Boeken waar ik me op verheug

2014 is nog maar net afgesloten, maar 2015 belooft zeker weer een fijn boekenjaar te worden. De voorjaarsbrochures van de uitgevers staan vol mooie nieuwe uitgaven. En natuurlijk zijn er genoeg boeken waar ik me nu al op verheug. Hieronder een kleine (willekeurige) selectie van boeken, die in 2015 verschijnen, waar ik naar uitkijk:

Bruce en ik - Leon VerdonschotBruce en ik: 25 odes aan Springsteen –  Leon Verdonschot (redactie)
28 mei 2012. Landgraaf. Pinkpop. Dat is de dag dat ik het licht zag. Oftwel, toetrad tot de religie die The Boss heet. Wat een optreden. Wat een energie. Nogal laat dus, volgens Kluun, maar beter laat dan nooit. En ik ben zeker niet de enige fan, getuige Bruce en ik, dat 25 odes aan Springsteen bevat van prominente fans zoals Art Rooijakkers, Rob Waumans en Kluun.
Verschijnt mei 2015 bij Uitgeverij Brandt

Leeuwentemmer - Camilla LäckbergLeeuwentemmer – Camilla Läckberg

Wat is het toch met die Scandinavische thrillers dat maakt dat ze zo heerlijk weglezen. Een van mijn favorieten is Camilla Läckberg. In Leeuwentemmer is insptecteur Patrik Hedström met zijn team druk bezig met een vermissingszaak, hij vermoedt een connectie met een aantal andere verdwijningen. Tegelijk verdiept Erika zich in een oude zaak. Het lijkt erop dat het verleden zijn schaduw op het heden werpt. Ik gok dat ik het boek, zoals meestal, in één ruk uitlees. Gelukkig hoef ik niet lang meer te wachten.
Verschijnt 20 januari bij Uitgeverij Ambo | Anthos (het e-book is al verschenen)

Eeuwige roem - Eddy Zoey en Marcel LangedijkEeuwige Roem – Eddy Zoey en Marcel Langedijk

Falco Zandstra. Frank Masmeijer. Cindy Pielstroom. Ingeborg Wieten. Wie kent ze nog? Nou was Masmeijer toevallig onlangs nog in het nieuws (al was hij liever in de anonimiteit gebleven in dit geval waarschijnlijk), maar van de rest hebben we al jaren niets meer gehoord. Terwijl ze toch een tijd flink in de schijnwerpers stonden. Hoe is het nu met ze? En missen ze de schijnwerpers? Een boek dat zowel de mooie kanten van de roem duidelijk maakt, maar ook de keerzijde laat zien.
Verschijnt in februari bij Uitgeverij Q

Vrijdagen bij Enrico's - Don CarpenterVrijdagen bij Enrico’s – Don Carpenter
Een zorgvuldig en nostalgisch portret van San Francisco en Portland in de jaren ’50 en vroege jaren ’60; van schrijvers en bohemiens, van huwelijken en vrije liefde, van vriendschappen en onuitgesproken rivaliteit, van manuscripten die nooit gepubliceerd zullen worden en het onverwacht doorbreken als schrijver, aldus de uitgever.
Verschijnt in april bij Uitgeverij Meulenhoff

Vader en dochterboek - Hannah en Bert WagendorpVader & Dochterboek – Hannah Wagendorp en Bert Wagendorp
Een boek, geschreven door twee ervaringsdeskundigen, van elk soort één. Met de Vaderdagcadeau-topvijf, de mooiste liedjes van vaders over dochters of andersom en nog veel meer. Laat ik nou toevallig zelf ook een dochter zijn, dus ik ben erg benieuwd naar dit boek.
Verschijnt in maart bij Uitgeverij De Geus

En dan vergeet ik er vast nog een heleboel. Naar welk boek kijken jullie uit?

Vergelijkbare berichten

6 reacties

  1. Leuke lijst! Ik kijk zelf erg uit naar DJ van Kluun, De ongelooflijke zoektocht van Millie Bird van Brooke Davis en het tweede boek van SJ Watson, Tweede leven.
    Het wordt een mooi boekjaar! 🙂

  2. Ik kijk uit naar Al dat andere van Marta Rojals, het eerste vertaalde (in NL) werk van deze Catalaanse schrijver, helaas moet ik wachten tot half april 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.