Niets te lezen

Het schijnt dat er vrouwen zijn die regelmatig voor hun kledingkast staan en roepen dat ze niets hebben om aan te trekken. Ik ken dat. Behalve dat ik dan voor mijn boekenkast sta en roep ik dat ik niets te lezen heb. In beide gevallen is daar natuurlijk geen woord van waar. Die vrouwen hebben zat om aan te trekken. En ik heb nog genoeg ongelezen (of half gelezen) boeken liggen om me een paar maanden (zo niet jaren) zoet te houden.

Desondanks heb ik toch vandaag weer flink ingeslagen op het Boekenfestijn in Ahoy, Rotterdam. Vooraf had ik me een zeer ruim budget van 50 euro toebedeeld. En het is me helaas niet gelukt om daar binnen te blijven. De teller bleef uiteindelijk steken op € 50,70. Nou goed, dan ben ik ook de lulligste niet… Daarvoor heb ik dan wel de volgende 15 boeken kunnen aanschaffen:

Engels

 • Aankopen Boekenfestijn 2014
  Aankopen Boekenfestijn 2014

  Wideacre – Philippa Gregory (erg genoten van een aantal van haar andere romans, deze kende ik nog niet)

 • The distance between us – Maggie O’Farrel (een paar jaar geleden op het boekenfestijn The vanishing act of Esme Lennox gekocht, onlangs gelezen en dat smaakte naar meer)
 • Everything is going to be great – Rachel Shukert (eerlijk gezegd vooral gekocht vanwege de geweldige cover)
 • Utopian Man – Lisa Lang (ook weer eentje waarvan de cover echt prachtig is)
 • Northanger Abbey – Jane Austen (al veel van Austen gelezen, deze ontbrak nog in het lijstje)
 • The Expats – Chris Pavone (tijd terug een recensie over gelezen die me nieuwsgierig heeft gemaakt)
 • The Pythons Autobiograhpy – The Pythons (ben dol op biografieën en Monthy Python)
 • I hate myself and want to die – Tom Reynolds (hou van boeken over popcultuur, deze gaat over de 52 meest depressieve nummers ooit gemaakt)
 • Family Britain 1951-1957 – David Kynaston (toevallig onlangs een recensie gelezen in Stuff I’ve been reading van Nick Hornby van een ander deel van deze serie, klonk interessant en wellicht ook nog wel nuttig voor de studie)
 • Freedom – Johathan Franzen (veel goeds over gelezen)
 • The Secret diaries of Charlotte Brontë – Syrie James (mag graag lezen over auteurs waar ik nog nooit over heb gelezen)
 • 11/22/63 – Stephen King (lange tijd niets meer van King gelezen en de moord op Kennedy blijft natuurlijk ook fascinerend)

Nederlands

 • Zuiderziel – Rick de Leeuw (groot liefhebber van Rick de Leeuw, dus kon ik niet laten liggen)
 • Dienstreizen van een thuisblijver – Maarten ’t Hart (stond op mijn verlanglijstje om nog eens te lezen)
 • Naakte lunch – William S. Burroughs (ook weer een prachtige cover, nog nooit iets van de man gelezen, dus in het kader van “Ken uw klassiekers” deze aangeschaft)

Een aardig lijstje dus, ik hoef me voorlopig niet te vervelen.

Logo boekenfestijnHet Boekenfestijn staat nog tot aankomende zondag in Ahoy in Rotterdam en is de rest van het jaar ook nog op diverse andere plaatsen in Nederland.

2 gedachten over “Niets te lezen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.