| |

Rock & Read – Boekentips voor muziekliefhebbers (Bladerboeken)

Rock and Read logo, muziekboeken op MirandaLeest

Lezen over muziek is heerlijk, maar gewoon een beetje bladeren in onderstaande boeken is ook al heerlijk.

Star Trak - Anton Corbijn recensieStar Trak – Anton Corbijn
Hoewel Corbijn inmiddels ook grote faam heeft verworven als regisseur, blijft hij voor mij toch dé popfotograaf bij uitstek. Zijn prachtige portretten, met dat diepe zwart, hebben me altijd aangetrokken. Onlangs bezocht ik de expositie 1-2-3-4 met zijn muziekfoto’s in het Fotomuseum in Den Haag (en ook de tentoonstelling Hollands Deep, een selectie van al zijn werk, in het Gemeentemuseum). Te gek om de foto’s eens van dichtbij te bekijken. En wat me vooral opviel, Corbijn maakte ook heel veel grappige foto’s. Het boek Star Trak schafte ik jaren geleden al aan, maar ik mag er graag nog eens doorheen bladeren voor de prachtige foto’s van onder andere Kurt Cobain, Captain Beefheart, Jeff Buckley, Johnny Cash, Keith Richards en al die andere beroemdheden.
Lees mijn recensie over Star Trak van Anton Corbijn die ik eerder al eens publiceerde op mijn blog.

Tip: De tentoonstellingen 1-2-3-4 (Fotomuseum) en Hollands Deep (Gemeentemuseum) zijn nog tot en met 21 juni te bezoeken. Echt een aanrader als je muziekliefhebber bent of fan bent van het werk van Anton Corbijn.

American Music - Annie Leibovitz recensieAmerican Music: Photographs – Annie Leibovitz
Fotografe Annie Leibovitz heeft ook al heel wat artiesten op de gevoelige plaat vastgelegd. Ze fotografeerde vooral voor de bladen Rolling Stone en Vanity Fair. Een aantal van haar foto’s zijn wereldberoemd, denk aan die van een naakte John Lennon die Yoko Ono knuffelt (gemaakt enkele uren voor hij werd vermoord), of actrice Whoopi Goldberg liggend in een bad vol melk. In American Music een mooie selectie van haar foto’s van muzikanten als Bruce Springsteen, Ryan Adams, Tom Waits en Iggy Pop.

Music Listography - recensieMusic Listography
Lijstjes schrijven, ben ik dol op. In dit leuke boekje, dat bedoeld is om zelf in te vullen, staan heel veel originele ideeën voor fijne lijstjes. Zo kun je natuurlijk je favoriete albums, artiesten en concerten noteren, maar ook de wat apartere lijstjes zijn inspirerend. Wat dacht je van “nummers die je tot waanzin drijven” of “bands die nooit uit elkaar hadden moeten gaan”. Elk lijstje wordt opgeleukt met een grappige tekening. Er is een hele Listography serie, eerder schreef ik al een recensie over My Listography.

Jij blijft bij mij - Maarten van Roozendaal recensieJij blijft bij mij – Maarten van Roozendaal
Bundels met muziek en songteksten zijn vaak alleen leuk voor de die-hard fans, of voor de muzikale medemens die zich aan het repertoire van zijn/haar favoriete artiest wil wagen. Maar deze verzameling, met werk van Maarten Van Roozendaal, is wat mij betreft een uitzondering. Het zijn namelijk zulke prachtige teksten, die zijn de moeite waard om te lezen. Daarbij staat dit enorme boekwerk vol mooie foto’s en bevat het een cd met een selectie van nummers van Van Roozendaal. Echt een juweeltje.
Lees mijn recensie van de voorstelling Om Maarten met ook aandacht voor Jij blijft bij mij

Indie rock kleurboekIndie Rock kleurboek
Kleurboeken voor volwassenen zijn weer helemaal in. Ik ben er ook fan van, al moet ik bekennen dat ik er veel heb liggen waar ik niet meer dan 2 of 3 pagina’s daadwerkelijk heb ingekleurd. Maar een beetje kleuren, met een fijn muziekje op de achtergrond is een zalige ontspannen bezigheid. Dit Indie Rock kleurboek tikte ik al een tijd terug op de kop. Illustrator Andy J. Miller maakte mooie platen met in de hoofdrollen verschillende Indie bandjes zoals Bon Iver, Iron and Wine en The National.

Nieuwsgierig geworden naar een van deze mooie boeken? Via onderstaande link kun je ze direct bestellen op Bol.com (en ontvangt MirandaLeest een kleine commissie).

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.