Bites voor bloggers bij AW Bruna

Borrelen is eerlijk gezegd niet helemaal mijn ding,  want ik hou  niet van alcohol en ben niet zo goed in smalltalk, maar als er boeken en lekkere hapjes mee gemoeid zijn wil ik best een keer een uitzondering maken. Gelukkig had uitgeverij AW Bruna daar voor gezorgd op de eerste bites voor bloggers bij hen op de uitgeverij. Hieronder een klein verslag in plogvorm.

AW Bruna Bites voor bloggers 2016 - MirandaLeest boekenblog

Bij aankomst valt mijn oog direct op deze enorm leuke wandversiering. Ik wil dit ook thuis met mijn favoriete boekomslagen!

AW Bruna Bites voor bloggers 2016 - MirandaLeest boekenblog

We beginnen in de gezellige tuin van de uitgeverij. En worden verwelkomd met een drankje en al snel gaan er ook hapjes rond. Het is lekker druk, leuk om zoveel boekbloggers bij elkaar te zien. En om mensen die ik alleen van twitter of facebook ken een keertje in het echt te zien.

AW Bruna Bites voor bloggers 2016 - MirandaLeest boekenblog

Bij binnenkomst hebben we allemaal een koptelefoon gekregen. Heel spannend. En na een tijdje wordt duidelijk waarom. AW Bruna is namelijk in samenwerking met Thinium Audioproducties begonnen met audioboeken. We krijgen via de koptelefoon een fragment van het audioboek van Orphan X van Gregg Hurwitz, voorgelezen door Frans van Deursen (en zoals er werd gezegd ‘de ouderen onder ons’ kennen hem vast nog wel van In de Vlaamsche pot, haha, ik viel dus duidelijk in de oudere doelgroep deze avond).

AW Bruna Bites voor bloggers 2016 - MirandaLeest boekenblog

Na Orphan X krijgen we ook nog een fragment van Sevenster van Alexandra Penrhyn Lowe te horen. Op een gegeven moment is er even wat rumoer, wat blijkt, het fragment wordt ‘live’ voorgelezen door Anne van Veen, die dus ineens de tuin in komt lopen. Een superleuke verrassing.

AW Bruna Bites voor bloggers 2016 - MirandaLeest boekenblog

Ik ben dol op audioboeken en vond het ook enorm tof om te zien hoe iedereen gezamenlijk geconcentreerd naar de fragmenten luisterde. Toch weer een hele andere ervaring dan wanneer je in je eentje een luisterboek luistert (hoewel dat ook heerlijk is). Wat mij betreft worden silent audioboek feestjes dan ook een ding!

AW Bruna Bites voor bloggers 2016 - MirandaLeest boekenblog

Dan is het tijd voor het hoofdprogramma. Er is een fictie en een non-fictie programma. Ik besluit voor het non-fictie programma te gaan en kom dus terecht bij drievoudig wereldkampioen Mixed Martial Arts Marloes Coenen, die komt vertellen over haar boek Kracht dat eind november verschijnt. Hier wordt ze geïntroduceerd door Annabel van uitgeverij AW Bruna.

AW Bruna Bites voor bloggers 2016 - MirandaLeest boekenblog

Wat een ontzettend leuke vrouw is Marloes. Ze vertelt vol passie en enthousiasme en met de nodige humor over haar boek dat gaat over het vinden van je kracht en zich met name richt op vrouwen. En die kracht hoeft hem echt niet te zitten in vechtsporten. Het gaat er vooral om dat wij vrouwen vaak onze plaats niet zo opeisen zoals mannen dat doen. En Marloes geeft een aantal goede voorbeelden, van hoe vrouwen eigenlijk al van kleins af aan wordt geleerd om zich bescheidener op te stellen dan mannen. En een vrouw die wel duidelijk zegt waar het op staat wordt al snel een bitch genoemd. En dat moet maar eens afgelopen zijn vindt Marloes. Helemaal mee eens. In haar boek probeert ze daarom met voorbeelden uit haar eigen leven vrouwen te laten zien dat ze best hun plaats mogen opeisen. Zeer inspirerend en het maakte mij zeer nieuwsgierig naar haar boek.

