|

Het beste van 2015: Evenementen

Tot slot van mijn hoogtepunten van 2015 een overzicht van een aantal van de geweldige evenementen en voorstellingen die ik dit jaar bezocht. Want wie denkt dat boekenbloggers alleen maar thuis op de bank zitten te lezen heeft het mis.

Het beste van 2015 op MirandaLeest: Evenementen

Presentatie voorjaarscollectie Uitgeverij De Harmonie – 12 januari
Fijne start van het jaar, een combinatie van twee van mijn favoriete bezigheden, lezen en naar het theater gaan. Uitgeverij De Harmonie presenteerde de boeken die in 2015 verschijnen. Natuurlijk maakten een flink aantal auteurs hun opwachting, onder andere Arjan van Lith, Ronald Snijders, Fedor van Eldijk, Elly de Waard, Peter van Straaten en nog veel meer. Mijn verslag van deze presentatie vind je hier. Voor begin 2016 staat deze avond ook al weer in de agenda.

Trio van Giphart & Chabot- 3 mei
Vertegenwoordigers in troost, zo noemde wijlen Martin Bril hun trio. Gelukkig zijn Bart Chabot en Ronald Giphart ook zonder hun goede vriend nog in de theaters te zien. Beiden genieten van het vertellen van mooie verhalen en als toeschouwer is het bijzonder om de warme band tussen de heren te mogen meemaken. Mijn verslag van de voorstelling Trio van Giphart en Chabot in de Kleine komedie lees je hier.

Around the Rug – 5 juli
Eerlijk is eerlijk, ik ging vooral om Thomas Acda te horen voorlezen uit zijn (toen nog niet verschenen) debuutroman Onderweg met Roadie. Maar ook de rest van de line-up op deze gezellige middag was piekfijn in orde. Karin Bruers was weer een genot om naar te luisteren, maar ook Joost Vandecasteele en Johan Fretz lazen voor uit eigen werk en vielen bijzonder in de smaak. Ik plogde natuurlijk over Around the Rug.

BRUCE! in Paradiso – 28 september
Om het verschijnen van Bruce en ik (samengesteld door Leon Verdonschot) te vieren werd er een muzikaal eerbetoon aan Bruce Springsteen georganiseerd. Literaire en muzikale odes van onder andere Kluun, Anne Soldaat, Mart Smeets, J.W. Roy, Jan Donkers, Art Rooijackers, Erwin Nijhoff en Lucretia Van der Vloot. Supertoffe avond.Mijn plogverslag van BRUCE! in Paradiso lees je hier.

Meet and Greet Inge Ipenburg – 28 oktober
Hoewel ik het over het algemeen heel erg fijn vind om vanachter mijn laptop mijn blog te bestieren, is het toch ook wel erg inspirerend om auteurs en medebloggers in levende lijve te ontmoeten. In oktober was er een Meet & Greet met Inge Ipenburg georganiseerd, vanwege haar tweede boek, Een schitterend ongeluk. Onder het genot van hapjes en drankjes mocht ik, samen met een aantal andere bloggers, haar de hemd van het lijf vragen. Wat een sympathieke vrouw, al snel voelde het alsof we met z’n allen gezellig bij haar in de woonkamer zaten. Echt een hele leuke avond dus.

Een hoop mooie momenten kortom. Ik verheug me al weer enorm op al het moois wat 2016 gaat brengen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.