Gelezen in augustus

Voor mijn gevoel had ik niet zo veel gelezen in augustus, maar nu ik dit bericht heb afgerond blijk ik toch 11 boeken te hebben gelezen. Eigenlijk best veel. En dan overwon ik ook nog een kleine leesdip aan het eind van de maand. Lees snel verder om te zien wat ik afgelopen maand allemaal las.

MirandaLeest boekenblog - Gelezen in augustus 2016

In Cold Blood – Truman Capote
Wow! Dit is misschien wel het best geschreven true crime boek dat ik ooit las. Of uberhaupt het best geschreven boek. Capote schrijft zo enorm levendig en meeslepend dat je direct het verhaal ingesleurd wordt en pas na het lezen weer op adem komt. Capote schrijft in deze klassieker over de moord op een boerenfamilie uit Kansas in de jaren vijftig en construeert het hele verhaal, van de familie en de moordenaars op zo’n boeiende manier dat je precies begrijpt wat er in hun hoofden omging en het idee hebt dat je zelf in het stadje rondgelopen hebt.  Ik leende het uit de bibliotheek, maar heb het daarna direct zelf aangeschaft. Dit boek mag niet ontbreken in mijn boekenkast en ik heb nu al weer zin om het te herlezen.

The Vacationers – Emma Straub
Deze stond al een tijdje op mijn verlanglijstje, want ik heb bij diverse andere bloggers zoveel positieve geluiden gehoord over het boek (Badgasten in de Nederlandse vertaling). Ik las hem in een weekend uit. Leest lekker weg, maar ik vond hem niet heel memorabel, dat kwam vooral omdat niet zo’n klik had met de hoofdpersonen. Ik ben evengoed wel erg benieuwd naar Straubs meest recente boek Modern Lovers (Onder ons).

Notes from a Big Country – Bill Bryson
Meestal vind ik het zonde van mijn tijd om boeken te herlezen, maar voor Bill Bryson maak ik graag een uitzondering. Het is inmiddels bijna traditie voor me om tijdens de zomer een of meerdere boeken van Bryson te herlezen. Dit jaar was Notes from a Big Country (weer) aan de beurt. Dit boek is een verzameling columns over de periode die Bryson (van oorsprong een Amerikaan, maar al jaren woonachtig in Engeland) met zijn gezin een paar jaar in Amerika woont. Ook voor de vijfde keer weer even hilarisch (hoewel soms een beetje gedateerd vanwege geklets over faxen, videobanden etc).

De levens van Jan Six – Geert Mak
Deze las ik voor De Club van Echte Lezers. Zeker interessant, maar de schrijfstijl van Mak ligt mij gewoon niet helemaal en ik kwam er met moeite doorheen.
Lees mijn volledige recensie van De levens van Jan Six van Geert Mak

MirandaLeest boekenblog - Gelezen in augustus 2016

Shotgun Lovesongs – Nickolas Butler
Omdat het herlezen wel goed beviel ging ik door met mijn favoriete boek van 2014. Deze keer las ik hem in het Engels, maar ik vond hem weer even prachtig als de vorige keer. Een schitterend verhaal over liefde, muziek en vriendschap. Het boek is in het Nederlands verschenen onder de originele titel Shotgun Lovesongs, maar ook als Terugkeer naar Little Wing (en die titel en het bijbehorende omslag doen het boek absoluut geen recht, want het lijkt net een streekroman, maar dat is het beslist niet).
Lees mijn volledige recensie van Shotgun Lovesongs van Nickolas Butler

Harry Potter and the Cursed Child – J.K Rowling, John Tiffany en Jack Thorne
Een boek dat ik in eerste instantie wilde overslaan, maar ja, toen de buzz eromheen eenmaal op gang kwam werd ik toch nieuwsgierig. Geschreven in scriptvorm, dus je bent er zo doorheen. Eigenlijk een ouderwets Harry Potter verhaal maar met Harry’s zoon in de hoofdrol in plaats van Harry. Onaardig gezegd een beetje een slap aftreksel van het origineel. Maar nog steeds best vermakelijk en vooral erg leuk om weer even in de magische wereld van Hogwarts en Harry Potter en zijn vrienden te duiken.
Lees mijn volledige recensie van Harry Potter and the Cursed Child

De vergeten geschiedenis – Donna Tartt
Nog steeds in de stemming om wat boeken te herlezen, dus ik pakte deze klassieker van Donna Tartt weer eens op. Ik had een paar maanden geleden al eens een poging gedaan deze te herlezen, maar was toen weer gestopt. Maar ging nu weer verder en zat er al snel weer helemaal in. Nog steeds ijzersterk. Ik las het boek voor het eerst in 1999 (denk ik, aangezien er een bibliotheekbonnetje uit 1999 inzat die ik waarschijnlijk als boekenlegger heb gebruikt). Een mustread voor iedereen die van literaire thrillers houdt.

Start where you are – Meera Lee Patel
Dit is zo’n enorm mooi boekje. Ik ben echt een sucker voor creatief vormgegeven boeken, die kleurrijk zijn en vol staan met mooie uitspraken. Zo’n boek is dit absoluut. Dit boek staat vol met inspirerende opdrachten die je inzichten geven in jezelf en waarom je bepaalde keuzes maakt. Mooi en leerzaam dus.

MirandaLeest boekenblog - Gelezen in augustus 2016

Zes jaar – Harlan Coben
Bij tropische temperaturen kunnen de boeken me niet spannend genoeg zijn. Ik ging dus even op zoek naar een fijne thriller, en kwam de Libelle Bookazine-versie van dit boek van Harlan Coben nog tegen in mijn boekenkast. De spanning zit hem bij dit boek niet in bloederige details en een hoop moord en doodslag, maar vooral in de goede opbouw van de verhaallijn. Ik las nog niet veel boeken van Harlan Coben (dit is denk het tweede boek dat ik van hem las), maar daar gaat zeker verandering in komen.

Jongensjaren – Martin Bril
Deze maakt deel uit van de Brillendoos, met drie boeken van Martin Bril. Dit deel over zijn jeugd is best aardig, maar niet meer dan dat. Veel herhaling en weinig stukken die er echt uitspringen.

Spaar het meisje – Lisa Gardner
Het laatste weekend van deze maand had ik een soort leesdip zou je kunnen zeggen. Ik stond voor mijn boekenkast en kon maar niet beslissen wat ik wilde gaan lezen. Ik ben wel in vier of vijf boeken begonnen, maar heb ze allemaal na een paar pagina’s weer weggelegd omdat ze me niet konden boeien. Uiteindelijk bleek dat ik gewoon zin had in een lekkere literaire thriller. Ik las al eens eerder wat van Lisa Gardner en las dus verder in de serie met D.D. Warren, een hele fijne serie, want mijn leesdip was op slag verdwenen.

Zin gekregen in een van deze boeken? Via onderstaande link kun je ze direct online bestellen bij Bol.com (en ontvangt MirandaLeest een kleine commissie).

Een gedachte over “Gelezen in augustus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.