Gelezen in juli

Veel mensen hebben al lekker vakantie. Extra veel tijd om te lezen dus. Voor mij duurt het nog even. Helemaal niet erg hoor, want ik heb toch best aardig wat kunnen lezen afgelopen maand. Kijk maar mee.

MirandaLeest boekenblog - gelezen in juli 2016

Op de tweesprong van moeten en willen – Elle Luna
Heerlijk boek voor iedereen die soms even niet meer precies weet wat ‘ie wil. Een vrolijk, kleurrijk en inspirerend boek.
Lees mijn volledige recensie van Op de tweesprong van moeten en willen van Elle Luna

Eligible – Curtis Sittenfeld
Sittenfeld is een van die auteurs die echt meer aandacht zou moeten krijgen, want ze schrijft heerlijke boeken. Eligible is een moderne versie van Pride and Prejudice van Jane Austen. De familie Bennet en Mr. Darcy anno nu dus. Grappig, knap geschreven en fijne personages. Een zeer goed gelukte versie van het bekende verhaal en zeker de moeite waard voor iedereen die van Jane Austen en/of feelgood-boeken houdt. In november verschijnt de Nederlandse vertaling onder de titel Een begerenswaardige vrijgezel.

Het opzienbarende verhaal van Robert Coombes – Kate Summerscale
Twee jonge jongens die hun moeder vermoorden. Een fascinerend uitgangspunt voor dit verhaal dat zich afspeelt in het Victoriaanse tijdperk.
Lees mijn volledige recensie van Het opzienbarende verhaal van Robert Coombes van Kate Summerscale

End of Watch – Stephen King
Wat kan ik zeggen. Ik ben gewoon enorm fan van Stephen King. Dit laatste deel uit de Mr. Mercedes-reeks met detective Bill Hodges in de hoofdrol is weer genieten geblazen.

MirandaLeest boekenblog - gelezen in juli 2016

James Brown. Op zoek naar de Godfather of Soul – James McBride
Een bijzonder portret van de godfather of soul, dat zich niet alleen richt op de persoon James Brown, maar ook vooral kijkt naar de periode waarin hij opgroeide en zijn successen had. Met veel aandacht voor de segregatie in het Zuiden van de VS en het effect dat dat op Brown had. Een zeer interessant uitgangspunt voor een portret. Mijn recensie volgt begin augustus. Voor wie niet kan wachten, via Uitzending gemist kun je (tot en met 4 augustus 2016) de documentaire Mr. Dynamite – The Rise of James Brown bekijken die Het uur van de wolf onlangs uitzond. Oscarwinnaar Alex Gibney en producer Mick Jagger gebruikten het unieke archiefmateriaal om een swingend portret te maken over de ‘hardstwerkende man in showbizz’: James Brown. Hoe construeerde hij zijn imago en hoe hield hij zich staande in de gesegregeerde samenleving? Hoe groeide een kansarme jongen uit tot ‘The godfather of Soul’? Deze documentaire sluit mooi aan bij de inhoud van dit boek van James McBride.

Het Nest – Cynthia D’Aprix Sweeney
Het boek waar ik me het meest op verheugde deze zomer. Na een bezoekje aan uitgeverij Ambo Anthos kreeg ik een drukproef mee om vast te lezen. Lucky me! Het nest verschijnt 4 augustus, mijn recensie verschijnt aanstaande woensdag (hij moet alleen nog even geschreven worden :-)).

Het stille meisje – Tess Gerritsen
Inmiddels begin ik aardig op te schieten met de Rizzoli & Isles-reeks van Gerritsen. Jammer, want ik vond alle delen tot nu toe ijzersterk. En ook Het stille meisje is geen uitzondering. Weer erg van genoten dus.

Benieuwd naar een van deze boeken? Via Bol.com bestel je ze direct online (en ontvangt MirandaLeest een kleine commissie)

Een gedachte over “Gelezen in juli”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.