Happy New Year!

Happy New Year
Hier gevonden via Pinterest

Allereerst wens ik iedereen natuurlijk een heel goed 2015. Ik genoot even van een heerlijke (maar veel te korte) kerstvakantie. Maar nu is het weer back to normal. Weer aan het werk dus en ook weer aan het bloggen.

Eerst nog even een kort stukje administratie van 2014 wegwerken.

GoodReads uitdaging 2014
In 2014 had ik me voorgenomen (zoals al een paar jaar) om minstens 100 boeken te lezen. Zeg maar gemiddeld twee boeken per week. Dat was gelukkig geen enkel probleem, ik haalde het 100ste boek begin december en wist er zelfs nog een paar extra te lezen en kwam op een mooi totaal van 107 uit. Keurig dus. Benieuwd welke boeken ik las in 2014? Op  mijn GoodReads pagina vind je een compleet overzicht.

Ik Lees Nederlands 2014
En passant haalde ik ook nog even de Ik Lees Nederlands uitdaging die ik voor mezelf had gesteld. Ik dacht half december dat ik nog een stuk of drie boeken moest, dus had me er al bij neergelegd dat het niet meer zou lukken, maar op Goodreads had ik kennelijk twee boeken niet in het juiste overzichtje gezet, dus ik bleek nog maar één boek verwijderd te zijn van de 35. Dus maar snel het Nederlandse boek dat ik nog aan het lezen was uitgelezen en daarmee de Ik Lees Nederlands uitdaging ook met succes afgerond.

Geen boeken kopen in oktober, november en december
In oktober ging ik al even de mist in en kocht ik Jij blijft bij mij van Maarten Van Roozendaal. Maar daarna ging het eigenlijk heel erg goed… tot eind december. Eerst kocht ik bij collega A. een boek van Arnaldur Indridason, maar goed, dat was voor het goede doel (en slechts drie eurootjes). En in mijn kerstvakantie besloot ik mezelf ook nog te verwennen met de laatste Lars Kepler. Dus ja, niet helemaal gelukt, maar drie boeken in drie maanden is eigenlijk best heel erg netjes. Jullie moesten eens weten hoeveel boeken ik de laatste drie maanden niet gekocht heb 😉

Voornemens 2015
Natuurlijk is het onzin om op 1 januari goede voornemens te maken, dat weet ik wel. Maar zo’n vers jaar, zo’n lekker lege agenda en het idee dat de teller weer op nul staat (gevoelsmatig) zorgt er toch voor dat ik me wel weer van alles voorneem. Naast de gebruikelijke zaken zoals gezonder eten en meer bewegen heb ik me voorgenomen dit jaar vaker naar het strand te gaan. Dat is er in 2014 veel te weinig van gekomen (behalve op vakantie). En natuurlijk heb ik nog wel wat bloggerelateerde (en boekengerelateerde) voornemens.

Iedere maand iets van mijn nog te lezen stapel lezen
Hoewel ik dus extreem weinig (voor mijn doen) boeken kocht de afgelopen drie maanden is mijn nog te lezen stapel nog aanzienlijk. Dus hoog tijd om daar verandering in te brengen. Mijn streven is om iedere maand ten minste een boek van deze stapel te lezen. In januari begin ik met Juliette van Thé Lau.

Geen uitdagingen dit jaar
Hoewel ik relatief makkelijk twee boeken per week uitlas de afgelopen jaren heb ik besloten om me dit jaar niet druk te maken over de aantallen. Dus geen GoodReads uitdaging dit jaar. Gewoon weer eens wat vaker extra nagenieten van een fijn boek, in plaats van direct door met een nieuw boek. Ik ben benieuwd op hoeveel boeken ik dan uiteindelijk uit zal komen. De eerste tekenen zijn veelbelovend, want ik las inmiddels al twee boeken uit in 2015 en een derde is ook bijna uit, maar dat tempo lag nu ook nog wat hoger vanwege de vakantie.

Ook laat ik Ik Lees Nederlands in 2015 aan mij voorbij gaan. Hoewel ik erg veel fijne Nederlandse schrijvers heb ontdekt het afgelopen jaar ligt mijn hart toch vooral bij Amerikaanse en Engelse (al dan niet vertaald) en Scandinavische boeken. En ik vind dat eigenlijk wel prima. Wel las ik op een boekenblog (welke precies ben ik even kwijt) een oproep om ook wat meer Vlaamse schrijvers te lezen. Ik realiseerde me dat ik, buiten Herman Brusselmans, eigenlijk weinig Vlaamse auteurs ken, dus ik ga zeker proberen om dit jaar eens een of twee Vlaamse auteurs te lezen.

Recensies schrijven van boeken die echt de moeite waard waren
Dat klinkt natuurlijk als een open deur, want dat is waar mijn blog om draait, mensen enthousiast maken over boeken waar ik van genoten heb. Maar toen ik keek naar de boeken die ik op GoodReads met vijf sterren waardeerde in 2014, bleek ik slechts van één van de zes een recensie te hebben geschreven op mijn blog (dat was dan wel direct mijn absolute favoriet Shotgun Lovesongs). Dus in 2015 ga ik in ieder geval van alle boeken die me enorm goed bevallen zijn een recensie plaatsen.

Zo, dat was een hele lijst. Nu ben ik ook wel benieuwd naar jullie voornemens voor 2015? Doen jullie wel mee aan leesuitdagingen? Of hebben jullie andere mooie voornemens?

Vergelijkbare berichten

3 reacties

  1. Dit jaar doe ik voor het eerst een challenge, maar dan niet een van aantallen, maar van verschillende soorten boeken. Meer dan 500 pagina’s, verfilmd, verschenen in dit jaar, over mijn woonplaats, non-fictie, klassieker etc etc Leek me erg leuk.

  2. Ook voor jou een gelukkig nieuwjaar en veel leesplezier in 2015!
    Ik ben al een tijdje bezig met een boekenkoopstop en hoop dat nog even vol te houden en ik stelde mijn Goodreads challenge in op 45 boeken (5 boeken meer dan in 2014).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.