|

De buit van de boekenweek

Nou vind ik het al nooit echt een straf om boeken te kopen, maar tijdens de boekenweek is het natuurlijk extra leuk, want dan ontvang je het boekenweekgeschenk. Een prima reden dus om weer eens even de boekhandel in te duiken. Ik ging maandag na het werk nog even snel langs bij boekhandel De Kler in Leiden. En ik ben goed geslaagd.

Aankopen Boekenweek 2015Het raadsel van alles wat leeft
van Jan Paul Schutten, met prachtige illustraties van Floor Rieder stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Het boek is al met diverse prijzen bekroond, en terecht, want wat een beauty. Alleen al vanwege de mooie opmaak en schitterende illustraties is het boek de moeite waard. Dat het eigenlijk een kinderboek is maakt dan ook helemaal niet uit.

Één boek is ook maar zo saai. Dus ik besloot nog even wat rond te neuzen en een tweede boek mee te nemen, gewoon, voor de leuk. Ik heb verschillende boeken in mijn handen gehad, maar heb uiteindelijk gekozen voor Koop nooit een rode jas van Nora Ephron. Haar naam ken je misschien van films als When Harry Met Sally en Sleepless in Seattle. Deze bundel, samengesteld en ingeleid door Sylvia Witteman, bevat het beste van Nora Ephron, haar romans, toneelteksten en essays over ouder worden, eten, stijl, cultuur en politiek.

En natuurlijk kreeg ik ook het boekenweekgeschenk van Dimitri Verhulst, De zomer hou je ook niet tegen, mee. Ik ben erg benieuwd, ik begon ooit in De helaasheid der dingen, maar ben na een paar pagina’s blijven steken en heb het niet uitgelezen. Wellicht bevalt deze nieuwe kennismaking met Verhulst beter.

Hebben jullie al een boekenweekaankoop gedaan?

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.