Bladerboeken: Flow Special DIY

Ik ben Flow-fan van het eerste uur. Of nou ja, bijna eerste uur, want het eerste nummer sprak me niet zo aan. Al kwam dat meer door de benaming (Me-time magazine of zoiets, klonk nogal vaag en zweverig). Gelukkig kreeg ik het tweede nummer toch onder ogen en ik nam daarna direct een abonnement. Nog steeds ben ik iedere keer weer enorm blij als het nieuwe nummer op de mat valt. Het blad wordt met zoveel zorg en liefde gemaakt, dat straalt er echt duidelijk vanaf. Naast de reguliere nummers verschijnt er ook 4x per jaar een Flow Special. Deze week verscheen de Do It Yourself special.

Flow Special DIY

Tot een paar jaar terug vond ik mezelf totaal niet creatief. Dat veranderde toen ik begon met scrapbooken. En sindsdien probeer ik regelmatig andere nieuwe creatieve dingen uit, zoals art journals maken, hand lettering en tekenen. De ene keer ben ik meer tevreden dan de andere keer. Als ik dan op internet of in tijdschriften kijk kan ik wel eens moedeloos raken, want daar is zoveel moois te vinden, dat is soms wel erg intimiderend. Waarom zou ik nog iets maken, want zo mooi wordt het toch nooit. Maar zoals Astrid en Irene van het Flow-team ook zeggen in het voorwoord van deze special:

Het gaat helemaal niet om het eindresultaat, maar om het dóen. Waarom ‘moet’ je als volwassene ineens iets heel moois maken, waarom moet het aan een (door jezelf opgesteld) eisenlijstje voldoen? Waarom mogen we niet meer, net als in onze kindertijd, plakken, knippen, tekenen en kleuren zonder dat het iets hoeft te worden?

En zo is het precies! Het creatief bezig zijn is al zo lekker, zeker als je (zoals ik) de hele dag achter je pc zit, dan is het heerlijk om weer eens ouderwets in de weer te zijn met papier, lijm, potloden, verf of wat dan ook. En als je alleen al even door deze special bladert krijg je daar ook gelijk al zin in. Ik wel tenminste.

Deze special is onderverdeeld in 3 categorieën:

  • Knippen en plakken: met onder andere prachtige art journal voorbeelden, een artikel over Project Life en originele manieren om cadeautjes in te pakken.
  • Haken en borduren: met bijvoorbeeld een ode aan oude haakboeken (met briljante foto’s), granny squares en het moderne borderen.
  • Tekenen en versieren: met onder meer een artikel over shadowboxes, tekenles van Lisa Congdon en een how to over waterverf

Daarnaast staat de hele special vol interviews met allerlei creatievelingen, van hakers tot illustratoren. Natuurlijk ontbreken ook de leuke extra’s niet in deze special, er zitten vellen vouwpapier bij, gaaf inpakpapier, een haakboekje, stickers en drie miniposters met quotes.

Flow Special - DIY
Geweldige voorbeelden uit de art journals van Geninne Zlatkis, van oorsprong New Yorkse, maar zij woont nu in Mexico.
flowdiy03
Mooie inpakpapiertjes, je kunt deze uitvouwen en aan de andere kant zitten weer andere patroontjes
flowdiy04
Een van de categorieën uit deze special is Knippen & Plakken. Ik doe eigenlijk niet anders. Op mijn werk digitaal (tekst en beeld), en als hobby lekker ouderwets knippen en plakken met papier en lijm
flowdiy05
Ik ben helemaal niet van het handwerken. Maar kijk deze geborduurde Dolly Parton van Jenny Hart nou toch. Misschien toch maar eens proberen
flowdiy06
De Flow Special bevat ook een aantal mini-posters met quotes op het gebied van creativiteit. Deze van Ray Bradbury is mijn favoriet. Een mooie om te onthouden, niet te veel nadenken, maar gewoon doen!

Ook als je niet heel creatief bent (of denkt dat je niet heel creatief bent) is deze special een echt cadeautje. De Flow special DIY is nu te koop voor € 12,95 o.a. bij Bruna. Ook sommige zelfstandige winkels hebben de special, ik kocht mijn exemplaar gewoon bij de lokale sigarenboer! Je kunt de special ook online bestellen via de Flow shop (even halverwege de pagina op Speciale uitgaven klikken). Ook kun je een Flow Special abonnement nemen, dan krijg je de nieuwste special altijd direct thuisgestuurd.

3 gedachten over “Bladerboeken: Flow Special DIY”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.