|

Gelezen in maart

Begin van het jaar had ik even een leesdipje en las ik een paar boeken waar ik gewoon niet echt lekker in kon komen of die me gewoon niet zo bevielen. Hoe anders was de afgelopen maand. Ik zat in een heerlijke leesflow, las twaalf boeken en ze werden alleen maar beter en beter. Heerlijk zo’n maand. En ik las trouwens ook alle boeken die ik tijdens de boekenweek aanschafte allemaal uit deze maand. Hopla!

MirandaLeest boekenblog - gelezen in maart 2016

Vroeger komt nooit meer terug – Hans Manders
Mooie roman over herineringen en vriendschap met een hoofdrol voor de stad Rome.
Lees mijn volledige recensie van Vroeger komt nooit meer terug van Hans Manders

Live, Love, Run – Annemerel De Jongh
Een poosje terug kwam ik op het blog van Annemerel terecht. Zelf ben ik onlangs voor de zoveelste keer weer begonnen met hardlopen, ben inmiddels in week 6 van mijn couch25k programma, dus een beetje extra inspiratie en aanmoediging kan nooit kwaad. Het boek van Anne Merel had ik in een middag uit, het leest lekker weg, en is geschreven met eenzelfde enthousiasme en eerlijkheid als haar blog. Geschikt voor iedere hardloper of wie overweegt te gaan beginnen met hardlopen.

Uit Pauline’s keuken – Pauline Weuring
Kocht deze een poosje terug vanwege een heerlijk recept voor een chocolade bananabread van haar site. Leuk om even door te bladeren. Wellicht dat ik er later nog iets uit ga maken.

In haar naam – Lisa Gardner
Wederom weer een erg sterke literaire thriller van Gardner. Ik vloog er weer doorheen en hoop volgende keer in mijn bieb weer een fijn boek van haar te scoren.

MirandaLeest boekenblog - gelezen in maart 2016

Nachtblauw – Simone Van der Vlugt
Ik ben dol op de boeken van Simone Van der Vlugt. Ik had expres even gewacht met het kopen van dit boek, zodat ik het in de boekenweek kon aanschaffen. Ik kocht het zaterdagochtend en zaterdagmiddag was het uit. Zo goed dus. Als je van historische romans houdt kun je dit boek dus met een gerust hart aanschaffen. Echt weer genieten.

Broer – Esther Gerritsen
Het boekenweekgeschenk van dit jaar was tevens mijn eerste kennismaking met Esther Gerritsen. En een zeer aangename. Ik las het met veel plezier uit en ben erg benieuwd naar meer boeken van deze schrijfster. Collega blogger Inge (haar recensie van Broer van Esther Gerritsen lees je op Inge leest) raadde Dorst of een van haar boeken met columns aan, dus die ga ik snel eens opzoeken.

Moranifesto – Caitlin Moran
Moran werd bekend met How to be a woman, over feminisme. Maar Moran schrijft ook geweldig over andere onderwerpen, zoals tv-programma’s, muziek en beroemdheden (Benedict Cumberbatch bijvoorbeeld). In Moranifesto schrijft ze echter ook over politiek en actuele onderwerpen zoals de vluchtelingencrisis. En ze zegt heel veel verstandige dingen. Dit boek is een heerlijke mix van serieuze en minder serieuze onderwerpen, maar allemaal op Morans heerlijke, scherpe en grappige manier. Ik hou ervan.

