Boeken herlezen

Boeken herlezen. Ik doe het eigenlijk zelden. Er zijn nog zoveel boeken die ik wil lezen, dat ik het vaak zonde vind om een boek te pakken dat ik al ken. Alleen voor mijn favoriete schrijver, Bill Bryson, maak een uitzondering. De afgelopen zomers herlas ik steeds één van zijn boeken. Dit jaar was dat Notes from a Big Country. Zijn hilarische verslag van de paar jaar die hij met zijn (Britse) gezin doorbrengt in Amerika (zijn vaderland). Ik las het boek al zeker voor de vijfde keer, maar ik blijf het echt briljant vinden.

MirandaLeest - boekenblog herlezen zomer 2016 Bill Bryson en Shotgun Lovesongs van Nickolas Butler

En daardoor kreeg toch een beetje de smaak van het herlezen te pakken. Want het beviel me uitstekend. Het voelt een beetje als thuiskomen. Of na jaren een oude vriend weer eens zien waarbij het direct weer zo vertrouwd voelt als vroeger. Na Bill Bryson ging ik dus door met mijn favoriete boek van 2014, Shotgun Lovesongs van Nickolas Butler. Ik werd opnieuw helemaal verliefd op dit boek. Zo prachtig geschreven.

De komende weken, tot aan mijn vakantie, ga ik dus proberen nog wat oude favorieten te herlezen. Verder lees ik alleen mijn recensie-exemplaren en Harry Potter and the Cursed Child. Misschien herlees ik nog wel een boek van Bill Bryson, maar ook Stoner van John Williams komt wel in aanmerking. Of misshien wel een van de boeken uit de Millenium-reeks van Stieg Larxson. Keuze zat. Ik ga eens lekker in mijn eigen boekenkast duiken (en ik negeer even de stapel met boeken waar ik nog aan moet beginnen, haha).

Zijn jullie herlezers? En welk boek blijven jullie keer op keer lezen?

Benieuwd naar Notes from a Big Country (in het Nederlands: Sterren en strepen) van Bill Bryson of Shotgun Lovesongs van Nickolas Butler (ook uitgebracht als Terugkeer naar Little Wing)? Via onderstaande links bestel je ze direct bij Bol.com.

4 gedachten over “Boeken herlezen”

  1. Hoi Miranda, ik herlees erg veel. Vooral sinds ik met mijn eigen blog begonnen ben herlees ik nog meer dan voorheen. Eigenlijk is het mijn streven om van al de boeken die ik mijn favoriete boeken vind een bespreking te plaatsen. Met een gemiddelde leessnelheid van 50 blz per dag ben ik daar naar verwachting nog zo’n 4 jaar zoet mee. Het is natuurlijk maar de vraag of dat er van komt. In ieder geval heb ik in 2016 al aardig wat geweldige boeken herlezen. Groetjes, Erik

  2. Ik herlees enorm graag boeken. Wanneer er een nieuw boek in een serie verschijnt, begin ik weer van voren af aan. Bovendien probeer ik dit jaar 10 van mijn favoriete series uit eigen kast te herlezen, niet alleen om ook oudere boeken een plekje te geven op mijn blog, maar ook om opnieuw te genieten van deze fantastische verhalen.

    Als antwoord op je vraag: de Harry Potter boeken zal ik de rest van mijn leven blijven herlezen. Het eerste deel heb ik al minstens 10x gelezen en dat is nog lang niet vaak genoeg!

    1. Oh, iedere keer van voren af aan beginnen in een serie bij een nieuw deel. Wel fijn om er weer helemaal in te komen.
      Ik heb net Harry Potter and the cursed child gelezen en heb nu ook wel weer zin om Harry Potter te herlezen. Wie weet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.