Ondertussen

Het internet staat bol van de leuke, bijzondere en soms een beetje vreemde artikelen over boeken en lezen. Regelmatig maak ik een kleine selectie van wat ik ben tegengekomen online. Vandaag deel ik weer een aantal artikelen.

Krassen, krassen, krassen
MirandaLeest - kraskaart met boeken van  Pop Chart Lab
Voor reisliefhebbers heb je al jaren van die leuke kraskaarten, waar je de bestemmingen die je al bezocht hebt kunt afkrassen. Nu is er ook zo’n kaart voor boekenliefhebbers, waar je de boeken(100 klassiekers) die je al hebt gelezen kunt afkrassen. Leuk! Hij is voor 35 dollar (exclusief verzendkosten) te koop bij Pop Chart Lab.

Eye candy
Na mijn bezoekje aan uitgeverij AW Bruna voor de bites voor bloggers werd ik al helemaal verliefd op hun wand met boekomslagen. Maar deze selectie van literaire posters zijn ook prachtig. Ik vind vooral de Moby Dick-print en de Stephen King quote geweldig.

Applausje voor Condor airlines
Ben jij net als ik zo’n reiziger die liever drie outfits thuislaat om nog wat extra boeken in de koffer te kunnen proppen? Dat hoeft niet meer als je met de Duitse maatschappij Condor Airlines reist volgens dit artikel op Mental Floss. Want met hun Buch an Bord mag je per persoon een kilo extra bagage meenemen aan boord als je boeken voorzien zijn van een speciale sticker die je in de boekhandel kunt verkrijgen. Goede deal.

Stedentrip tips voor boekenlovers
De vakantieperiode is voor veel mensen al weer voorbij. Maar misschien staat er nog wel een keer een stedentripje op het programma. Je kunt dan natuurlijk kijken welke toeristische trekpleisters een stad heeft, maar voor de ware boekenliefhebber is het natuurlijk vooral belangrijk dat er een hoge dichtheid van boekhandels is. Gelukkig heeft Quartz al het denkwerk al voor je gedaan en een mooi overzichtje gemaakt van de steden met de meeste boekhandels en bibliotheken per inwoner. Vooral de Aziatische landen scoren erg goed. Maar ook dichterbij huis, Madrid, Parijs en zelfs Amsterdam, is het goed toeven voor booklovers.

Boekenmarkten
En als een stedentripje naar deze boekensteden er niet inzit, dan is een bezoekje aan een boekenmarkt misschien ook niet verkeerd. Op de nieuwe site Boekenmarkt.nu vind je een uitgebreide verzameling boekenmarkten en tweedehands boekenfairs. Naast een agenda vind je er ook een blog met achtergrondinformatie en verslagen van boekenmarkten. En als je een boekenmarkt mist kun je deze zelf aanmelden.

MirandaLeest boekenblog
Lees meer, leef langer

Volgens onderzoek van Yale leven mensen die minstens 3,5 uur per week lezen een stuk langer dan mensen die dat niet doen. Dus de volgende keer dat je weer eens besluit om een bezoekje aan de sportschool over te slaan omdat je liever je boek uitleest hoef je je niet schuldig te voelen.

The Boss leest
Zoals ik vorige week al schreef neem ik dit jaar geen boeken mee op vakantie. Alleen mijn e-reader gaat mee. Vooral om ruimte te besparen zodat ik op vakantie flink wat boeken kan scoren. Een boek dat ik sowieso wil kopen is de autobiografie van Bruce Springsteen, Born to Run, die eind september verschijnt. Daar heb ik nu al zin. Bruce is zelf ook iemand die wel van lezen houdt, zo blijkt uit dit (al wat oudere) artikel op Brain Pickings, waar Springsteen de 28 boeken noemt die hem en zijn muziek hebben gevormd. Best een pittige leeslijst.

Moeilijk doorheen te komen
MirandaLeest boekenblog - Codex  Silenda van Brady WhitneySoms heb je wel eens van die boeken waar je maar niet doorheen komt. Deze Codex Silenda van ontwerper Brady Whitney is daar wel een heel extreem voorbeeld van. Om op de volgende pagina te komen moet je eerst een ingewikkelde puzzel oplossen. Een beetje zoals in de Da Vinci Code. Tsja, ziet er tof uit, maar ik maak liever een beetje vaart tijdens het lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.