|

Ondertussen op internet

Ik kom veel leuke, interessante en boeiende artikelen op internet tegen die over boeken en lezen gaan. Op mijn blog zet ik regelmatig een paar artikelen op een rijtje die ik met plezier heb gelezen.

Books about town
bookbenches in LondenLonden is een nieuwe (tijdelijke) attractie rijker, Books about town, een samenwerking tussen de National Literacy Trust en kunstorganisatie Wild in Art. Tussen 2 juli en 15 september staan door heel Londen 50 bankjes die zijn geïnspireerd op literaire werken. Na afloop van deze periode worden ze geveild voor een goed doel.
Bekijk de site van Books about town, voor een overzicht van alle bankjes, de locaties en meer.

Niet uitgelezen boeken
Toegegeven, ik leg wel eens boek aan de kant als ik er niet doorheen kom. Meestal geef ik het een pagina of 50 de kans (of iets meer bij hele dikke boeken). Trekt het me dan nog steeds niet, dan houdt het op. Gelukkig ben ik niet de enige. GoodReads heeft een mooie infographic gemaakt met de boeken die GoodReads-gebruikers het minst vaak uitlezen nadat ze erin begonnen zijn.

Ben jij een literatuurkenner?
Tijdschrift Quest test Nederland over allerhande onderwerpen. Herken jij de 20 citaten uit Nederlandse klassiekers? Ik scoorde 13 van de 20 (niet geweldig en aardig wat giswerk, maar beter dan gemiddeld).
Doe test op Quest.

De 50 coolste auteurs
Een beetje een willekeurige lijst uiteraard, maar mijn favoriet, Bill Bryson, staat er op, dus dat is al mooi. Bekijk de hele lijst met de 50 coolste auteurs op shortlist.com

De meest invloedrijke schrijvers op internet
De dagen van eenzaam in huis je boek schrijven zijn voorbij. Steeds meer auteurs zijn zeer actief op internet. Flavorwire maakte een overzicht van de 35 meest invloedrijke auteurs op internet. Ik moet toegeven dat ik ze lang niet allemaal ken. Wel volg ik Neil Gaiman, ik heb van de beste man nog nooit een boek gelezen, maar hij is een zeer interessant persoon om te volgen op twitter.

The Fault in our Stars
The Fault in Our Stars
De film draait nu in de bioscoop en het boek was een van de grootste hits van de afgelopen tijd.  De hoofdpersonen brengen een bezoek aan Amsterdam en voor de fans is er nu een complete kaart die je langs alle locaties uit de film brengt. Je kunt de route van A Map to the Fault in Our Stars hier downloaden.

Een non-fictie reis door Amerika
Dat ik graag in Amerika op vakantie ga heb ik volgens mij op mijn blog ook al een paar keer gemeld. Mijn doel is om alle staten een keer te bezoeken. Ik heb er inmiddels al 20 bezocht. Mochten die overige staten nou niet lukken, dan kan ik via onderstaand lijstje toch nog een beetje een indruk krijgen. Want FlavorWire zette 50 non-fictie boeken op een rijtje, voor iedere staat 1. Ik heb in ieder geval al heel veel zin in (de boeken over) Arkansas, Oregon, North Dakota en Illinois.

Word Crimes
Oké, het gaat niet echt over boeken of lezen. Maar over taal. En zonder taal, geen boeken. Weird Al Yankovic ken je misschien van wel van parodieën op nummers van Madonna (Like a Virgin werd Like a Surgeon) en Michael Jackson (Bad werd Fat). Nu is hij terug en heeft hij onder andere een parodie gemaakt op Blurred Lines van Thicke. Voor liefhebbers van taal is deze clip echt een aanrader. Heel grappig en herkenbaar voor iedereen die zich ergert aan verkeerd taalgebruik. Enne, bloggers moeten ook opletten:
Saw your blog post
It’s really fantastic, that was sarcastic (aw psych!)
‘Cause you write like a spastic

Vergelijkbare berichten

4 reacties

 1. Ik kan zo genieten van deze rubriek 😀 Ik ga de test van Quest uiteraard maken en gelukkig ben ik dus niet de enige die het boek van J.K. Rowling en de trilogie 50 shades of grey niet uitgelezen heb hahahaha.

  1. Ja, alvast even in de stemming komen voor de klassiekermaand.

   50 shades ben ik uberhaupt nooit aan begonnen. Dat boek van J
   K Rowling trok me ook niet echt, dus laat ik verder ook maar voor wat het is.

 2. Leuke weetjes weer! Ik las eat pray love niet uit en wicked heb ik niet gelezen (wel gezien), de overige drie heb ik gewoon netjes uitgelezen. Stieg Larsson met een noodgang zelf.

  1. Stieg Larsson heb ik idd ook als een speer uitgelezen. Misschien ligt het aan de Engelse vertaling? eat, pray love heb ik ook gelezen, het deel dat zich in Italie afspeelde vond ik nog wel oke, maar verder vond ik het een draak van een boek (maar wel uitgelezen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.