Augustus Klassieke Literatuur Maand

Collega-blogger Sandra van Sandra Schrijft en Leest heeft augustus uitgeroepen tot Klassieke Literatuur maand. Na haar aankondiging bleek er aardig wat interesse en een groot aantal mensen heeft aangegeven in augustus ook een of meerdere klassiekers te lezen.

Wat ga ik lezen?
Northanger Abbey - Jane Austen
Natuurlijk doe ik ook mee, met een Engelstalige klassieker. Ik moet eerlijk toegeven dat ik sinds de middelbare school weinig klassiekers meer gelezen heb en liever hedendaagse literatuur lees. Wel heb ik altijd erg genoten van Jane Austen. Al heb ik alleen Pride and Prejudice en Sense and Sensibility ooit gelezen. Verder heb ik vooral veel verfilmingen gezien van haar werk 🙂 en boeken gelezen die gebaseerd zijn op haar werk of haar leven. In januari kocht ik op het Boekenfestijn in Rotterdam Northanger Abbey, maar ik was er nog niet aan toegekomen om het boek te lezen. Deze maand is dus een mooie aanleiding om dat eindelijk te doen.

Ik overweeg ook nog om een Nederlandse klassieker te (her)lezen, maar eerst Northanger Abbey maar eens uitlezen.

Meer weten?
Op het blog van Sandra schrijft en leest vind je alle informatie en kun je ook zien wie er nog meer meedoen. Zelf meedoen kan ook, je hoeft niet perse een blog te hebben. Ook de nieuwe boekencommunity Hebban besteedt aandacht aan het initiatief.

Doe je ook mee? Wat ga je lezen? Of heb je nog suggesties voor klassiekers die zeker de moeite waard zijn om te lezen? Ik hoor het graag.

3 gedachten over “Augustus Klassieke Literatuur Maand”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.