Wat verschijnt er deze zomer? deel 1: juni en juli

Hoewel de lente nog maar sporadisch echt doorbreekt zijn de meeste uitgeverijen al druk bezig met de zomeraanbieding. Eigenlijk bedoeld voor de boekhandels, maar ook voor boekenliefhebbers is het een genot om zich vast te verheugen op wat er de komende tijd gaat verschijnen. Vandaag deel ik een aantal van de titels waar ik naar uitkijk. Ik begin met de titels die in juni en juli verschijnen. De komende weken deel ik ook nog de titels van augstus en september.

Juni
Verschijning zomer 2016 deel 1 MirandaLeest boekenblogVerborgen – Karin Slaughter (verschijnt bij Harper Collins)
Weer een nieuw boek in de serie met Will Trent en Sara Linton in de hoofdrol. I’ve never met a Karin Slaughter book I didn’t like, dus kan niet wachten tot deze verschijnt.

Wisseling van de wacht – Stephen King (verschijnt bij Luiting Sijthoff)
Het derde deel in de serie met oud-politieagent Bill Hodges in de hoofdrol. Mr. Mercedes en De eerlijke vinder heb ik verslonden. Zou deze ook weer zo goed zijn?

James Brown – James McBride (verschijnt bij Xander Uitgevers)
Ben erg benieuwd naar dit portret van de godfather of soul. Niet alleen vanwege de carriere van James Brown, maar ook omdat er wordt ingegaan op de spanningen tussen blank en zwart in de VS. Klinkt boeiend.

Grote kleine leugens – Liane Moriarty (verschijnt bij AW Bruna)
Het geheim van mijn man van Liane Moriarty vond ik een heerlijk boek. Verheug me dus enorm op deze nieuwe titel van dezelfde auteur. Ik doe mee met de blogtour rond dit boek, en mocht dus al een vooruitexemplaar ontvangen. Begin juni dus sowieso een recensie van Grote kleine leugens.

Start where you are – Meera Lee Patel (verschijnt bij Uitgeverij het Spectrum)
Een invulboek om jezelf beter te leren kennen, met mooie illustraties met quotes van onder andere Roald Dahl en Virginia Woolf. Ziet er niet alleen prachtig uit, maar volgens mij ook heel leerzaam.

Juli 2016
Lemmy: The Ace of Spades – Mick Wall (verschijnt bij Uitgeverij Q)
Mötorhead was nou niet direct een band waar ik heel veel mee had (of heb), maar hun frontman, Lemmy, is sowieso een legendarisch figuur in de rock and roll. Dat moet vast genoeg voer opleveren voor een interessante biografie.

Ik verzamelde op Issuu alle zomeraanbiedingen van Nederlandse uitgevers. Dus mocht je vast een verlanglijstje willen maken, neem een kijkje op mijn Stack Zomer 2016. Naar welke boeken kijk jij uit?

Vergelijkbare berichten

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.