|

Recensie: Het opzienbarende verhaal van Robert Coombes – Kate Summerscale

Een waargebeurd misdaadverhaal dat zich afspeelt in de Victoriaanse tijd. Dat vond ik wel heel fascinerend klinken. Vandaar dat ik benieuwd was naar Het opzienbarende verhaal van Robert Coombes van Kate Summerscale.

Over Het opzienbarende verhaal van Robert Coombes van Kate Summerscale

Recensie: Het opzienbarende verhaal van Robert Coombes - Kate SummerscaleDe dertienjarige Robert en zijn twaalfjarige broertje Nattie bezoeken een cricketwedstrijd. hun vader is op zee en hun moeder is op bezoek bij een familielid. De jongens bulken plots van het geld en de wat simpele familievriend John Fox lijkt bij hen ingetrokken te zijn. Een tante van de jongens krijgt argwaan en gaat een paar keer langs. Ze wordt steeds afgepoeierd, maar de laatste keer laat ze zich niet wegsturen. Ze heeft bovendien een afschuwelijke stank geroken vanuit het huis. Tot haar afgrijzen blijkt de moeder van de jongens dood in huis te liggen. Robert biecht direct op dat hij zijn moeder vermoord heeft. En dat is het begin van een geruchtmakende rechtzaak.

Mijn mening over Het opzienbarende verhaal van Robert Coombes van Kate Summerscale

Kate Summerscale kreeg het idee voor dit boek nadat ze in een oude krant stuitte op een bericht over deze zaak. En ik kan me dat prima voorstellen. Want het is een onderwerp dat nieuwsgierig maakt en zich prima leent voor een boek. Een spannend true crime boek of een prachtige roman gebaseerd op dit verhaal. Helaas lijkt Summerscale niet helemaal te weten welke kant ze op wil en blijft het verhaal voor een roman te feitelijk en voor een lekker true crime boek worden er juist weer te veel randzaken bijgehaald die niet echt van belang zijn. Op basis van het omslag had ik ook meer het idee dat het een roman was op basis van deze zaak, dus ook daardoor werd ik wat op het verkeerde been gezet. Jammer, want het verhaal komt nu niet echt lekker uit de verf, terwijl het toch zo veelbelovend leek.

Uiteindelijk vond ik de epiloog nog het meest interessant. Daarin heeft Summerscale contact gelegd met familie van ene Harry Mulville. Hij werd, nadat Robert Coombes na zijn vrijlating in Australië terecht was gekomen, door Robert onder zijn hoede genomen en groeide grotendeels bij hem op. Hierdoor krijg je een compleet andere kant van Robert Coombes te zien en begint hij wat meer tot leven te komen. Precies wat in de rest van het boek eigenlijk ontbreekt. Helaas gaat dit maar om een stuk of 20 pagina’s, te weinig en te laat om je nog echt het verhaal in te trekken.

Absoluut een interessante zaak dus. Maar de uitvoering van Het opzienbarende verhaal van Robert Coombes stelt me een beetje teleur, waardoor het verhaal niet echt beklijft.

Details van dit boek
Titel: Het opzienbarende verhaal van Robert Coombes
Auteur: Kate Summerscale
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
ISBN: 9789046820407
MirandaLeest zegt: Fascinerende zaak, maar de uitwerking schiet te kort.

Benieuwd geworden? Via onderstaande link bestel je het boek, en andere boeken van Kate Summerscale direct bij Bol.com

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.