Vakantie boekenhaul

Geen boeken mee op vakantie, dat was het plan. Niet omdat ik geen zin had om te lezen (al kwam het er niet heel erg van uiteindelijk), maar vooral zodat ik lekker uitgebreid zou kunnen shoppen (in boekhandels) in de Verenigde Staten. Ik lees graag in het Engels en ik vind altijd wel iets van mijn gading in Amerikaanse boekhandels. Ook deze vakantie ook weer, want ik kocht zes boeken (waarvan eentje nog in Nederland trouwens). Daarom vandaag een boekenhaul van de boeken die ik tijdens mijn vakantie kocht.

MirandaLeest boekenblog - vakantiehaul 2016, e-boeken

Goedgevulde e-reader
Zoals ik ook al eerder schreef ging in eerste instantie alleen mijn e-reader mee, ik vroeg jullie dus ook om tips voor fijne summer reads, zodat ik mijn e-reader nog even kon aanvullen voor vertrek (waarvoor nog dank, ook de tips via sociale media waren zeer welkom). Mea Culpa van Clare Mackintosh was gunstig geprijsd en ik werd nieuwsgierig omdat iedereen die het boek had gelezen het over een zeer verrassende wending had. Ook het nieuwe boek van Liane Moriarty, Truly, Madly, Guilty (nog niet in het Nederlands verschenen) kon ik niet laten liggen. Badgasten van Emma Straub werd door een aantal van jullie aangeraden, die had ik al eerder gelezen, dus ik besloot Modern Lovers, haar meest recente boek, aan te schaffen. Ook was ik heel benieuwd naar Rosie zegt ja van Dawn French (ook deze was heel voordelig geprijsd, ik begon tijdens mijn vakantie al in het boek, vond het begin heel veelbelovend, maar halverwege ben ik afgehaakt omdat het wat mij betreft een beetje de bocht uitvloog). Verder stonden er nog flink wat boeken van Elly’s Choice en andere eerder aangeschafte e-boeken op mijn e-reader. Daar zou ik in principe de hele vakantie wel mee door kunnen komen.

MirandaLeest boekenblog - vakantiehaul 2016, gekocht in New England

Maar ja, er was nu natuurlijk genoeg ruimte in mijn bagage voor wat ‘echte’ boeken. Vooraf had ik al besloten om nog wel op Schiphol een boek aan te schaffen. Een paar dagen voor ik vertrok was ik jarig en een van de cadeautjes was dat ik een boek mocht uitzoeken op Schiphol, bedankt broertje! Het werd In een donker donker bos van Ruth Ware. Een goede keuze, want toen ik na acht uur landde in Boston was ik al ruim op de helft. Een paar dagen later las het boek uit.

Eerste stop: Boston
Snel door naar mijn hotel, waar ik eind van de middag arriveerde. Om gelijk goed in het ritme te komen en jetlag te voorkomen gelijk op pad gegaan om de buurt even te verkennen. Ik logeerde in een buitenwijk van Boston, Brookline. De winkelstraat in de buurt van mijn hotel deed erg gezellig aan, een beetje studentikoos, extra bonuspunt was dat een van de eerste winkels die ik tegenkwam de Brookline Booksmith was. Een hele fijne boekhandel met niet alleen een ruim assortiment boeken, maar ook een hoop leuke cadeauartikelen en een gezellige sfeer. Ik moest mijn best doen om niet gelijk de halve zaak leeg te kopen. Ik snuffelde vooral uitgebreid rond bij de kast met muziekboeken. Het werd uiteindelijk Your Favorite Band is Killing Me van Steven Hyden. Een zeer vermakelijk boek over rivaliteiten in de popmuziek, je weet wel, je moet nu kiezen Blur of Oasis? Nirvana of Pearl Jam? Prince of Micheal Jackson?

De eerste paar dagen van mijn vakantie spendeerde ik in Boston. Heel veel tijd om te shoppen had ik niet. Ik was te druk met de stad verkennen aan de hand van de Freedom trail, ik ging walvissen spotten, bezocht honkbalstadion Fenway Park, ging naar de JFK Library and Museum, at een hamburger bij Wahlburgers (geen Donnie of Marky Mark te bekennen helaas) en bezocht het prachtige Isabelle Stewart Gardner Museum. Gelukkig zat bij mijn volgende hotel (nog steeds in Boston) een flinke Barnes & Noble in de buurt. Ik had daar best prima kunnen slagen, maar besloot toch nog even te wachten, want wie weet waar ik tijdens de rest van de vakantie nog terecht zou komen.

