|

Gelezen in maart

Maart is voorbij gevlogen. Door nogal een beetje hectisch druk op werk even wat minder blogjes deze maand. Kan gebeuren. Volgende maand beter. Maar gelukkig heb ik nog wel wat tijd en rust kunnen vinden om wat te lezen afgelopen maand. Wat las ik zoal?

Gelezen in maart 2015

Dubbelspel – Eline Stiekema
Leuke chicklit. De schrijftstijl van Stiekema is erg fijn, leest als een trein. Ik begon me alleen op een gegeven moment een beetje te ergeren aan dat reality-tv gebeuren. Dat werd toch wel erg ongeloofwaardig (hallo, een beetje afstemmen waar je al dan niet opduikt lijkt me toch wel logisch), waardoor ik een beetje afgeleid raakte van het verhaal. Maar best een vermakelijk boek desondanks.

De uitvinders – Walter Isaacson
Ik begon eind vorig jaar al met dit boek en mocht toen ook een exemplaar weggeven. Het boek lag een tijdje op de stapel, ineens had ik weer zin om verder te lezen. Een ontzettend interessant onderwerp. Vooral het feit dat veel ideeën eigenlijk al heel oud zijn, maar pas nu, met de huidige technologie, uitvoerbaar zijn, is fascinerend. En zoveel mensen die op een of andere manier een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het internet dat we nu kennen. Veel van die mensen zijn apart eigenlijk al een boek waard.
Alleen de vertaling is bedroevend. Als je “he twisted my arm” vertaalt met “hij draaide mijn arm om” dan mis je toch wel wat basiskennis. Zonde, want het onderwerp is interessant genoeg. Dus de Engelse versie is wellicht een beter alternatief.
Lees mijn recensie van De uitvinders van Walter Isaacson (let op: de winactie is afgelopen)

UP –  Myrthe Van der Meer
Net als PAAZ weer erg indrukwekkend. Door de nuchtere toon leest het boek makkelijk weg, maar het gaat natuurlijk over een bloedserieus onderwerp. Daarom des te knapper dat Myrthe Van der Meer dat toch op zo’n vermakelijke manier weet op te schrijven.
Lees mijn recensie van UP van Myrthe Van der Meer (let op: de winactie is afgelopen)

Martkplaatsmeisje – Carlijn Vis
Vis heeft een fijne schrijfstijl, het leest lekker vlot weg en ik was in het begin ook nog erg enthousiast over het verhaal. Maar de uiteindelijke uitwerking en het einde van het boek vond ik persoonlijk een beetje tegenvallen.

Magnus – Arjen Lubach
Na een aantal boeken met een wat luchterige schrijftstijl was het weer even overschakelen naar de schrijfstijl van Lubach. Ik moest er dus even inkomen. Maar uiteindelijk ook weer een erg mooi boek met mooi uitgewerkte personages en een intrigerend verhaal.

Noodlottige berekening – Liz Brouwer
Net als de voorgaande twee boeken van Liz Brouwer gewoon weer een lekkere literaire detective, met dit keer wat meer aandacht voor rechercheur Carlijn. Recensie is onderweg en volgt begin april.

The Thrill of it all – Joseph O’ Connor (De nacht is jong in het Nederlands)
Ik las online iets over De nacht is jong, een boek over vriendschap en muziek. Echt iets voor mij. Direct op mijn verlanglijstje gezet dus. Toen ik een paar dagen later bij de bibliotheek kwam lag de Engelse versie toevallig voor het grijpen. Dus maar direct meegenomen. Dit was echt zo’n boek waarvan ik bij voorbaat hoopte dat ik het geweldig zou vinden, gelukkig was dat ook zo. Echt een schitterend boek. Mijn recensie volgt in april.

Die laatste zomer – Tatiana De Rosnay
Op het laatste nippertje gisteren in de trein nog deze uitgelezen. Ook weer eentje uit de Elly’s choice selectie.

Momenteel aan het lezen
In de Boekenweek kocht ik Koop nooit een rode jas van Nora Ephron. De eerste paar hoofdstukken vond ik echt geweldig (met name om Lisbeth Salander: de vrouw die de umlaut aan de praat kreeg moest ik enorm lachen). Maar het deel “De schrijver” beklijft minder, ik kom er moeilijk doorheen. Dus dit boek voor nu even aan kant gelegd.

Wat was jouw favoriete boek van de afgelopen maand?

Een van bovenstaande boeken lezen? Je kunt ze via onderstaande links direct bestellen bij Bol.com (en als je bestelt via onderstaande links ontvangt MirandaLeest een kleine commissie)

Bestel Dubbelspel van Eline Stiekema
Bestel De uitvinders van Walter Isaacson
Bestel UP van Myrthe van der Meer
Bestel Marktplaatsmeisje van Carlijn Vis
Bestel Magnus van Arjen Lubach
Bestel Noodlottige berekening van Liz Brouwer
Bestel The Thrill of it all van Joseph O’Connor
Bestel Die laatste zomer van Tatiana de Rosnay

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.