Recensie en winactie: De uitvinders – Walter Isaacson

Wat de uitgever zegt
De uitvinders - Walter IsaacsonDe computer en het internet zijn de belangrijkste uitvindingen van onze tijd, maar weinig mensen weten wie ze heeft uitgevonden.

Dit is het verhaal van alle pioniers, hackers, ondernemers en genieën die verantwoordelijk zijn voor de digitale revolutie. Over hoe hun geest werkte, wat ze zo creatief maakt en waarom hun vermogen om samen te werken zo belangrijk is.

Wat MirandaLeest zegt
Wie denkt dat alle belangrijke tecnologische uitvindingen door eenzame nerds op zolderkamertjes werden gedaan die zit, ehm, aardig in de buurt. Maar, ook de meest briljante nerds kunnen niet alles alleen. Veel van de technologieën waar wij dagelijks plezier van hebben (hoi internet!) kwamen juist tot stand door samenwerking van diverse creatieve genieën. En precies dát is waar De uitvinders van Walter Isaacson (ook bekend van de Steve Jobs biografie) om draait. Hoe verschillende ideeën samen kunnen leiden tot briljante uitvindingen.

De uitvinders neemt je mee op een fascinerende tocht door de geschiedenis van computers en internet. En die begint veel eerder dan je misschien zou denken. Al in 1843 waren de primaire ideeën er. Zo was de dochter van Lord Byron, Ada Lovelace, bijvoorbeeld al bezig met wiskundige theorieën die uiteindelijk hebben geleid tot de eerste elektronische rekenmachines, die later weer evolueerden tot computers.

Soms wordt het een tikje technisch en de vertaling laat hier en daar wat te wensen over, maar desondanks zijn de verhalen over de totstandkoming van de eerste computers en het ontstaan van het internet gewoon enorm fascinerend. Nu eens niet alleen de al bekende succesverhalen over Steve Jobs en Bill Gates, maar de verhalen van de echte pioneers. De namen die je minder vaak hoort, juist omdat er vaak niet één persoon aan te wijzen is die iets heeft uitgevonden, het zijn juiste de samenwerkingen die hebben geleid tot al dat moois waar we nu niet meer zonder zouden kunnen.

Ik geniet in ieder geval van De uitvinders, mooie verhalen over slimmeriken, ondernemende geesten en technologische ontwikkelingen. En hoewel ik nog bezig ben in het boek (het is een enorm dikke pil) besloot ik toch nu vast mijn recensie te plaatsen. En niet voor niks.

Win een exemplaar van De uitvinders
Want, ik mag van uitgeverij Het Spectrum een exemplaar van De uitvinders weggeven. En hoe leuk zou het zijn om dit boek (voor jezelf of voor een ander) onder de kerstboom te kunnen leggen? Heel leuk, leek mij, vandaar nu al de winactie.

Wil je kans maken op een exemplaar van De uitvinders van Walter Isaacson? Laat hieronder weten wat voor jou de beste technologische uitvinding ooit is en dan maak je automatisch* kans.

*Meedoen kan tot en met 17 december 2014, op 18 december 2014 trek ik de winnaar. Vergeet niet je e-mailadres in te vullen (wordt niet op de site getoond), dan kan ik contact met je opnemen als je hebt gewonnen). Meedoen kan alleen met een postadres in Nederland.

Deze winactie is afgelopen. Meedoen is niet meer mogelijk.

Titel: De uitvinders (The Innovators)
Auteur: Walter Isaacson
Vertaald door: Rob de Ridder
Uitgeverij: Het Spectrum
ISBN: 9789000343072
MirandaLeest zegt: Fascinerend verhaal over slimmeriken, ondernemende geesten en technologische ontwikkelingen.

17 gedachten over “Recensie en winactie: De uitvinders – Walter Isaacson”

 1. Hoi Miranda, voor de beste technologische uitvinding ooit, zou ik kiezen voor de boekdrukkunst. Het boek “De uitvinders” lijkt me erg interessant, dus ik doe graag mee met je winactie. Groetjes, Erik

 2. Hoi Miranda,
  Das natuurlijk de uitvinding van het internet! Het heeft er voor gezorgd dat de mensheid op een hoger niveau is komen te staan en beide zijn nog volop in ontwikkeling!

 3. Ik wilde eerst “vaatwasser” zeggen. Niet zo heel goed over nagedacht. Nu sluit ik me aan bij Sander: de computer.

 4. ik kan zoveel apparaten opnoemen. Maar de wasmachine vind ik toch wel een staaltje techniek.

 5. Een vliegtuig want het is toch wonderbaarlijk dat zoiets de lucht in kan en dat het je met zoveel mensen tegelijk bijv.naar de andere kant van de wereld brengt!

 6. Ik vind de uitvinding van het ‘world wide web’ de beste technologische uitvinding ooit.

 7. Leuke actie zeg! Ik vind het internet toch ewl een erg fijne uitvinding! Ik zou me niet meer kunnen voorstellen hoe ik zonder zou moeten. Zo makkelijk om snel even wat op te zoeken en natuurlijk bij te houden wat er allemaal gebeurd in de wereld.

 8. Duh had ik bijna deze winactie gemist!

  De beste technologische uitvinding ooit: ehm in den beginne was er in de Gouden eeuw den stoommachine (wel die van James Watt, de rest was prut), ik denk dat dit toch de voorloper is van alle huidige technologie, zonder die stoommachine waren we nooit zo ver gekomen?

  Als ik de beste technologische uitvinding ooit van nu moet noemen dan denk ik al snel aan het wereld wijde web, maar kies ik toch liever voor de CD (speler). Begin jaren 80 heb ik mij suf gelachen om Philips, maar man wat hadden wij er een profijt van, geen lp’s met krassen meer of het eeuwige omdraaien (yep I’m that old!).

 9. Er is zo veel uitgevonden en veel daarvan is fantastisch en ondenkbaar in het hedendaagse leven! Ik ga voor de uitvinding van het WIEL! Zonder zou heel veel niet mogelijk zijn, vervoer (behalve te voet, te paard of via het water), de drukpers, lopende band, stoommachine enz. maken allemaal op een of andere manier gebruik van het wiel.

 10. VUUR! Als we dat nooit ontdekt hadden, twee stenen tegen elkaar slaan of met een takje heel snel ronddraaien op een plankje en met wat (hout)pluis het vuur aan de gang krijgen, dan hadden we ons nooit zo ver kunnen ontwikkelen als we hebben gedaan. Kun je je voorstellen geen warmte met de koude tijd die voor de deur staat. Brrr.

  Of valt dit niet onder een technologisch uitvinding?

 11. Hee, leuke winactie. Tja, de computer is inderdaad een fantastische uitvinding! De boekdrukkunst (is dat technologie?) is natuurlijk ook een hele belangrijke. Zonder boeken geen lezers en dan hadden we vast ook niets aan die computer gehad.

Reacties zijn gesloten.