Maandelijkse update – maart

Het eind van de maand is een mooie tijd om even terug te blikken. Wat gebeurde er in maart allemaal op MirandaLeest.nl

Wat las ik deze maand?

Gelezen in maart 2014

De slager van klein Birma – Håkan Nesser | Een mooie jonge vrouw – Tommy Wieringa | Miss yellow hair, hello – Iris Hannema | De zon schijnt – Martin Bril | Everything is going to be great – Rachel Shukert | Gerard Heineken – Annejet van der Zijl | Inferno – Dan Brown | The Expats – Chris Pavone | (niet op de foto) Bring up the bodies – Hilary Mantel

Ik las 9 boeken, waarvan 3 in het Engels en 6 in het Nederlands. Het plan is om dit jaar ongeveer 100 boeken te lezen, ik loop mooi op schema, want las tot nu toe 26 boeken.

Favoriete boek van de afgelopen maand?
Miss yellow hair, hello! van Iris Hannema om te lezen, enorm leuk reisboek (of juist anti-reisboek, het is maar hoe je het bekijkt). En van A Map of the World, vol met schitterende wereldkaarten gemaakt door illustratoren en designers werd ik ook heel erg blij. Ik blijf er in bladeren.

Welke boeken kocht ik deze maand?
Mijn aankopen van de Boekenweek 2014Uiteraard kocht ik tijdens de Boekenweek wat boeken. Ik kocht A Map of the World en Het dierlijkste van Dorrestijn van Hans Dorrestijn, die laatste was een cadeautje. En op de valreep kocht ik gisteren, tijdens de Bulkweken van bol.com nog 3 digitale boeken, Zeevonk van Joshua Zwaan, Hemelvaart van Judith Koelemeijer en Bij Starbucks heet ik Amy van Els Quadegebeur.

Aantal blogs deze maand?
18 stuks (inclusief deze)! Maar dat kwam natuurlijk door de Boekenweek, toen plaatste ik elke dag een blog. Een aantal van mijn favoriete blogs deze maand:
Bekentenissen van een leessnob
Souvenirs in de boekenkast
Bladerboeken: Groots en meeslepend leven van Lou Niestadt. Omdat ik het art journalen door dit boek weer ben gaan oppakken.
Wil je ze allemaal teruglezen? Kijk dan in het archief van maart

Wat ben ik nu aan het lezen?
Zoals wel vaker ben ik in meerdere boeken tegelijk bezig. Ik lees af en toe een stukje uit Op de kaart van Simon Garfield, een ontzettend interessant boek over het ontstaan van de wereldkaarten, heel informatief en het boek staat vol leuke weetjes. Ik ben ook begonnen aan de luisterversie van de Jim Henson (van The Muppets) biografie.

Staat er volgende maand nog iets leuks op het programma?

De zon schijnt - Martin Bril

Ik las deze maand, in het eerste lentezonnetje,
De zon schijnt van Martin Bril. Een van mijn
favoriete Nederlandse auteurs.

Jazeker. Op 15 april ga ik naar Paradiso voor de Martin Bril avond. Het is in april al weer 5 jaar geleden dat hij overleed. Coen Verbraak maakte een documentaire over Bril, die wordt deze avond vertoond (en is op 21 april op tv). En de avond wordt verder opgeluisterd door vrienden van Bril zoals Ronald Giphart, Henk Spaan en Bart Chabot.

Op 22 april ga ik naar de Literaire boekhandel in Utrecht voor de Vertalersgeluk tournee 2014. Hier zullen 3 vertalers aan het woord zijn over hun ervaringen. Sowieso leuk om bij te wonen als lezer, daarnaast ben ik bezig met een vertaalopleiding, dus daardoor helemaal interessant. Ben vooral benieuwd naar Paula Stevens over haar vertaling van Zoon van Karl Ove Knausgård.

Verder nog iets?
Een tijdje terug reageerde ik via Twitter op een stelling van Margriet over lezen. Mijn reactie stond in Margriet nummer 11. Leuk!

Mijn eerste tijdschrift via Stack, The RideIk abonneerde me op Stack Magazines, je krijgt dan iedere maand een onafhankelijk uitgegeven tijdschrift in de bus. Van te voren weet je niet welk tijdschrift. Deze maand ontving ik The Ride, een tijdschrift over fietsen. Zou ik zelf nooit gekocht hebben. Maar toch zeker de moeite waard, vol prachtige illustraties en foto’s. Ben nu al weer benieuwd welk blad in april op de mat valt. Als ik een aantal nummers heb ontvangen zal ik nog eens een blog wijden aan Stack Magazines.

Ik meldde me aan voor de Ik lees Nederlands uitdaging van IngeLeest. Heb inmiddels al 9 van oorsprong Nederlandse boeken gelezen. Nog 26 te gaan.

Gewonnen boekenpakket Sylvia Witteman
Ook won ik deze maand een pakket gesigneerde Sylvia Witteman boeken via de Facebook pagina van uitgeverij Nijgh en Van Ditmar. Lucky me!

3 gedachten over “Maandelijkse update – maart”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.