Moderne romantiek – Aziz Ansari
Interessant boek over de zoektocht naar de liefde, de verschillen daarin tussen vroeger en nu. Met veel voorbeelden, hoewel het over wetenschappelijk onderzoek gaat, toch heel goed leesbaar door de geestige teksten van Ansari.
Lees mijn volledige recensie van Moderne romantiek van Aziz Ansari

MirandaLeest boekenblog - gelezen in maart 2016

Als het zaterdag wordt – Nicci French
Er zijn een paar auteurs waarvan ik weet dat ik een nieuw boek van ze binnen een paar uur verslind. Zo ook Nicci French. Al vanaf het allereerste begin ben ik fan en ik verheug me altijd enorm op een nieuw boek. Dit nieuwe deel in de Frieda Klein reeks wilde ik dan ook zo snel mogelijk lezen. Ik kocht het op vrijdag, las vrijdagavond een uurtje en op zaterdagmiddag las ik hem uit. Hij is weer ijzersterk en het volgende deel van deze reeks belooft ook weer superspannend te worden. Ik kan niet wachten.

In the Pines – Erik Kriek
Hoewel ik twee planken stripboeken (oké, Suske en Wiske’s en een paar Jan, Jans en de Kinderen albums) in huis heb lees ik eigenlijk nooit meer strips. Hoe meer tekst, hoe beter, normaal gesproken. Maar toen ik een recensie over In the Pines van Erik Kriek las in de Volkskrant werd mijn nieuwsgierigheid gewekt. En ik werd niet teleurgesteld.
Lees mijn volledige recensie van In the Pines van Erik Kriek

Kom hier dat ik u kus – Griet Op de Beeck
Ik ben natuurlijk rijkelijk laat, want heel Nederland en Vlaanderen is al fan van Op de Beeck, maar kocht in de boekenweek Kom hier dat ik u kus. En snap volkomen waarom ze al zoveel boeken verkocht. Wat een onwaarschijnlijk mooi boek. Grappig. Hartverscheurend. Raak. Zo’n boek waarbij je na het lezen van de laatste pagina alleen maar even heel diep kan zuchten omdat je het nog even goed moet laten bezinken. Verheug me nu al enorm op haar andere boeken.

Het kleine leven van Norbert Jones – Marloes Kemming
Moest ik van Kom hier dat ik u kus al erg diep zuchten toen het uit was (omdat het zo mooi was), bij Het kleine leven van Norbert Jones van Marloes Kemming was ik vooral blij dat ik het thuis op de bank zat te lezen en niet in, zeg, de trein. Want de tweede helft van het boeken hebben de tranen over mijn wangen gelopen van ontroering. Of nou ja, eerlijk gezegd stroomden ze meer over mijn wangen. Wat een schitterend boek zeg. Mijn uitgebreide recensie verschijnt binnenkort.

Een van deze boeken lezen? Je bestelt ze via onderstaande links direct op bol.com (en MirandaLeest ontvangt een kleine commissie)

Wat lazen jullie afgelopen maand?

Vergelijkbare berichten

10 reacties

  1. Als je Kom hier dat ik u kus goed vond, dan ga je zeker ook genieten van Vele hemels boven de zevende! En wow: 12 boeken in één maand is echt veel 😀

    1. Ja, is ook veel hoor, maar met een (lekker dun) boekenweekgeschenk, stripboek, kookboek en een paar van die boeken zoals Nicci French (die ik bijna in 1 ruk uitlees) schiet het wel lekker op 😉

  2. Jeetje, je hebt veel gelezen deze maand! Wat goed! Zelf ben ik erg benieuwd naar het boek van Annemerel. Ik volg haar blog al jaren en ben ongelofelijk benieuwd naar haar boek. Ik heb deze maand zes boeken gelezen. Dat is weinig in vergelijking met jou, maar voor mij is het best veel. Maart was echt een goede leesmaand voor mij, ook veel mooie boeken mogen lezen.

    1. Dit is voor mijn doen ook veel hoor. Een paar dunne boeken, een kookboek en stripboek helpen ook hoor 😉
      En het boek van Annemerel is zeker een aanrader als je fan bent van haar blog.

  3. Leuk dat je zoveel hebt kunnen lezen 🙂 Ik ben een trage lezer en las “Augustus” van John Williams en “Leven met hooggevoeligheid van opgave naar gave” van Susan Marletta Hart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.