AW Bruna Bites voor bloggers 2016 - MirandaLeest boekenblog

Hierna wordt auteur Gregg Hurwitz door uitgever Steven Maat geïnterviewd. Eerst krijgt hij wat dilemma’s voorgelegd, zo moet hij bijvoorbeeld kiezen tussen Batman en Spiderman, Ajax of PSV en zo nog wat dingen. Daarna wordt hij geïnterviewd over zijn nieuwe boek Orphan X, dat 27 september verschijnt.

AW Bruna Bites voor bloggers 2016 - MirandaLeest boekenblog

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet alles van het interview heb meegekregen. Want het viel me namelijk ineens op dat de man op deze poster (en op het omslag van Orphan X) verdacht veel op Simon (van Nick) leek. En daar had ik dus in mijn eentje de grootste lol om.

AW Bruna Bites voor bloggers 2016 - MirandaLeest boekenblog

Daarna verder met Joëlla en Nathalie van How 2 spend it. Zij werden hier geïntroduceerd door Saskia van de uitgeverij. Binnenkort verschijnt het boek De financiële detox. En dat gaat niet, zoals een aantal bloggers vreesden, over dat je geen geld meer mag uitgeven. Maar leert je vooral om wat meer grip op je financiën te krijgen. Want bijna iedereen kent wel dat gevoel aan het eind van de maand als je naar je saldo kijkt en denkt ‘waar is al mijn geld gebleven’. Financiën en je administratie blijven nou eenmaal saaie onderwerpen. Maar het kan wel heel zinvol zijn om je er toch een beetje in te verdiepen en wat meer grip te hebben op waar je je geld nou precies aan uitgeeft. En met een financiele detox krijg je dat voor elkaar. We kregen een paar korte opdrachtjes om in kleine groepjes te doen en dat maakte leuke discussies los. Ik ga in ieder geval snel even een kijkje nemen op hun blog en ben ook benieuwd naar het boek.

AW Bruna Bites voor bloggers 2016 - MirandaLeest boekenblog

Tot slot krijgen we allemaal nog een goedgevulde goodiebag mee naar huis. Met een leesexemplaar van Orphan X van Gregg Hurwitz, een leesexemplaar van Mischling van Affinity Konar (dit boek werd in de fictiesessies gepresenteerd), Wolfsbloed van Alexandra Penrhyn Lowe (die in een van de andere fictiesessies vertelde over Nachtrijder, deel 3 uit deze serie). Een aantal leesfragmentjes, wat kaarten (ik ben superblij met die rechtsonder, ik vind de tekeningen van Eva Mouton namelijk zo enorm geestig). En, een hele spannende, een gift voucher voor een proefles mixed martial arts bij de sportschool van Marloes Coenen. Aangezien ik al eens een boksersbreuk heb opgelopen door een voedselvergiftiging (lang verhaal), weet ik niet of dat nou echt iets voor mij is. Maar wie weet.

En toen was deze enorm gezellige avond weer voorbij. Wat een leuke manier om te horen over de boeken die binnenkort gaan verschijnen. Zeker als een auteur zelf iets over zijn of haar boek vertelt, geeft dat toch net weer even wat extra’s. Verder was het natuurlijk ook weer fijn om collega bloggers (opnieuw) te ontmoeten. Kletsen over boeken gaat nooit vervelen.

Dan wil ik alleen nog graag Lise, Saskia, Annabel en alle andere collega’s en auteurs van AW Bruna bedanken die deze avond mogelijk hebben gemaakt. Hopelijk tot een volgende keer!

Ben je benieuwd naar een van de boeken? Ze moeten allemaal nog verschijnen, maar je kunt ze wel vast vooruitbestellen (behalve Financiële detox) bij Bol.com via onderstaande links (en MirandaLeest ontvangt dan een kleine commissie)

[bol_product_links block_id=”bol_57c6b52e58217_selected-products” products=”9200000059399424,9200000059399488,9200000059367344,9200000059367499″ name=”blog” sub_id=”awbrunabites16″ link_color=”F3A703″ subtitle_color=”333333″ pricetype_color=”333333″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”05BFB0″ background_color=”FFFFFF” border_color=”AAAAAA” width=”640″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

2 gedachten over “Bites voor bloggers bij AW Bruna”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.