Maandelijkse update augustus

Het eind van de maand is een mooie tijd om even terug te blikken. Wat gebeurde er in augustus allemaal op MirandaLeest.nl

Jane Austen by Quentin Blake
Jane Austen door Quentin Blake

Wat las ik deze maand?
Ik was best wel weer aardig op dreef. En las zes boeken uit. Natuurlijk was ik een deel van de maand druk met Augustus Klassieke Literatuurmaand, een initiatief van Sandra. Ik las Northanger Abbey van Jane Austen en moet toegeven dat ik me daar wel echt doorheen moest worstelen (terwijl het niet eens zo’n dik boek is).

Ik las ook nog twee fijne thrillers, Verloren van Claire McGowan en Alles wat overblijft van Elizebeth Haynes. Allebei erg spannend en ik had ze dan ook in een mum van tijd uit. Er viel ook genoeg te lachen deze maand, met Bouwpakket van een meisje van Caitlin Moran en Gnoeg is Gnoeg van Wim Daniels, hoewel ik vind dat de columns van Daniël beter tot zijn recht komen op de radio. En van Paaz van Myrthe Van der Meer was ik ook erg onder de indruk.

Favoriete boek van de afgelopen maand?
Dat moet toch wel Bouwpakket van een meisje zijn van Caitlin Moran. Een hilarische roman waarbij ik regelmatig in een deuk heb gelegen. Seks, humor en rock ’n roll zijn de sleutelwoorden van dit boek. Van een hele andere orde (maar ook regelmatig erg grappig) was Paaz van Myrthe van der Meer. Ik leende het boek van de bieb, Van der Meer schrijft tegelijk humoristisch en indringend over een toch wel heftig onderwerp (psychiatrie).

Welke boeken kocht ik deze maand?
Aankopen augustus
Eigenlijk ging ik alleen de nieuwe John Williams, Augustus, halen. Maar toen zag ik dat er een nieuwe Sophie Hannah was, The Telling Error, dus die kon ik niet laten liggen. Naar Shotgun lovesongs van Nickolas Butler was ik al benieuwd, dus toen de lokale boekhandel deze als boek van de maand bij de kassa had liggen besloot ik deze ook maar gelijk mee te nemen.

Ik kocht ook nog 130 e-boeken. Huh? Dat is best veel. Nou ja, ik nam een abonnement op Elly’s Choice, een nieuwe concept waarbij je iedere maand 10 e-boeken krijgt voor een vast bedrag per maand. Wanneer ik deze boeken ook daadwerkelijk ga lezen dat zie ik nog wel even 😉

Aantal blogs deze maand?
Vijf blogjes maar deze maand. Terwijl ik een heleboel ideeën heb en halve berichten klaar heb staan. Misschien toch maar eens iets aan blogplanning gaan doen. In ieder geval lukte het me wel om een verslag online te krijgen van een literaire wandeling die ik maakte in Norodwijk. Het nieuwe e-boekenabonnement Elly’s Choice kon ik natuurlijk ook niet onbesproken laten. Blijkbaar waren er ook veel mensen erg nieuwsgierig naar, want het is een zeer goed gelezen artikel aan het worden.

Wat ben ik nu aan het lezen?
Ik ben al een tijdje bezig in de nieuwe Lindsey Kelk, maar ik geloof dat ik deze even verder laat liggen voor mijn vakantie. Ik heb een ontzettend leuk recensieboek liggen, maar die hou ik nog even voor mezelf, de recensie verschijnt binnenkort.

Ook begon ik in Winterberg van Suzanne Vermeer, ik weet niet wat het is, of de formule gewoon is uitgewerkt, of de “nieuwe” Suzanne Vermeer me gewoon minder aanspreekt (de paar vorige vond ik al tamelijk flauw), of dat ik er gewoon even niet voor in de stemming ben, maar ik vind het zo’n ontzettend onwaarschijnlijk irritant verhaal en dito personages. Desondanks ben ik al halverwege, dus dat is toch best knap. Maar dit was waarschijnlijk wel mijn laatste Suzanne Vermeer.

Staat er volgende maand nog iets leuks op het programma?
Een paar weken terug zag ik op Twitter een bericht van HEMA voorbijkomen, over een workshop van de HEMA Blogacademy. Ik trok de stoute schoenen aan en meldde me aan en mag op 10 september naar het event. Heel leuk. Helaas had ik net mijn werkdag omgeruild (normaal gesproken is woensdag mijn vrije dag), maar ik hoop dat ik er alsnog bij kan zijn. Lang leven het nieuwe werken. Als er nog meer boekbloggers bij zijn, laat het weten. Lijkt me leuk om even gedag te zeggen.

Roald Dahl Day 2014
Op 15 september is het Roald Dahl Day en dat wordt gevierd met een virtueel evenement van Puffin Virtually Live. Hoewel het volgens mij voornamelijk voor kinderen van 7 tot 12 bedoeld is heb ik me lekker ook aangemeld. Sir Quentin Blake, die vooral bekend is door de geweldige illustraties voor de boeken van Dahl zal namelijk ook aanwezig zijn en tekenen. Dus dat wil ik wel eens zien (ook al is dat dan vanachter mijn computerscherm).

Verder nog iets?
September wordt een mooie maand. Ik ben de 16e jarig en ik heb ook nog mijn vakantie in het verschiet. Ik broed dus nog even op een leuke manier om dat ook op mijn blog te vieren.

Vergelijkbare berichten

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.