|

Boekenweek dag 2 – Mijn boekenweekaankopen

Van 8 tot en met 16 maart is het Boekenweek. Het thema dit jaar is ‘Ondertussen ergens anders’. In het kader van de Boekenweek verschijnt er dagelijks een blog op MirandaLeest. (Klik op onderstaand logo voor meer informatie over de Boekenweek).

Boekenweek 2014

Voor mij is de boekenweek pas goed begonnen als ik het boekenweekgeschenk in handen heb. Goede aanleiding dus om gisteren weer naar de boekhandel te gaan (want zoals je je kunt voorstellen ben ik normaal met geen tien paarden een boekhandel in te krijgen, haha).

Mijn aankopen van de Boekenweek 2014

Deze Boekenweek is het thema reizen. Toevallig stond het boek Miss yellow hair, hello van Iris Hannema al een tijdje op mijn verlanglijstje, dus die heb ik speciaal even bewaard tot het Boekenweek was. Ik zag Iris vorig jaar bij Margriet’s Theater op Tafel en was toen al onder de indruk van haar enthousiaste reisverhalen en haar gevoel voor humor. Ze schrijft (of schreef in ieder geval) trouwens ook regelmatig in het tijdschrift Zin, waar ze boeken achterna reist. Zo was ze onder andere in het Japan van Murakami, het Chili van Isabel Allende en het Colombia van Gabriel Garcia Marquez.

Ik lees graag biografieën. Van Annejet van der Zijl las ik al eerder de biografieën van Annie M.G. Schmidt en Bernhard. Toen ik de biografie over Gerard Heineken zag liggen werd ik gelijk nieuwsgierig.

Martin Bril is een van mijn favoriete schrijvers. Ik hou van zijn schrijfstijl en zijn observaties van het dagelijkse leven. Zo ontzettend jammer dat hij er niet meer is. De zon schijnt bevat weer een mooie verzameling van zijn stukjes.

De Boekenweek is natuurlijk ter promotie van het Nederlandse boek. Desondanks kon ik 12 Years a Slave van Solomon Northup niet laten liggen. Vorige week zag ik de film, daar was ik enorm van onder de indruk. Je kent de verhalen over slavernij natuurlijk wel een beetje, maar zo rauw en pijnlijk als in 12 Years a Slave hoor je het nooit. Dit boek mocht dan ook niet ontbreken in mijn collectie vond ik.

Boekenweekgeschenk 2014: Tommy Wieringa - Een mooie jonge vrouw

En uiteraard ontving ik ook het Boekenweekgeschenk van Tommy Wieringa, Een mooie jonge vrouw. Hoewel ik nog veel boekenweekgeschenken ongelezen in de kast heb staan ben ik wel van plan om deze snel te lezen. Een recensie volgt later tijdens de Boekenweek.

Heb jij al boeken gekocht deze boekenweek? Of ga jij nog boeken aanschaffen? Ben benieuwd naar wat je kocht of nog gaat kopen.

Lees ook mijn andere Boekenweek 2014 blogs:
Dag 1: Tattered Cover boekhandel in Denver.

[bol_product_links block_id=”bol_531b26b19d9fc_selected-products” products=”9200000022117920,9200000023778604,9200000022070856,9200000010967620,9200000024674125″ name=”blog” sub_id=”boekenweek_aankopen” link_color=”F3A703″ subtitle_color=”333333″ pricetype_color=”333333″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”05BFB0″ background_color=”FFFFFF” border_color=”AAAAAA” width=”640″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

 

Vergelijkbare berichten

5 reacties

  1. Mooie boeken!! Een vriendin van mij heeft 12 years a slave vorige week gekocht n.a.v. de film, zodra zij het uit heeft ga ik hem lezen. Ik was zelf ook behoorlijk onder de indruk van de film.

    Ik ga mij of morgen of dinsdag “uitleven” in de boekenwinkel en online (ik verdeel het een beetje haha).

  2. Ik heb het Boekenweekgeschenk nog niet gescoord, maar dat komt zeker goed!

    Op het Feest der Letteren hoorde ik Annejet van der Zijl spreken over haar nieuwe boek, volgens mij heel lezenswaardig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.