Boekenweek aankopen

Ik weet niet hoe het me jullie is, maar als de boekenweek begint wil ik eigenlijk zo snel mogelijk het boekenweekgeschenk scoren. Flauw, ik weet het, maar je zal er maar naast grijpen. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn, daarom ging ik op dag 1 van de boekenweek gelijk naar de boekhandel, De Kler in Leiden in dit geval.

Zoals altijd had ik vooraf een paar boeken in mijn hoofd die ik graag wilde aanschaffen. Nachtblauw van Simone Van der Vlugt had ik expres nog niet direct na verschijning aangeschaft, maar ‘bewaard’ tot de boekenweek. Ook Jij zegt het van Connie Palmen stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. En door een artikel dat ik las via Blendle (ben even vergeten in welk tijdschrift), werd ik nieuwsgierig naar God sta me bij want ik ben onschuldig van Arjan Visser. Maar ja, eenmaal in de boekhandel is er zoveel keuze. Dus wat is het uiteindelijk geworden?

Aankopen MirandaLeest boekenweek 2016
Ik wist me te beperken tot drie boeken. Of eigenlijk maar twee, want ik kocht ook een Engelstalig boek, en dat telt natuurlijk niet echt mee voor de boekenweek ;-). Nachtblauw van Simone Van der Vlugt. Daar had ik superveel zin in (en ik las het ook dezelfde middag nog uit, echt een heerlijk boek). Naar Griet Op de Beeck was ik inmiddels ook wel erg benieuwd geworden, haar boeken doen het enorm goed. Ik koos voor Kom hier dat ik u kus. Alleen die titel is al wonderschoon, en kijk eens hoe mooi die letters op de rug matchen met de kleur van de rug van het boekenweekgeschenk van Esther Gerritsen. Ook belangrijk 🙂

Caitlin Moran vind ik een van de grappigste schrijfsters die ik ken. Maar ze schrijft ook vooral heel veel rake dingen. Ik wist dat er een nieuw boek aan zat te komen, maar had even gemist dat het inmiddels al verschenen was. Haar Moranifesto kon ik dan ook niet laten liggen. Ik heb heel veel zin om in dit boek te beginnen, maar ga eerst even verder met wat recensie-boeken.

Mocht je nog geen boek gekocht hebben deze week? Waar wacht je nog op. Je krijgt nog (zolang de voorraad strekt) het boekenweekgeschenk Broer van Esther Gerritsen cadeau bij aankoop van ten minste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken. Ik las het geschenk al uit en vond het een zeer aangename kennismaking met Gerritsen. Ik ga zeker meer van haar lezen in de toekomst.

Welke boeken kochten jullie deze boekenweek? Of gaan jullie nog aanschaffen? En hebben jullie het boekenweekgeschenk al gelezen? Wat vinden jullie ervan?

4 reacties

  1. Pingback: Gelezen in maart | MirandaLeest - boekenblog

Geef een antwoord

Required fields are marked *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.