| | |

Recensie: Doodling for Bookworms – Gemma Correll

Gemma Correll maakt hele toffe illustraties, ik zag ze al vaak voorbij komen op Instagram en Pinterest en las een poosje terug haar boek The Worrier’s Guide to Life. Echt geweldig, niet alleen hele grappige illustraties, maar ook een origineel gevoel voor humor. Ik hou ervan. Dus toen ik Doodling for Bookworms aangekondigd zag, een boekje voor creatieve boekenwurmen, moest ik dat natuurlijk hebben. En zo ontving ik dus onlangs mijn eerste buitenlandse recensie-exemplaar, mijlpaaltje!

Recensie Doodling for Bookworms - Gemma Correll
Lekker aan de slag met Doodling for Bookworms!


Doodling for Bookworms
staat vol met 50 inspirerende doodle opdrachtjes en creatieve oefeningen voor literatuurfans en leesliefhebbers. Je hoeft zeker niet supercreatief te zijn om plezier te beleven aan dit boek, alleen van het er doorheen bladeren word je al enorm vrolijk door de grappige illustraties van Gemma Correll. Daarnaast staan er ook onder andere geinige kwisjes in en zijn er allerlei lijstjes die je kunt aanvullen, je kunt je favoriete literaire quotes kwijt en (vond ik zelf een van de lolligste dingen) je kunt je eigen Shakespeare beledigingen samenstellen (Thou Yeasty Urchin-snouted carbuncle bijvooorbeeld).

Recensie Doodling for Bookworms - Gemma Correll
Zo’n tekenwonder ben ik niet en een held met waterverf al helemaal niet, maar hoewel de cover dus helemaal niet lijkt op de echte cover vond ik het toch wel heel grappig geworden. Bovendien is het gewoon heerlijk om even ouderwets te kliederen.

Wil je toch zelf creatief aan de slag? Dan word je goed op weg geholpen. Er staan een heleboel tekenoefeningetjes in, die je stap-voor-stap uitleggen hoe je iets tekent, bijvoorbeeld een boekenwurm, een boekenkast en zelfs Shakespeare. Nadat je alle stapjes hebt geoefend, ga je zelf aan de slag en is er ruimte waar je zelf lekker kunt tekenen. Verder ook veel opdrachtjes (met toffe voorbeeld van Gemma) waar je gewoon zelf helemaal je creativiteit op kan loslaten.

Recensie Doodling for Bookworms - Gemma Correll
Naast tekenoefeningen, bevat het boek ook grappige kwisjes.

Het papier is lekker dik, dus je kunt niet alleen met potloden aan de slag, maar ook gerust met stiften of markers, het drukt niet door. Zelfs waterverf is geen enkel probleem, zolang je de pagina’s maar niet te nat maakt.

Recensie Doodling for Bookworms - Gemma Correll
Wat vinden jullie van mijn boekenwurm? Ik vind hem zelf enorm schattig.

Het boek is in het Engels, maar ook als je daar niet zo goed bent zijn alle opdrachtjes prima te begrijpen, want het is heel visueel en gaat vooral om de tekeningen en die zijn voor iedere boekenwurm heel herkenbaar.

Recensie Doodling for Bookworms - Gemma Correll
De voorbeeldjes van Gemma Correl zijn echt geweldig.

Ik wordt helemaal vrolijk van dit leuke boekje. Hét ideale cadeautje voor de (creatieve) boekenwurm. Hij kan dus prima op je verlanglijstje de komende feestdagen of koop vast een exemplaar voor een bevriende boekenwurm. Oh, en als je dol bent op mopshondjes (pugs) dan kun je helemaal je lol op, want daar is Gemma ook helemaal stapelgek op en die komen dan ook vaak terug in haar werk.

Titel: Doodling for Bookworms
Auteur: Gemma Correll
Uitgeverij: Walter Foster Publishing
ISBN: 9781633220515
MirandaLeest zegt: Hét ideale cadeautje voor de (creatieve) boekenwurm in je leven (of gewoon voor jezelf).

Ik ben echt fan van Gemma Correl! Mocht je haar werk ook zo leuk vinden dan kun je Doodling for Bookworms en een aantal van haar andere boeken (The Worrier’s Guide to Life vond ik echt briljant) via onderstaande links direct bestellen bij Bol.com, MirandaLeest ontvangt dan een kleine commissie.
[bol_product_links block_id=”bol_561e370f5a3eb_selected-products” products=”9200000038618977,9200000031426342,9200000030926138,9200000030926130,9200000030926122,9200000030926144″ name=”blog” sub_id=”doodlingforbookworms” link_color=”F3A703″ subtitle_color=”333333″ pricetype_color=”333333″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”05BFB0″ background_color=”FFFFFF” border_color=”AAAAAA” width=”640″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.