|

3x raden wie er deze week in Margriet staat?

Ik!

MirandaLeest in Margriet nummer 11Een week of twee terug kwam op Twitter, via het tijdschrift Margriet, de stelling ‘Een boek lezen is uit de tijd’ voorbij. Ik kon het niet laten daar op te reageren.  En mijn reactie staat in het huidige nummer van Margriet in de rubriek ‘Gesprek van de dag’.

Het gaat wat mij betreft namelijk steeds minder om de vorm (traditioneel gezien print). Er zijn tegenwoordig zo veel meer manieren om een verhaal te consumeren. Via een e-reader, als luisterboek, blogs, apps en er zijn vast nog wel meer manieren te verzinnen. Is dat erg? Vind ik niet. Lezen is lezen, op welke manier dat ook gebeurt.

Zelf ben ik een echte boekenwurm. Ik hou van boeken, kan heel blij worden van nieuwe aankopen en mijn boekenkast is echt een van mijn favoriete plekjes in huis. Dat zal nooit veranderen. Toch kan ik net zo goed genieten van een e-book. Of een luisterboek. En gaat een deel van mijn leestijd op aan blogs en andere digitale content.

Ik ben ervan overtuigd dat mensen echt wel boeken blijven lezen. Ook jongeren. Sinds ik ben begonnen met MirandaLeest heb ik veel boekenblogs ontdekt en was eerlijk gezegd verrast door het grote aantal boekenblogs van jongeren. Die lezen dus echt nog wel. Er zijn alleen steeds meer manieren om informatie te consumeren, terwijl het aantal uren op een dag hetzelfde blijft.

Margriet 11 ligt nu in de winkel en is ook digitaal te lezen op je tablet via Tijdschrift.nl

Hoe lees jij? Alleen print? Luisterboeken? Op je e-reader?

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Wat onwijs leuk dat je in de Margriet staat!!!

    Inderdaad, ik denk er hetzelfde over: lezen is lezen, op welke manier het ook gebeurt. Ik vind het wel grappig dat mensen al snel roepen dat ze niet van lezen houden maar ondertussen wel 6 tijdschriften per week lezen (niet van die flutblaadjes dan) 😉

    Ik lees op print, mijn e-reader en dankzij jou heb ik vorige week, (toen ik op jouw blog terecht kwam) het luisterboek ontdekt, wat een heerlijkheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.