Ondertussen op internet

Het internet staat vol met interessante artikelen over boeken en lezen. Regelmatig zet ik er op mijn blog een aantal op een rijtje. Onderstaande artikelen kwam ik recentelijk tegen.

Literary moments in Seinfeld

Literaire momenten in Seinfeld
Een van mijn favoriete sitcoms ooit is Seinfeld. Als ik weer eens langs een herhaling zap dan kan ik het niet laten om te kijken, ook al heb ik elke aflevering inmiddels al zeker 10x gezien. Ik blijf het hilarisch vinden. Heel knap, want Seinfeld is eigenlijk een serie die nergens over gaat. Bustle heeft 9 literaire momenten uit Seinfeld op een rijtje gezet. Natuurlijk mag het fameuze koffietafelboek, dat je kunt uitklappen tot een echt koffietafeltje, van Kramer niet ontbreken.

Geheimen van de boekhandel
De meeste boekenliefhebbers doe je geen groter plezier dan met een bezoekje aan de boekhandel. Maar hoe gaat dat er nou eigenlijk aan toe in zo’n boekhandel? Hoe denkt het personeel eigenlijk over al dat volk dat dagelijks in de boekhandel rondstruint? Mental Floss zet een aantal geheimen van de boekhandel op een rijtje.

I would always rather be happy than dignified - Charlotte Brönte, Jane Eyre

45 Literaire citaten
Mooie citaten, ik ben er dol op. BuzzFeed vroeg haar lezers welke citaten ze een andere blik op het leven bracht en verzamelde 45 mooie literaire citaten. Of ze je leven echt zullen veranderen, zoals BuzzFeed claimt, weet ik niet, maar ze zetten je zeker aan het denken en komen vast nog wel een keer van pas.

Wat je nog niet wist over…
Mental Floss is misschien niet zo heel bekend in Nederland, maar het is een erg fijn tijdschrift. Een soort Quest, maar dan met een vette knipoog. Allerlei grappige weetjes komen aan bod, ook literaire onderwerpen passeren regelmatig de revue. Onlangs publiceerden ze online een aantal artikelen met feiten over een aantal literaire titels. Leer 10 dingen die je nog niet wist over Wuthering Heights, 10 humeurige feiten over Jane Eyre en 13 feiten over A Prayer for Owen Meany. Doe er je voordeel mee.

Animals in literature - Infographic

Dieren in de literatuur: een infographic
Denk ik aan dieren in de literatuur, dan kom ik al snel uit bij Animal Farm van George Orwell. Maar er zijn nog veel meer boeken waar dieren een belangrijke rol spelen, vooral paarden en honden deden het erg goed. Deze infographic geeft een beknopt overzicht van dieren in de literatuur.

Literaire t-shirts
Je kunt natuurlijk standaard met een boek onder je arm lopen (zoals de meeste boeknerds), maar je kunt je liefde voor een bepaald boek of een auteur ook op je lijf dragen. Bijvoorbeeld door een van deze toffe shirts die Paste Magazine selecteerde. Ik zou het “Stephen King Rules” shirt met trots dragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.