|

Recensie: Het geheim van mijn man – Liane Moriarty

AW Bruna organiseert momenteel een blogtournee rond het boek Het geheim van mijn man van Liane Moriarty. Toevallig was het boek mij al een keer opgevallen in de brochure van de uitgever, dus ben erg blij dat ik mee mag doen.

Over het boek
Recensie: Het geheim van mijn man - Liane MoriartyMijn lieve Cecilia, als je dit leest, ben ik dood…

Stel je voor dat je man een brief aan je heeft geschreven, om te openen na zijn dood. Stel je voor dat die brief zijn diepste, meest donkere geheim bevat, die niet alleen het leven van jullie samen kan kapotmaken, maar ook dat van anderen. En stel je dan eens voor dat je deze brief toevallig vindt terwijl je man nog springlevend is.

Cecilia Fitzpatrick is een succesvolle zakenvrouw, staat voor iedereen klaar en is een toegewijde echtgenote en moeder. Maar die brief gaat alles veranderen, en niet alleen voor haarzelf. Liane Moriarty heeft een pageturner geschreven die je aan het denken zet: over hoe goed je degenen van wie je houdt eigenlijk kent – en hoe goed je jezelf uiteindelijk kent…

Mijn mening over het boek
Wat een zalig boek. Alles zit erin, liefde, vriendschap, (liefdes)verdriet, onzekerheden, humor, noem maar op. Centraal staan relaties: relaties met geliefden, relaties met je kinderen, relaties met familieleden, relaties met vrienden. En vooral de vraag, hoe goed ken je iemand eigenlijk. Kortom, alles wat het leven zo uitermate boeiend, maar soms ook flink lastig, maakt.

We maken in Het geheim van mijn man kennis met drie vrouwen. Cecilia, typisch zo’n vrouw die alles pico bello voor elkaar heeft. Tess, een jonge moeder die worstelt met het feit dat haar man en nicht (tevens haar beste vriendin) verliefd op elkaar zijn geworden. En Rachel, die nog altijd veel verdriet heeft over de moord op haar dochter, en het dus extra moeilijk heeft met het feit dat haar zoon met zijn vrouw en kind naar New York wil verhuizen (vanuit Australië waar het verhaal zich afspeelt). Op het moment dat Cecilia een brief van haar man vindt waarop staat “pas lezen na mijn dood” beginnen de levens van deze drie vrouwen langzaam maar zeker steeds meer met elkaar verbonden te raken.

De opbouw van het boek vond ik erg sterk. Doordat je al een aardig eind op weg bent in het boek voor de grote onthulling komt (over wat er in die brief staat) ben je al aardig het verhaal in gezogen en heb je al bepaalde ideeën over zowel Cecilia, Tess en Rachel. Vlak voor het geheim onthult wordt (en Cecilia toch de brief van haar man leest) zit een heel aangrijpend hoofdstuk waardoor de klap van de onthulling bij mij nog harder binnenkwam. En dan begint duidelijk te worden hoe de levens van de drie vrouwen met elkaar verbonden zijn.

Wat mij betreft is Het geheim van mijn man een absoute aanrader. Het leest lekker vlot weg en heeft me weten te ontroeren. Ik verheug me in ieder geval ook op de andere boeken van Liane Moriarty.

Titel: Het geheim van mijn man
Oorspronkelijke titel: The Husband’s secret
Auteur: Liane Moriarty
Vertaling: Monique Eggermont
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789044972320
MirandaLeest zegt: Heerlijke roman die stilstaat bij de vraag hoe goed we onze geliefden eigenlijk kennen. Je rolt van de ene in de andere emoties. Aanrader.

Bestel boeken van Liana Moriarty

Via bovenstaande links kun je de genoemde boeken/artikelen direct bestellen bij Bol.com. MirandaLeest ontvangt dan een kleine commissie. Dus heel erg bedankt als je via deze link bestelt. Maar uiteraard vind je de genoemde boeken/artikelen ook bij je lokale boekhandel/winkel.

Vergelijkbare berichten

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.