| | |

Recensie: Hoe open ik een boek – Stefan Verwey

Hoe open ik een boek - Stefan VerweyVolkskrant-lezers kennen hem al lang, Stefan Verwey. Sinds jaar en dag tekent hij wekelijks een strip over het literaire landschap. Een strip over boekbloggers ben ik nog niet tegengekomen 😉 maar verder komt iedereen aan bod; lezers, schrijvers, uitgevers en boekhandelaren. Verwey legt op scherpe en geestige wijze de eigenaardigheden van het boekenvak (en alles wat daarmee te maken heeft) vast. De tekeningen zijn redelijk eenvoudig, maar vangen desondanks altijd precies de sfeer. Als je een beetje bekend bent met het boekenvak of een fanatiek lezer bent dan toveren de strips van Stefan Verwey zeker een glimlach op je gezicht en regelmatig leiden ze (bij mij in elk geval) tot flink geschater.

Nu is er, in de vorm van Hoe open ik een boek, een mooie verzameling verschenen met de allerbeste tekeningen van de afgelopen jaren, in groot formaat. Ik had het geluk een recensie-exemplaar te mogen ontvangen van uitgeverij De Harmonie (waarvoor dank).

Een aantal van mijn favorieten uit het boek:

Hoe open ik een boek - Stefan Verwey
© Stefan Verwey
Hoe open ik een boek - Stefan Verwey
© Stefan Verwey
Hoe open ik een boek - Stefan Verwey
© Stefan Verwey.
Hier moet ik vooral erg om lachen omdat ik dit een keer, ongeveer op deze wijze, heb meegemaakt. Bij een voorstelling van Dolf Jansen riep iemand uit het publiek ineens “Man, je praat alleen maar over jezelf”. Wellicht zat Stefan Verwey die avond ook in de zaal.
Hoe open ik een boek - Stefan Verwey
© Stefan Verwey

In januari was ik trouwens bij de voorjaarspresentatie van Uitgeverij De Harmonie in de Kleine Komedie (in januari 2015 doen ze dit trouwens opnieuw, ik ben er in ieder geval weer bij, kaarten kun je bestellen via de Kleine Komedie). Verwey “las” daar ook voor uit eigen werk. En met een zaal vol boekenvakkers en boekliefhebbers ging dat erin als boek (haha, koek!). Wil je de strips ook live bewonderen? Dat kan, want van 5 tot en met 28 september zijn meer dan honderdzeventig originele literaire tekeningen van hem te zien in het Persmuseum in Amsterdam.

Dit is een boek waar je boekenliefhebbers echt blij mee maakt. Vandaar dat ik heb besloten dat ik dit boek ga weggeven voor mijn eerste winactie later deze maand. Dus hou mijn blog goed in de gaten (vooral rond mijn verjaardag, 16 september *hint*) en wellicht val jij wel in de prijzen.

Titel: Hoe open ik een boek
Auteur: Stefan Verwey
Uitgeverij: De Harmonie
ISBN: 9789076174273
MirandaLeest zegt: Cadeautip voor boekenliefhebbers

[bol_product_links block_id=”bol_540c0f0f5be84_selected-products” products=”9200000022857660″ name=”blog” sub_id=”hoeopenikeenboek” link_color=”F3A703″ subtitle_color=”333333″ pricetype_color=”333333″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”05BFB0″ background_color=”FFFFFF” border_color=”AAAAAA” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

 

Vergelijkbare berichten

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.