Gelezen in september 2016

In september had ik ein-de-lijk vakantie. Heerlijk, ik was er wel aan toe. Ik was twee weken in de Verenigde Staten op reis, dat was best intensief, en las toen eigenlijk minder dan gemiddeld. Gelukkig was ik begin september nog lekker op dreef, zodat ik uiteindelijk toch nog zeven boeken las vorige maand.

MirandaLeest boekenblog - gelezen in september 2016

Eeuwige roem – Eddy Zoëy en Marcel Langedijk
Begin van het jaar noemde ik dit boek al als een van de boeken van het voorjaar waar ik nieuwsgierig naar was, maar vervolgens verdween ‘ie even een beetje van mijn rader. Dus toen ik hem onlangs in de bibliotheek tegenkwam moest ik hem wel meenemen. In dit boek gaan Zoëy en Langedijk op bezoek bij een aantal mensen die ooit volop in de belangstelling stonden, beroemd waren, maar waar we eigenlijk weinig meer van horen. En ze vragen hen naar hoe ze de roem destijds hebben ervaren en hoe ze ermee omgaan dat die roem weer voorbij is gegaan. Mooie, grappige en soms droevige verhalen van onder andere presentator Rolf Wouters, Hans van der Togt, schaatser Falco Zandstra, presentatrice Viola Holt en Cindy Pielstroom. Zeker een aanrader.

Lemmy – Mick Wall
Deze mocht ik weer lezen voor het blog van Bol.com. Maar Lemmy staat vol sterke verhalen over rocker Lemmy van Mötorhead. Het boek is een tikje eenzijdig, maar zeker vermakelijk. Mijn volledige recensie verschijnt op MirandaLeest na publicatie op het blog van bol.com.

Korte metten – Lisa Gardner
Weer een fijne in de D.D. Warren reeks, al vond ik de tweede helft een beetje te veel van het goede qua ontwikkelingen. Klonk allemaal wat ongeloofwaardig dat dit één iemand zou overkomen. Maar goed, Gardner heeft een hele fijne schrijfstijl die ervoor zorgde dat ik toch nog lekker vlot door het boek heen ging.

Hay – Sander Donkers
De geautoriseerde biografie van Barry Hay van de Golden Earring. Onthullend, eerlijk en verrassend grappig. Ik had na het lezen in ieder geval een veel duidelijker beeld van Barry Hay. Het leest een beetje alsof je met hem (en veel drank, heel veel drank) aan de bar hangt en hij je zijn levensverhaal vertelt. Zeker een aanrader voor Nederlandse rockliefhebbers, zelfs als je niets hebt met de Golden Earring.
Lees mijn volledige recensie van Hay van Sander Donkers

MirandaLeest boekenblog - gelezen in september 2016

Het bitterzoete paradijs – Iris Hannema
Ik vond haar vorige boek, Miss Yellow Hair, hello, fantastisch. Recht voor je raap verhalen over het altijd maar op reis zijn. Heel grappig en ontwapenend. In Het bitterzoete paradijs gaat Hannema op zoek naar het aardse paradijs. Locaties als Salomonseilanden, Hawaï, Nieuw Zeeland, Fiji en Tonga worden aangedaan. En zoals de titel al aangeeft is het daar lang niet zo geweldig als de bounty-eiland plaatjes doen vermoeden. Het boek heeft hierdoor ook een wat minder vrolijke toon dan haar vorige boek.

In een donker donker bos – Ruth Ware
Op vakantie nam ik alleen mijn e-reader mee zoals ik al aangaf. Maar op Schiphol mocht ik nog wel een boek kopen van mezelf. Het werd deze fijne thriller. Ik had een vlucht die acht uur duurde, en bij aankomst in Boston was ‘ie bijna uit. Lekker vlot geschreven, spannend en origineel.

Truly, madly, guilty – Liane Moriarty
Na het lezen van Het geheim van mijn man en Grote kleine leugens ben ik helemaal fan geworden van de schrijfstijl van Liane Moriarty. Voor mijn vakantie zag ik dat er, in het Engels, al een een nieuw boek van haar was verschenen. Dus ik zette deze op mijn e-reader. Ik had een beetje moeite om er in te komen, maar dat kan ook komen omdat ik hem las tijdens mijn rondreis (en dus steeds maar een klein stukje kon lezen). Maar uiteindelijk vond ik hem weer heel fijn. Ik vind dat Moriarty haar personages zo goed beschrijft, ze worden nooit te eenzijdig en daardoor heel menselijk. Als je hebt genoten van haar vorige boeken dan kun je deze dus zonder problemen aanschaffen (ik kan nog niets vinden over een Nederlandse vertaling, maar hopelijk komt die nog).

Ook nog gelezen
Ik deed ook een poging om verder te gaan in Vrouw van Karl Ove Knausgaard, het laatste deel in de Mijn Strijd-reeks. De vorige delen vond ik allemaal fantastisch, maar ik ben al een eeuwigheid rond pagina 200 in dit boek. Dat komt denk ik omdat het in dit boek (tot nu toe) minder over zijn verleden gaat, juist wat ik altijd zo graag lees van Knausgard. Ik zit nu al tijden in een heel stuk met allerlei literaire verhandelingen en dat vind ik dus zo onwaarschijnlijk saai. Dus mocht iemand weten vanaf welke pagina het weer een beetje boeiend wordt, dan hoor ik het graag ;-). Voor nu gaat het boek weer even terug op de nog te lezen stapel.

Na een bezoekje aan Slot Zuylen pakte ik het boek 1001 Vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis, samengesteld door Els Kloek, er weer eens bij om het lemma over Belle van Zuylen te lezen. Dit is geen boek om van A tot Z te lezen, maar zeker wel even de moeite van het noemen waard. Want dit boek bevat een verzamelijk portretten van vrouwen die iets betekend hebben voor de Nederlandse geschiedenis. Mooie, interessante, huiveringwekkende en inspirerende verhalen. Een mooi boekwerk om in huis te hebben en zo nu en dan eens wat verhalen uit te lezen, zoals ik afgelopen maand deed.

Je kunt deze boeken uiteraard bestellen bij Bol.com (MirandaLeest ontvangt dan een kleine commissie)

Geef een reactie

Required fields are marked *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.