| |

Recensie: Op de tweesprong van moeten en willen – Elle Luna

Iedereen heeft wel eens zo’n periode in zijn of haar leven dat je even niet meer zo goed weet wat je wil. Of je wel weet wat je wil, maar geen idee hebt hoe je het moet aanpakken. Dan is het goed om even na te denken over waar je nu echt blij van wordt en waar je energie van krijgt. Ik heb dit soort periodes regelmatig en ook in mijn omgeving weet ik dat veel mensen hier mee bezig zijn. Boeken die daar op inspelen en wat meer inzicht in jezelf kunnen geven vind ik dan ook vaak erg interessant. Vooral als ze er zo fijn uitzien als Op de tweesprong van moeten en willen van Elle Luna.

Over Op de tweesprong van moeten en willen van Elle Luna

Recensie Op de tweesprong van moeten en willen - Elle LunaIedereen kent de vraag: hoe kom ik erachter wat mijn ware roeping is? En als ik die gevonden heb, hoe blijf ik daar dan trouw aan? Elle Luna bestempelt dit moment als de tweesprong van moeten en willen. ‘Moeten’ is dat wat we denken te moeten doen of wat anderen van ons verwachten. ‘Willen’ is dat waar we van dromen, dat waar ons hart ligt.

Elle Luna’s eigen zoektocht naar haar diepste verlangens inspireerde haar tot het schrijven van een online manifest dat in korte tijd duizenden reacties opriep. In Op de tweesprong van moeten en willen heeft Elle Luna haar ideeën verwerkt tot een prachtig vormgegeven, inspirerend (cadeau)boek, voor iedereen die op zoek is naar zijn of haar ware passie of die voor een grote verandering in het leven staat.

Mijn mening over Op de tweesprong van moeten en willen van Elle Luna

Dit is mijn soort zelfhulpboek (al vind ik dat een vreselijk woord). Nuchter, eerlijk en zonder al te veel poespas. Toegegeven, er worden geen hele revolutionaire dingen verteld. De meeste dingen zijn best logisch of bekend, maar het is fijn als iemand dat even fijn voor je op een rijtje zet. En je een beetje richting geeft. Want juist als je in zo’n fase zit dat je even niet meer weet wat je wilt mis je die helderheid om dat zelf te doen.

Recensie Op de tweesprong van moeten en willen - Elle Luna

Het boek staat dan ook vol vragen die je jezelf kunt stellen, suggesties van dingen om te doen om uit te zoeken wat je drijft en voorbeelden om je op weg te helpen. En het laat je eens nadenken over bepaalde ideeën die je misschien al van jongs af aan hebt meegekregen en die je tegenhouden de dingen te doen die je echt wilt doen, omdat je het gevoel hebt dat je andere dingen zou moeten doen. Die tweesprong uit de titel dus. Tussen wat je moet (van jezelf) en wat je echt zou willen.

Recensie Op de tweesprong van moeten en willen - Elle Luna

Wat dit boek vooral de moeite waard maakt, is de vormgeving. Fijne, frisse kleuren. Speelse lettertypes, leuke tekeningen. Wel vind ik het erg jammer dat quotes en andere teksten die in de Engelse versie met de hand zijn getekend en geschreven in de Nederlandse editie zijn voorzien van een computerlettertype. Het zal ongetwijfeld een kostenkwestie zijn, dus begrijpelijk, maar die handgetekende details geven net een beetje extra. Gelukkig blijft er qua vormgeving genoeg over om van te genieten en heeft het boek nog steeds een hele vrolijke, kleurrijk, speelse uitstraling die mij absoluut heel vrolijk maakt. En ik heb er wel de nodige inspiratie van gekregen.

Recensie Op de tweesprong van moeten en willen - Elle Luna

Voor iedereen die een beetje hulp kan gebruiken om te bepalen wat ‘ie wil en houdt van een Flow Magazine achtige vormgeving dus een dikke aanrader.

Boeken van Elle Luna bestellen

Via bovenstaande links kun je de genoemde boeken/artikelen direct bestellen bij Bol.com. MirandaLeest ontvangt dan een kleine commissie. Dus heel erg bedankt als je via deze link bestelt. Maar uiteraard vind je de genoemde boeken/artikelen ook bij je lokale boekhandel/winkel.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.