Toptitels van 2017

Het is niet geloven, maar 2017 zit er al weer bijna op. Een jaar waarin ik niet veel blogde, pas tegen het najaar begon ik er weer een beetje aardigheid in te krijgen. Maar dat betekent niet dat ik niet veel heb gelezen. De teller staat, met nog zo’n anderhalve week te gaan, op 105 gelezen boeken. Helemaal niet slecht. Vandaag deel ik met jullie mijn favoriete boeken van het afgelopen jaar.

Toptitels 2017 MirandaLeest

Ik moet nog even kijken of ik kan – Liesbeth Smit
Heerlijk herkenbaar en zeer geestig. Ben je introvert? Dan is het een absolute aanrader. Maar ook als je de introverte medemens wat beter wilt leren begrijpen is het een fijn boek, dat met een dikke knipoog uitlegt wat introversie is.
Lees mijn recensie van Ik moet nog evenk kijken of ik kan van Liesbeth Smit

Reveal. Onthullingen. Robbie Williams door Chris Heath
Vooral omdat ik zo verrast werd door de openhartigheid en zelfspot van Williams. Een van de betere muziekboeken van het afgelopen jaar.
Lees mijn recensie van Reveal. Onthullingen. Robbie Williams door Chris Heath

Elvis: een eenzaam leven – Ray Connolly
Dit jaar was het 40 jaar geleden dat Elvis Presley overleed. Bijna iedereen kent vooral de showbizz kant van Elvis, glitterige witte jumpsuit en de shows in Las Vegas, verhalen over drugs en peanut butter and banana sandwiches. Maar dit boek belicht vooral de tragische kant van het leven van Elvis. Een onthutsend portret.
Lees mijn recensie van Elvis: een eenzaam leven van Ray Connolly

Op zoek naar George – Kim Heijdenrijk
Bewijs dat bijna ieders leven inspiratie kan zijn voor een fantastisch boek. Heijdenrijk weet de geschiedenis op een zeer fraaie manier tot leven te wekken. Voor liefhebbers van programma’s als Verborgen Verleden.
Lees mijn recensie van Op zoek naar George van Kim Heijdenrijk

Van onderstaande boeken schreef ik geen recensie op MirandaLeest, maar ik vond ze wel echt de moeite waard.

Toptitels 2017 MirandaLeest

4 3 2 1 – Paul Auster
Bijzonder intrigerende roman. Vier keer het levensverhaal van Archibald Isaac Ferguson, maar door dingen die wel of niet gebeuren in zijn leven ontstaan er vier hele verschillende verhalen. Een dikke pil, maar toch gaat ‘ie veel te snel uit.

Alle verhalen – Truman Capote
Vorig jaar las ik pas voor het eerst iets van Capote, het geniale In Cold Blood. Deze korte verhalen zijn minstens zo goed. Spannend, geestig, met soms rare twists maar allemaal steengoed geschreven.

Wij zeggen hier niet halfbroer – Henk van Straten
Rauw, soms hartverscheurend en bijzonder ontroerd. Het verhaal van de opgroeiende Henk van Straten.

Oomen stroomt over – Francine Oomen
Een boek over de overgang? Dat klinkt niet echt als hele leuke materie, maar dat is dit boek van Francine Oomen toch. Het is haar eerlijke verslag, in getekende vorm, van haar ervaringen met de overgang.

Ik las dus nog veel meer fijne boeken dit jaar, ook boeken die al eerder verschenen. Benieuwd welke? Via Goodreads kun je het zien.

Mijn favoriete muziek- en cultuurboeken op Bol.com Lees Magazine

Zoals jullie misschien weten mag ik ook regelmatig recensies schrijven voor Bol.com Lees Magazine. Een tijdje terug verscheen er daar al een artikel de 2017 favorieten van alle recensenten, ook mijn keuze in de categorie Muziek & Cultuur. Benieuwd? Hier vind je de eindejaarslijstjes van alle recensenten van Bol.com Lees Magazine.

Wat was jullie favoriete boek van 2017?

Een van mijn favorieten van 2017 bestellen? Via onderstaande links kun je ze direct bestellen op Bol.com en ontvangt MirandaLeest een kleine commissie.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.