Maandelijkse update oktober

Het eind van de maand is een mooie tijd om even terug te blikken. Wat gebeurde er in oktober allemaal op MirandaLeest.nl

Wat las ik deze maand?
Gelezen in oktoberIk begon met Beter dan Fictie uit te lezen, een fijne verzameling geschiedenisverhalen. Dan een literaire thriller (al terug naar de bieb, dus niet op de foto) The Fall van Claire McGowan, best aardig, maar niet zo goed als The Dead Ground en Verloren, die ik eerder al las. Ook las ik Not That Kind of Girl van Lena Dunham, was erg benieuwd naar aanleiding van alle aandacht in de media. Maar Lena is geloof ik niet helemaal my kind of girl, helaas.

Uit de selectie van Elly’s Choice van oktober las ik Au Pair van Maartje Fleur. Een heerlijke literaire thriller van Nederlandse bodem. Daarna tijd voor een biografie over een van mijn muzikale helden, Bram Vermeulen. Bram van Henk van Gelder is een schitterend portret geworden. Daarna gelijk door met al weer zo’n fijn boek, Shotgun Lovesongs van Nickolas Butler, recensie hiervan volgt begin november.

En alsof dat nog niet genoeg was las ontving ik nog een recensie-exemplaar van Het Rosie Effect van Graeme Simsion. Net als de voorganger, Het Rosie project, weer een zeer geestig boek.

Favoriete boek van de afgelopen maand?
Ik zat eigenlijk in een flow van fijne boeken, maar mijn favoriet was toch Shotgun Lovesongs van Nickolas Butler. Ik schafte het boek al een tijdje terug aan, maar had nog geen kans gehad om het te lezen. Omdat Butler binnenkort op Crossing Border staat besloot ik het boek nu te lezen. En daar kreeg ik geen spijt van. Ik vond het misschien wel het allermooiste boek dat ik dit jaar las. Recensie volgt binnenkort.

Welke boeken kocht ik deze maand?
Hier hadden jullie natuurlijk nul verwacht. Aangezien ik me vorige maand voornam om tot het eind van het jaar geen nieuwe boeken te kopen. En dat ging drie weken heel goed, maar op 21 oktober bezocht ik de voorstelling Om Maarten in de Kleine Komedie, daar was ook Jij blijft bij mij te koop, een schitterende bundeling van teksten van Maarten van Roozendaal. Die kon ik echt niet laten liggen.

En, naast een aantal recensie-exemplaren, ontving ik aan het begin van de maand van een lieve vriendin ook nog Juliette, het boek van Thé Lau.

Aantal blogs deze maand?
Negen blogjes deze maand. De maand begon feestelijk, met de bekendmaking van de winnaar van mijn allereerste prijsvraag. Verder aandacht voor de Maand van de Geschiedenis, wat leuke nieuwsberichten die ik op internet tegenkwam, een overzicht van een aantal van mijn favoriete biografieën en recensies van Beter dan Fictie, Not That Kind of Girl van Lena Dunham en Bram van Henk van Gelder.

En ik recenseerde een theatervoorstelling. Maar, wat? Dit is toch een boekenblog. Jazeker. Maar een van mijn andere favoriete bezigheden is het bezoeken van theatervoorstellingen. Ik was zo ontzettend onder de indruk van de prachtige voorstelling Om Maarten in de Kleine Komedie dat ik er wel iets over moest schrijven. Gelukkig was er ook nog het boek Jij blijft bij mij, waardoor ik toch nog bij het thema van mijn blog bleef.

Deze maand begon ik achter de schermen met een blogplanning. Voorheen blogde ik zo’n beetje wanneer het uitkwam, of wanneer ik inspiratie had. En dat is nog steeds een beetje zo 🙂 maar ik plan ook iedere week een vast moment in om blogopzetjes uit te werken, af te ronden en in te plannen. Op deze manier heb ik zelf wat meer overzicht en kan ik er ook voor zorgen dat er regelmatig berichten verschijnen op MirandaLeest.

Wat ben ik nu aan het lezen?
Mijn boek voor onderweg is momenteel Verkikkerd van Lisette Jonkman.  Het is een van de boeken uit de Elly’s Choice selectie van oktober. Ik zou het zelf niet snel hebben gekocht, het is chicklit voor wat jongere chicks zou ik zeggen :-). Maar het is een erg lekker boek, vlot geschreven, geestig en prima voor onderweg in de trein.

Ik begon in More Fool Me van Stephen Fry. Maar besloot het recensie-exemplaar van de biografie over David Bowie even voorrang te geven. Recensies van beide boeken volgen binnenkort.

Staat er volgende maand nog iets leuks op het programma?
Als er genoeg animo is hebben we op 8 november de eerste boekenbloggersborrel met een aantal boekenbloggers van de Facebook groep. Leuk om elkaar eens face-to-face te spreken en ideeën, tips en informatie uit te wisselen.

Op 14 en 15 november ga ik naar Crossing Border. Echt heel veel zin in. Veel fijne muziek, maar ook veel aandacht voor literatuur. Zoals gezegd komt in ieder geval Nickolas Butler, die wil ik graag zien. In de aanloop naar Crossing Border zal ik nog een vooruitblik plaatsen en volgt ook de recensie van Shotgun Lovesongs.

Verder nog iets?
Na negen maanden bloggen leek het me wel tijd voor een eigen pagina op Facebook voor MirandaLeest. Dus zit je op Facebook? Like de MirandaLeest pagina hier. Je bent dan altijd direct op de hoogte van nieuwe posts, nieuwtjes en andere updates. Alvast bedankt.

Verder niets bijzonders, dus laat ik je achter met de wijsheid van Sir-Reads-a-Lot
The Wisdom of Sir-Reads-a-Lot

4 reacties

Geef een antwoord

Required fields are marked *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.