|

Gelezen in oktober

Oktober was natuurlijk de maand van #boektober, het iniatief van Dagmar Valerie. Het plan om drie boeken van mijn nog te lezen stapel te lezen is helaas niet gelukt, het zijn er twee geworden. Maar toch, ik las in oktober in totaal 11 boeken, dus dat is helemaal niet slecht. Dat brengt mijn totaal voor 2015 op 82 gelezen boeken. En hoewel ik geen doel had gesteld voor dit jaar, denk ik dat het mogelijk moet zijn om voor het eind van het jaar rond de 100 boeken uit te komen.

Wat las ik in oktober?

Gelezen in oktober MirandaLeest boekenblog recensieHeavier than Heaven: De biografie van Kurt Cobain – Charles R. Cross
Als ik het intro van Smells Like Teen Spirit van Nirvana hoor dan ben ik gelijk weer terug in mijn middelbare schooltijd. Ik was geen superfan van Nirvana, maar hun muziek en de zelfmoord van Kurt Cobain hebben wel indruk gemaakt destijds. Opvallend eigenlijk, want na het lezen van Heavier Than Heaven realiseerde ik me hoe kort de band eigenlijk maar bestaan heeft, een jaar of vijf, waarvan de eerste twee jaar redelijk obscuur. Deze biografie gaat vooral in op het leven van Cobain, zijn jeugd, het ontstaan van de band, maar met name zijn verslaving. Na het lezen bleef ik vooral achter met een vreselijk triest gevoel, want het is zeer aangrijpend allemaal. Zeker boeiend voor iedereen die de hoogtijdagen van Nirvana heeft meegemaakt.

The Road to Little Dribbling – Bill Bryson
Een nieuw boek van Bill Bryson is voor mij altijd een feestje. Ik hou zo enorm van zijn schrijfstijl. The Road to Little Dribbling had ik dan ook binnen een mum van tijd uit. Het is weer een ouderwets reisboek van Bill Bryson, met grappige observaties, hier en daar wat gemopper en vooral heel veel liefde voor Groot Brittannië. Op 2 november In januari 2016 verschijnt de Nederlandse vertaling De weg naar Little Dribbling.
Lees mijn volledige recensie van The Road to Little Dribbling van Bill Bryson

Exit – Michiel Stroink
Een vlotte roman met de nodige humor. De spitsvondigheden hadden wat beter gedoseerd kunnen worden wat mij betreft. Uiteindelijk was ik niet geheel onder de indruk van het boek.
Lees mijn volledige recensie van Exit van Michiel Stroink

Doodling for Bookworms – Gemma Correll
Mocht je nog op zoek zijn naar een leuk cadeau voor een (creatieve) boekenwurm dan hoef je niet verder te zoeken. Dit boekje staat vol creatieve opdrachten, grappige voorbeelden en is alleen vanwege de leuke tekeningen van Gemma Correl al enorm de moeite waard.
Lees mijn volledige recensie van Doodling for Bookworms van Gemma Correll

Gelezen in oktober MirandaLeest boekenblog recensieEen schitterend ongeluk – Inge Ipenburg
Ik was al onder de indruk van Het Gerecht, haar eerste boek, maar Een schitterend ongeluk is ook weer ijzersterk. Een echte pageturner.
Lees mijn volledige recensie van Een schitterend ongeluk van Inge Ipenburg
Lees ook mijn verslag van de Meet and Greet met Inge Ipenburg

Amsterdam – Russel Shorto
Mooie geschiedenis van Amsterdam en hoe deze stad een voorbeeld is als het gaat om liberalisme. Interessant om te lezen. Ik las het boek in het Engels en moest af en toe wel echt mijn best doen om mijn gedachten er bij te houden, sommige stukken vond ik namelijk wat aan de saaie kant. Het was dus soms even doorzetten, maar desondanks een aanrader voor liefhebbers van geschiedenis en de stad Amsterdam (en het boek is ook verkrijgbaar in het Nederlands, dat leest vast een stuk vlotter).

Geknipt voor jou – Chantal van Gastel
De boeken van Chantal van Gastel zijn altijd heerlijke feelgoed-boeken. Ook Geknipt voor jou was er weer één in die categorie. Ik heb dan ook heerlijk meegeleefd met alle perikelen die hoofdpersoon Hannah beleefde.
Een opmerking (dit is echt het betere mierenneuken hoor), het gaat een paar keer over een bagel met roze glazuur danwel chocoladeglazuur. Het woord wat gezocht was lijkt mij donut 😉 Tenzij er een bepaalde culinaire trend is die aan mij voorbij is gegaan.

Gelezen in oktober MirandaLeest boekenblog recensieAls ik het niet kan, kun jij het ook – Sara Kroos
Wat een zalig boek! Overheerlijke taarten, maar vooral de verhalen van Sara Kroos over haar strubbelingen met haar gewicht zijn om van te smullen. Heb dit echt schuddebuikend van het lachen gelezen. Een volledige recensie volgt begin november.

Steal Like an Artist Journal – Austin Kleon
Austin Kleon weet weer enorm veel inspiratie bij me te laten opborrelen, net als met zijn vorige boeken. In dit leuke werkboek staan talloze uitdagende oefeningen en opdrachten om de creativiteit te laten stromen. Een volledige recensie volgt begin november.

Het skinny six-kookboek – Nina de Bruijn en Elise Gruppen (Chickslovefood)
Oke, deze las ik natuurlijk niet van begin tot eind. Maar ik bladerde er wel vast uitgebreid doorheen en heb al een recepten geprobeerd. Het bananabread viel bij de eerste poging helaas jammerlijk uit elkaar, maar lukte de tweede keer prima (en was heerlijk).  Ik probeerde ook nog de gepofte zoete aardappel met makreel en de zoete aardappelmuffins, beiden goedgekeurd. Verder heb ik nog een paar recepten gemarkeerd om binnenkort uit te proberen. Ik ben niet zo’n keukenprinses, dus een kookboek vol recepten met maximaal zes ingrediënten is echt iets voor mij. Dat de recepten dan ook nog niet heel slecht voor je zijn is mooi meegenomen. Fijn kookboek dus voor iedereen die niet van al te ingewikkelde recepten houdt en die toch gezond wil eten.

Arthur & George – Julian Barnes
Destijds vooral meegenomen omdat de Arthur in de titel slaat op Sir Arthur Conan Doyle (van Sherlock Holmes). Ik moest even inkomen in dit boek, dat is vast omdat het zich afspeelt in de negentiende eeuw. Maar uiteindelijk werd ik er helemaal in meegesleept. George is een jongen die onterecht in de gevangenis belandt, Sir Arthur zet zich in om zijn onschuld te bewijzen. Mooi tijdsbeeld discriminatie, recht en onrecht in de negentiende eeuw. Gebaseerd op de zaak die bekend staat als The Great Wyrle Outrages.

Ook een van deze boeken lezen? Via bol.com heb je ze zo in huis.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.