Colors of New England
Na een paar dagen in Boston werd het tijd om de rondreis Colors of New England te beginnen, 10 dagen door Maine, Vermont, New Hampshire, Rhode Island en Massachusetts. Onderweg vooral veel kleine, schattige dorpjes (denk aan Stars Hollow in The Gilmore Girls), dus geen grote boekhandels. Maar dat is geen enkel bezwaar, want juist ook de kleine boekhandeltjes zijn hier uiterst charmant.

Omdat ik niet zo van de souvenirs ben probeer ik als ik in de VS op reis ben altijd een of meerdere boeken te kopen die iets meer over de omgeving vertellen. Geen reisgidsen, want die kijk ik uiteindelijk toch zelden meer in. Maar een boek met bijzondere verhalen, typische activiteiten of markante personen. In Kennenbunkport, waar ik trouwens een overheerlijke lobster roll at, kocht ik in een toeristisch winkeltje Speaking Ill of the Dead: Jerks in New England History van Matthew P. Mayo.Vol met verhalen over mensen die zich nou niet bepaald populair hebben gemaakt in New England. Ik hou van dat soort verhalen en leer op deze manier graag wat meer over de plekken waar ik geweest ben (en in dit geval dus wie ik vooral moet vermijden, haha).

MirandaLeest boekenblog - vakantiehaul 2016, gekocht in New England

Een paar dagen later tijdens een paar uurtjes in Stowe, Vermont, kwam ik terecht bij Bear Pond Books, eigenlijk niet meer dan een uitgebreide boekenzolder midden in een grote toeristenwinkel. Maar, ik had daar wel een enorm mazzeltje. Ik rekende daar nog een boek van Matthew P. Mayo, met verhalen over New England, af, Bootleggers, Lobsterman en Lumberjacks: Fifty Of The Grittiest Moments In The History Of Hardscrabble New England, en besloot brutaal te zijn en te vragen of de Bruce Springsteen autobiografie, Born to Run (die de volgende dag officieel zou verschijnen) misschien al was binnengekomen. Toevallig was dat het geval, maar er werd gelijk bij gezegd dat er een embargo gold en dat ze het nog niet mochten verkopen. Toen ik beloofde het niet door te vertellen (nu kan het inmiddels wel lijkt me ;-)) werd er even druk overlegd en uiteindelijk besloten dat ik hem vast mee mocht nemen. Yes!! Volgens de boekverkoper was ik zeker een van de allereersten die het boek had. Dat is toch even leuk (ook al was ik nog druk bezig in een ander boek, dus begon ik nog niet gelijk met lezen). Een recensie van dit boek volgt uiteraard nog. De Nederlandse editie is trouwens ook op 27 september verschenen.

Tot slot kocht ik nog To Marry an English Lord: Tales of Wealth and Marriage, Sex and Snobbery van Gail MacColl en Caroll McD Wallace. Een boek dat zeer regelmatig ter sprake komt in mijn favoriete podcast Stuff You Missed in History Class en een boek dat ook als inspiratie diende voor Downtown Abbey. Ik kocht het boek trouwens op een zeer toepasselijke locatie, in de giftshop van The Breakers, een peperduur en superdeluxe (in de categorie ‘als je echt niet meer weet wat je met je geld aan moet’) vakantiehuis oorspronkelijk gebouwd voor de familie Vanderbilt.

MirandaLeest bookhaul New England 2016

Een mooie buit dus. Ben er erg blij mee. Mea Culpa, Truly Madly Guilty en Your Favorite Band is Killing Me zijn inmiddels uit. En in Born to Run van Bruce Springsteen ben ik afgelopen weekend eindelijk begonnen. De vakantie zit er inmiddels weer op en ik heb ook weer genoeg recensie-exemplaren liggen. Dus ik hoef me zeker niet te vervelen. Maar door de recensie-exemplaren af te wisselen met mijn vakantieboeken is het af en toe nog even lekker terugdenken aan deze fantastische vakantie.

Een van deze boeken bestellen? Dat kan via onderstaande links op Bol.com (MirandaLeest ontvangt dan een kleine commissie)

Een gedachte over “Vakantie boekenhaul”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.