Maandelijkse update september

Het eind van de maand is een mooie tijd om even terug te blikken. Wat gebeurde er in september allemaal op MirandaLeest.nl

Wat las ik deze maand?
gelezeninseptemberZie je bovenstaande stapel? Dat las ik dus allemaal in september. Maar dat is nog niet alles, want ik las ook nog een aantal e-boeken en een boek dat al terug is naar de bieb. Ik had nogal een goede leesmaand zou je dus kunnen zeggen. Dat kwam natuurlijk vooral omdat ik tijdens mijn vakantie op Lanzarote 7 boeken uitlas in 8 dagen. Waardoor ik in september in totaal 13 boeken uitlas! Niet normaal.

Ik begon de maand met Winterberg van Suzanne Vermeer. Wat een draak van een boek, al wist ik het toch nog uit te lezen. Gelukkig bevielen The Telling Error van Sophie Hannah, The Accident van Chris Pavone en vooral The Dead Ground van Claire McGowan een stuk beter. Allemaal aanraders. Daarna was het tijd voor Man on the Run van Tom Doyle. Over een turbulente periode in het leven van Paul McCartney. McCartney is een muzikale held van me, dus ik genoot van het vlot geschreven boek van Doyle.

Van 18 tot en met 25 september genoot ik van een heerlijke vakantie op Lanzarote en deze vakantie is goed samen te vatten als Eat, sleep, read, repeat. Ik las (bijna) een boek per dag. Een verslag van mijn leesvakantie vind je hier.

Weer thuis las ik Schrijver van Karl Ove Knausgard uit. De vorige boeken in deze serie vond ik ook al prachtig. Ik was een beetje huiverig voor dit deel, omdat ik in de voorgaande delen de stukken over zijn schrijverschap over het algemeen niet zo boeiend vond. Maar die angst was onterecht, want ik vond ook dit deel weer zeer de moeite waard. Nu is het wachten op het allerlaatste deel van de serie.

Favoriete boek van de afgelopen maand?
Zonder twijfel The Rosie Project van Graeme Simsion. Dat boek is natuurlijk al een hele tijd uit. En ik heb er alleen maar positieve dingen over gehoord. Terecht, want wat een heerlijk boek. Zo knap geschreven en met de nodige humor.  Voordeel dat ik het nu pas ben gaan lezen is dat ik direct door kan met het vervolg, The Rosie Effect.

Welke boeken kocht ik deze maand?
Als je zoveel boeken uitleest moet je natuurlijk je verzameling weer een beetje aanvullen. Bovendien was het ook nog mijn verjaardagsmaand, dus ik had wat cadeaubonnen uit te geven. Aan het begin van de maand kocht ik Schrijver van Karl Ove Knausgard. Ook kocht ik nog Literary Listography van Lisa Nolan en Hoe open ik een boek van Stefan Verwey voor mijn eerste winactie. Op Schiphol kocht ik Shopaholic to the Stars van Sophie Kinsella. Een van mijn verjaardagscadeaus zette ik om in De woordenaar van Sandra Langereis, More Fool me van Stephen Fry en The Rosie Effect van Graeme Simsion. Ook plaatste ik mijn eerste bestelling bij Boekenkraam, ik kocht daar Parijs van Edward Rutherford, IV van Arjen Lubach, Hyperbool en nog wat van Allie Brosh.

Nogal wat aankopen dus. Ik heb dan ook inmiddels een enorme to read lijst met ikdurfnieteenstetellen hoeveel boeken erop. Daarom heb ik besloten om de rest van het jaar (!) geen nieuwe boeken meer aan te schaffen. Krijg ik vast nog spijt van 🙂 maar ik heb echt nog zoveel boeken liggen dat ik me echt niet hoef te vervelen.

Aantal blogs deze maand?
Acht stuks. Drie recensies. En mijn eerste winactie! Zo ontzettend leuk om te doen. De prijs is inmiddels onderweg naar de winnares, Shyama.

Wat ben ik nu aan het lezen?
Tijdens mijn vakantie ben ik ook begonnen aan Augustus van John Williams. Ik heb ontzettend genoten van Stoner en Butcher’s Crossing, ik hou van de schrijfstijl van Williams, het is traag en ik wordt er helemaal in meegezogen. Toch wil Augustus me niet echt pakken, ik vermoed vanwege het onderwerp, het Romeinse Rijk, daar heb ik helemaal niets mee. Ik laat het boek dan voorlopig ook even liggen. Wellicht dat ik er later meer zin in heb.

Ook ben ik nog bezig in een literaire thriller, The Fall, van Claire McGowan. Onlangs las ik twee andere boeken van haar, zij schrijft ijzersterke literaire thrillers. Ik was dan ook blij dat ik nog een boek van haar ontdekte in de bieb. Ook ben ik nog bezig in Beter dan fictie, een verzameling geschiedenisverhalen. De recensie hiervan verschijnt in oktober tijdens de Maand van de geschiedenis.

Staat er volgende maand nog iets leuks op het programma?

Gesigneerd exemplaar van The Fry Chronicles van Stephen Fry

In 2011 zag ik Stephen Fry op BorderKitchen in Den Haag en liet ik mijn exemplaar van The Fry Chronicles door hem sigeren

Onlangs verscheen More Fool Me van Stephen Fry. Het derde deel in zijn reeks van memoires (eerder verschenen al Moab is my Washpot en The Fry Chronicles). In het kader van de verschijning van dit nieuwe deel wordt er een evenement rondom Stephen Fry georganiseerd op woensdag 1 oktober, hij zal in Engeland voorlezen en vragen beantwoorden. Via een live-satellietverbinding wordt dit in diverse bioscopen uitgezonden. Via bol.com won ik twee kaartjes voor deze voorstelling in Den Haag. Yeah! Het is altijd een genot om Fry te horen spreken en voorlezen.

Oktober is de maand van de geschiedenis. Dan plaats ik in ieder geval een recensie van Beter dan Fictie, een verzameling geschiedenisverhalen. En ik doe mijn best om ook De woordenaar van Sandra Langereis uit te lezen. Dit boek is genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs.

En helaas, helaas heb ik op 21 oktober al andere (hele fijne) theaterplannen. Maar wat was ik graag bij John Cleese in Carré geweest. Mocht een van jullie wel gaan hoor ik graag hoe het was.

Verder nog iets?lezen op Lanzarote

September was mijn vakantiemaand. Ik genoot van een heerlijke relaxvakantie op Lanzarote, waar ik enorm veel las. Helaas is de vakantie nu weer voorbij, dus weer aan het werk, aan de studie en lekker door met bloggen. Gelukkig is de aanstaande herfst ook wel weer een prima seizoen om lekker veel te lezen.

4 gedachten over “Maandelijkse update september”

  1. Zo, jij hebt een flink stapel weg gewerkt! 😉 Ik ben zelf erg nieuwsgierig naar Augustus en heb er veel goede verhalen over gehoord. Jammer dat het jou niet wil pakken. Wegleggen is vaak dan inderdaad de beste oplossing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.