| | |

Plog: Meet and Greet met Inge Ipenburg

Woensdag 28 oktober organiseerde Uitgeverij Overamstel/House of Books een Meet and Greet met Inge Ipenburg. Onder het genot van een hapje en een drankje mocht een select gezelschap boekenbloggers Inge de hemd van het lijf vragen over haar boek Een schitterend ongeluk en eigenlijk alles wat we maar van haar wilde weten. Het werd een ontzettend gezellige avond. Een verslag in plogvorm.

Meet and Greet Inge Ipenburg. Een schitterend ongeluk recensie

Één voor één druppelen de bloggers binnen. De sfeer is gelijk heerlijk ongedwongen, alsof we met z’n allen bij Inge in de woonkamer zitten. Dat komt ook zeker door de comfortabele sofa’s en de hapjes en drankjes die voor ons klaar staan. Maar eerst moet er nog even wat worden rechtgezet. Want Een schitterend ongeluk werd per abuis als literaire thriller aangekondigd, maar dat is het helemaal niet. Bij een aantal bloggers en recensenten leidde dit tot verkeerde verwachtingen. Erg jammer natuurlijk. Mij maakt het eerlijk gezegd verder niet zo veel uit. Ik vond het een ware pageturner en welk labeltje er dan aanhangt is niet zo belangrijk. Maar ik snap de verwarring en de behoefte om dat nog even toe te lichten.

Verder vertelt Inge ook vooral over het onstaan van het verhaal, haar schrijfproces en hoe de cover tot stand is gekomen. Dat er de laatste tijd veel boeken verschijnen met een geel omslag (tot voor kort echt not done) is opvallend, maar niet de reden dat er bij dit boek voor gekozen is. Inge vertelt dat zij een foto maakte van haar eigen sleutelbos met de mededeling dat het zoiets zou moeten worden. Blijkbaar was dit precies goed, want exact zo is de sleutelbos uiteindelijk op het omslag verschenen.

Meet and Greet Inge Ipenburg. Een schitterend ongeluk recensie

Omdat de meet and greet aan het begin van de avond plaatsvindt (heel fijn, kunnen de werkende bloggers er ook eens bij zijn) worden er ook stapels pizza’s aangerukt. Smullen geblazen.

Meet and Greet Inge Ipenburg. Een schitterend ongeluk recensie

Tijdens de pizzabreak gaat het gesprek als vanzelf weer door. Veel mensen kennen Inge natuurlijk als actrice, en dan vooral als niet al te aardige types over het algemeen. Grappig genoeg begon ze haar carrière als actrice juist vaak in wat lievere rollen, als verpleegster bijvoorbeeld. Toen ze auditie wilde doen voor de rol van Martine Hafkamp in GTST werd ze in eerste instantie uitgelachen, zo’n frisse, blonde meid als gemene bitch? Dat zou toch niemand geloven? Gelukkig was er iemand die het juist wel een goed idee vond. En dat is ook wel terecht gebleken.

Als er gevraagd wordt of ze liever acteert of schrijft geeft ze aan dat ze daar niet tussen kan kiezen. In een ideale wereld zou ze een half jaar schrijven en een half jaar acteren (waarbij tv en toneel elkaar afwisselen). Naast schrijven en acteren doet Inge ook veel coaching. Ze heeft bijvoorbeeld de jury van de Nederlandse versie van MasterChef gecoacht. Ook spreekt ze regelmatig luisterboeken in. Begrijpelijk, want Inge heeft een erg fijne stem. Onlangs sprak ze Hausfrau van Jill Alexander in en momenteel is ze druk bezig met een boek van Karin Slaughter. Daarnaast gaat ze binnenkort ook beginnen aan de theaterbewerking van het boek UP van Myrthe Van der Meer.

Meet and Greet Inge Ipenburg. Een schitterend ongeluk recensie

Het is opvallend dat zowel in Het gerecht als Een schitterend ongeluk de hoofdpersonen alleenstaand zijn. Bewust, vertelt Inge, want ze is het beu dat altijd wordt verwacht dat iedereen op zoek is naar een relatie. Alsof je in je eentje niet gelukkig zou kunnen zijn. Of het leven niet compleet zou kunnen zijn zonder relatie. Het tegendeel bewijst ze zelf, want hoewel ze best regelmatig een relatie heeft is ze voornamelijk alleenstaand en ze is daar uiterst tevreden mee.

Sowieso komt er veel van haarzelf terug in de boeken en de karakters. Zo heeft Inge bijvoorbeeld een ding met tellen, alles moet altijd in vieren of achten. In het boek is er ook een personage dat zo’n trekje heeft. De vrienden van Inge hoeven zich geen zorgen te maken, want die zullen zichzelf niet tegenkomen in haar boeken. Maar, vertelt Inge, wel is ze dol op mensen kijken. Als ze alleen op een terrasje zit en er zit een opvallend stel in de buurt, of iemand die op één of andere manier opvalt dan krabbelt ze daar wel iets van op in haar notitieboekje. En het zou zo maar kunnen dat dat op een of andere manier weer in een verhaal wordt verwerkt.

