Boekenweek Dag 1 – Tattered Cover in Denver

Van 8 tot en met 16 maart is het Boekenweek. Het thema dit jaar is ‘Ondertussen ergens anders’. In het kader van de Boekenweek verschijnt er dagelijks een blog op MirandaLeest. (Klik op onderstaand logo voor meer informatie over de Boekenweek).

Boekenweek 2014

Ik reis graag. Ben ook graag onderweg. Mijn favoriete vakantieland is Amerika en ik heb het plan opgevat om alle staten een keer te bezoeken. Vorig jaar was ik in onder andere Colorado, South Dakota, Montana en Wyoming, waarmee de teller inmiddels op 20 bezochte staten staat. En hoewel ik graag in boekhandels ronddwaal, komt het er eigenlijk alleen in de vakantie uitgebreid van.

Tattered Cover boekhandel in Denver
Tattered Cover boekhandel in Denver
(foto gevonden via Google)

In Denver, Colorado bezocht ik de Tattered Cover boekhandel. De winkel heeft meerdere locaties in de stad, ik bezocht de winkel in lower downtown. Het pand is van buiten is al prachtig, het is een oud handelscentrum in het historische (voor Amerikaanse begrippen uiteraard) centrum van Denver.

Binnen is de winkel gevuld met donkere boekenkasten en er zijn op beide verdiepingen heerlijke hoekjes gecreëerd waar je rustig kunt zitten lezen. Daar had ik helaas geen tijd voor, ik moest ’s middags een vliegtuig halen. Maar gelukkig had ik wel alle tijd om op mijn gemak rond te snuffelen.

Tattered Cover boekhandel in Denver
Tattered Cover boekhandel in Denver
(foto gevonden via Google)

Natuurlijk ging ik niet met lege handen naar huis. Ik kocht:
– How the States got their shapes too, het vervolg op How the States got their shapes (dat ik al had) over het onstaan van de staten en waarom ze de vorm hebben die ze hebben. Enorm fascinerend om te lezen, zeker als je liefhebber van Amerika bent.
– Blue Highways van William Least Heat Moon, over zijn roadtrip door Amerika.
– Alan Lomax: The man who recorded the world over de man die de grootste verzameling volksmuziek van de 20e eeuw vergaarde.

Mocht je ooit in Denver zijn, dan is Tattered Cover zeker een aanrader. Het is sowieso een mooie locatie, zeker de vestiging in Downtown en je vindt er zonder meer wat fijne boeken.

Welke boekhandels in binnen- of buitenland moet ik zeker nog eens bezoeken? Tips zijn welkom.

[bol_product_links block_id=”bol_53134d83b9e34_selected-products” products=”1001004011025721,1001004006422820,1001004000944588,1001004011529930″ name=”blog” sub_id=”boekenweek_dag1_denver” link_color=”F3A703″ subtitle_color=”333333″ pricetype_color=”333333″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”05BFB0″ background_color=”FFFFFF” border_color=”AAAAAA” width=”640″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Vergelijkbare berichten

12 reacties

  1. Wat onwijs gaaf dat je al zoveel staten hebt bezocht!! Ik heb helaas geen tips voor je, ik was afgelopen zomer op stedentrip naar Praag en heb geen boekenwinkels gespot 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.