Wat verschijnt er deze zomer? deel 3: september

In juni, juli en augustus verschijnt er al veel moois, maar september belooft helemaal een mooie boekenmaand te worden. Want dit is nog maar een selectie van de boeken waar ik naar uitkijk.

Verschijning zomer 2016 - MirandaLeest boekenblog

September
Hidden Treasures – Gerard Ekdom (verschijnt bij Luiting Sijthoff)
Gerard Ekdom, ook wel Dr. Pop, deelt in dit boek een aantal vergeten pareltjes uit de muziek. Aangezien hij een goed oor heeft voor mooie muziek ben ik heel benieuwd waar hij mee aankomt. Ik vind Ekdom sowieso een sympathieke kerel, dus verheug me op dit boek.

Toen het donker werd – Simone Van der Vlugt (verschijnt bij Ambo|Anthos)
Een nieuw boek van Simone Van der Vlugt is altijd iets om naar uit te kijken. Ik hou in ieder geval vast een weekend vrij in september om hem in één ruk uit te lezen.

Hier moet het zijn – Maggie O’Farrell (verschijnt bij Ambo|Anthos)
Schrijfster Maggie O’Farrell vergeet ik altijd een beetje, maar tot nu toe vond ik al haar boeken prachtig. Ze schrijft hele mooie familieverhalen en deze past daar vast weer prima bij.

Born to Run – Bruce Springsteen (verschijnt bij Het Spectrum)
Er staan deze zomer 2 Bruce Springsteengerelateerde data in mijn agenda. Om te beginnen 14 juni, dan speelt The Boss op het Malieveld in Den Haag en daar ben ik bij. Datum 2 is 27 september, dan verschijnt Born to Run, de autobiografie over The Boss. Ik kan niet wachten.

Dagboek van een postbode – Victor Frölke (verschijnt bij Thomas Rap)
Tijdens een baaldag op kantoor denk ik wel eens dat postbode me een heerlijk beroep lijkt. Lekker buiten, beetje je eigen tijd indelen en je komt nog eens ergens. Dit zijn de tragikomische verhalen van een echte postbode. Eens zien of mijn beeld een beetje klopt.

Sport der koningen – C.E. Morgan (verschijnt bij De Bezige Bij)
Een flinke pil, die wordt aangekondigd als ‘adembenemende generatieroman, de Great American novel van 2016’. Dat maakt nieuwsgierig.

De laatste dingen – Jenny Offill (verschijnt bij De Geus)
Zo’n boek dat ik alleen vanwege het schitterende omslag al wil hebben. Maar vooral ook omdat ik erg heb genoten van Verbroken beloftes.

Lees ook Wat verschijnt er deze zomer deel 1: juni en juli
Lees ook Wat verschijnt er deze zomer deel 2: augustus

Ik verzamelde op Issuu alle zomeraanbiedingen van Nederlandse uitgevers. Dus mocht je vast een verlanglijstje willen maken, neem een kijkje op mijn Stack Zomer 2016. Naar welke boeken kijk jij uit?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.