Jaaroverzicht 2014: Mijn favoriete boeken (non-fictie)

Ook in 2014 las ik veel fijne non-fictie boeken. Het is altijd mooi om iets op te steken over interessante onderwerpen, vooral als die worden besproken door mensen met verstand van zaken of met een bijzondere invalshoek. En van al mijn favoriete non-fictie boeken schreef ik een recensie!

Jaaroverzicht 2014 Favoriete boeken non-fictie

Op de kaart – Simon Garfield
Hou je van reizen, kaarten of populair wetenschappelijke boeken? Dan is Op de kaart echt een aanrader. Interessante verhalen, boeiende feiten en grappige weetjes over kaarten. Je zal een kaart nooit meer als vanzelfsprekend beschouwen.
Lees mijn recensie van Op de kaart

Miss yellow hair, hello! – Iris Hannema
Toen ik Iris voor het eerst bij Margriet’s Theater op tafel zag was ik al onder de indruk van haar enthousiaste verhalen, gevoel voor humor en vooral haar enorme lef. Want zij reist onbevreesd in haar eentje de wereld rond. En niet bepaald naar de meest toeristische bestemmingen. Haar boek staat vol met heerlijke verslagen van haar reisavonturen. Ook leuk voor thuisblijvers!
Lees mijn recensie van Miss Yellow Hair, hello!

Stuff I’ve been reading – Nick Hornby
De eerste recensie op MirandaLeest. Dus alleen daarom al heel speciaal. Maar ook een heerlijk boek met columns van Nick Hornby over zijn leesavonturen. Echte boekennerds zullen veel herkennen (meer boeken kopen dan ooit kunnen lezen, anyone?).
Lees mijn recensie van Stuff I’ve been reading

Steal like an artist – Austin Kleon
Ik kom er net achter dat ik deze helemaal niet op GoodReads heb toegevoegd. Stom, want dit is een van de meest inspirerende boeken die ik ooit las. Ik streepte er zelfs dingen in aan (en ik schrijf nooit in mijn boeken). Voor iedereen die graag creatief bezig is of zou willen zijn bevat dit boek de nodige tips en bemoedigingen.
Lees mijn recensie van Steal Like an Artist

Lekker Nederlands – Colleen Geske
Ik was al fan van het blog Stuff Dutch People Like. En het boek Lekker Nederlands sluit daar mooi bij aan. Komische observaties over Nederlandse gewoontes. Ideaal om buitenlandse vrienden en familie kennis te laten maken met Nederland. En ook erg leuk voor kaaskoppen met humor. Ook in het Engels erg de moeite waard.
Lees mijn recensie van Lekker Nederlands

Gouden jaren – Annegreet van Bergen
Een fascinerend portret van Nederland van de afgelopen zestig jaar. Feest der herkenning voor de generatie van mijn ouders en grootouders, maar voor de jongere generaties ook zeker boeiend leesvoer. Sowieso een van de meest populaire boeken van het afgelopen jaar volgens mij (niet alleen op MirandaLeest).
Lees mijn recensie van Gouden Jaren

Welk non-fictie boek dat je in 2014 las is jouw favoriet?

Ook genieten van mijn non-fictie favorieten? Bestel direct bij Bol.com (MirandaLeest ontvangt een kleine commissie als je via deze link bestelt)
[bol_product_links block_id=”bol__selected-products” products=”9200000010017567,9200000022117920,9200000013711808,1001004011782819,9200000025959604,9200000025959485″ name=”blog” sub_id=”nonfictie2014″ link_color=”F3A703″ subtitle_color=”333333″ pricetype_color=”333333″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”05BFB0″ background_color=”FFFFFF” border_color=”AAAAAA” width=”640″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Required fields are marked *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.