Meet and Greet Inge Ipenburg. Een schitterend ongeluk recensie

Van de uitgeverij had ik een pdf-versie van het boek ontvangen voor mijn recensie. Helemaal prima. Maar ja, als je dan de mogelijkheid hebt om een boek te laten sigeren, dan is een “echt” boek toch leuker. Daar werd voor gezorgd en ik ging naar huis met een hele mooie boodschap van Inge waar ik me helemaal in kan vinden.

Meet and Greet Inge Ipenburg. Een schitterend ongeluk recensie

Daarna gaan we nog even met alle bloggers en Inge op de foto. Van links naar rechts: Mike, Shyama, Lyanne, Coenraad, Inge, Karin, Sandra, ikzelf en Wendy.

Meet and Greet Inge Ipenburg. Een schitterend ongeluk recensie

Nog een fotootje. En nadat alle camera’s hun ding hebben gedaan heeft Inge het idee om nog een selfie te maken. Dat leidt tot grote hilariteit, want dat blijkt nog niet zo eenvoudig. Waar is de selfie-stick als je hem nodig hebt? (aangezien de selfie door Inge is gemaakt ontbreekt ‘ie op dit plog, maar een foto van de selfie vind je op de Facebook-pagina van Inge Ipenburg).

Meet and Greet Inge Ipenburg. Een schitterend ongeluk recensie

Bloggers zijn natuurlijk dol op fotomomentjes, dus iedereen nog even met Inge op de foto

Meet and Greet Inge Ipenburg. Een schitterend ongeluk recensie

Het is gelijk duidelijk dat Inge vaker fotoshoots heeft gehad dan de meeste bloggers, want ze weet precies waar het beste licht te vinden is. Uiteraard wil ik dan ook nog wel even een kiekje met Inge. Want wat een ontzettend sympathieke, energieke en enthousiaste vrouw is dat. Ze heeft uitgebreid antwoord gegeven op al onze vragen, nam er echt de tijd voor en ik kon merken dat ze het oprecht leuk vond om met lezers van haar boek in gesprek te gaan.

Meet and Greet Inge Ipenburg. Een schitterend ongeluk recensie

De locatie is trouwens ook top. We waren te gast bij Uitgeverij Overamstel/House of Books. Ze zitten in een prachtig licht pand dat voorheen dienst deed als fabriek. De inrichting is een mooie mix van industrieel, licht en inspirerend. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze prachtige wanddecoratie.

Meet and Greet Inge Ipenburg. Een schitterend ongeluk recensie

Ja, en dan nog deze boekenkast. Ik zit weer bijna te kwijlen terwijl ik naar deze foto kijk. Zo’n boekenwand wil iedere boekenliefhebber natuurlijk wel. Het is maar goed dat ik niet op deze locatie werk, want er zou vermoedelijk weinig uit mijn handen komen.

Meet and Greet Inge Ipenburg. Een schitterend ongeluk recensie

En alsof de ontmoeting met Inge Ipenburg, de lekkere hapjes en drankjes nog niet genoeg waren krijgen we ook een nog een goedgevulde (Sophie Kinsella) goodiebag mee naar huis. Onderweg met Roadie van Thomas Acda ken ik natuurlijk al, maar naar Het geheim van Vesalius van Jordi Llobregat, en vooral Het meisje op de weg van Michael Berg ben ik erg benieuwd. Nu nog tijd vinden om ze daadwerkelijk te lezen. En, voortaan kunnen we aantekeningen maken in een fijn Overamstel* notitieboekje met onze Overamstel* pen
*dit is geen gesponsorde blogpost 😉

Heel veel dank natuurlijk aan uitgeverij Overamstel/House of Books (Jochem, Julia en collega’s) voor het organiseren. Dit zijn de krenten in de pap die het bloggen zo ontzettend leuk maken. Ook de andere bloggers die aanwezig waren, bedankt! Het is altijd een genot om te kletsen met mensen die precies snappen hoe fijn lezen is. En tot slot natuurlijk vooral Inge Ipenburg bedankt voor de mooie verhalen, zowel tijdens de meet and greet, als in de boeken.

Er is zoveel besproken dat ik ongetwijfeld dingen vergeten ben, danwel niet helemaal correct onthouden heb. Ik zal deze blog dan ook later nog aanvullen met links naar de verslagen van de andere bloggers die aanwezig waren. Dan ben je echt helemaal op de hoogte. En mijn recensie van Een schitterend ongeluk van Inge Ipenburg lees je hier.

Update
Een aantal andere bloggers hebben hun verslag ook online gezet:
Shyama van Shyama in boekenland
Wendy van Passie voor boeken
Karin van Damespraatjes

Een schitterend ongeluk is een heerlijk boek. Maar ook Het gerecht, Inge’s vorige boek, is een aanrader. Via onderstaande links kun je ze direct bestellen op Bol.com:[bol_product_links block_id=”bol_56314502dc392_selected-products” products=”9200000040653385,9200000040681653″ name=”blog” sub_id=”meetgreetingeipenburg” link_color=”F3A703″ subtitle_color=”333333″ pricetype_color=”333333″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”05BFB0″ background_color=”FFFFFF” border_color=”AAAAAA” width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Wat een gezellig verslag Miranda. Dat moet een fantastische avond zijn geweest. Altijd leuk om op bezoek te zijn bij een uitgeverij. En wat tof dat Inge Ipenburg zo uitgebreid antwoord heeft gegeven op jullie vragen en nog wat weetjes heeft verteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.