|

Recensie: Last of the Giants. Het ware verhaal van Guns n’ Roses – Mick Wall

Als er één videoclip uit mijn tienerjaren is die me bij is gebleven dan is het wel November Rain van Guns n’ Roses. Compleet over the top en uitermate dramatisch. Vooral het beeld van Slash, die je zo’n beetje kan uittekenen met zijn leren broek, gitaar en een peuk die uit zijn bos wilde krullen steekt, op een soort kale vlakte met een wit kerkje op de achtergrond. Geweldig. De albums Use Your Illusion I en II luisterde ik destijds ook vaak. Maar dit was ook een beetje de periode dat het allemaal nogal uit de hand liep bij de band. Relletjes bij concerten, ruzies binnen de band, verslavingen, Axl Rose die vaker niet dan wel kwam opdagen bij concerten en het begin van het einde.

Journalist Mick Wall sprak in die jaren, maar ook in de beginjaren van de band, veel met alle bandleden en entourage. Genoeg inspiratie voor een boeiende biografie, die ik voor Bol.com Lees Magazine mocht lezen. Last of the Giants. Het ware verhaal van Guns n’ Roses staat vol met smeuïge details en goede gesprekken met bandleden, managers en anderen die veel met de band samenwerkten. Maar het boek gaat ook in op de muziek, de werkwijze van de band en de, niet altijd lekker lopende, samenwerking. Bovendien weet Wall ook mooi te beschrijven hoe de band in 2016 toch ineens weer in de bijna originele bezetting met elkaar op tournee ging. Iets wat je je bijna niet meer kan voorstellen als je net hebt gelezen over de eerste twintig jaar van de band.

Recensie Last of the Giants. Het ware verhaal van Guns n' Roses - Mick Wall

Mijn volledige recensie van Last of the Giants. Het ware verhaal van Guns n’ Roses van Mick Wall lees je op Lees Magazine van Bol.com

Via bovenstaande links kun je de genoemde boeken/artikelen direct bestellen bij Bol.com. MirandaLeest ontvangt dan een kleine commissie. Dus heel erg bedankt als je via deze link bestelt. Maar uiteraard vind je de genoemde boeken/artikelen ook bij je lokale boekhandel/winkel.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.