|

Gelezen in februari 2016

De leesdip van vorige maand is gelukkig weer helemaal voorbij. In februari las ik weer lekker door. Benieuwd? Hieronder deel ik wat ik vorige maand zoal las.

MirandaLeest, recensies - Gelezen in februari 2016

Doodverklaard – Lisa Gardner
Begin februari was ik een paar dagen ziek. Ik had dus zin in een lekker boek waarbij je niet al te veel moet nadenken. Omdat Lisa Gardner me eind januari al een beetje uit een leesdipje wist te krijgen besloot ik nog een boek van haar te lezen. Ook deze las weer als een speer. Echt een fijne reeks voor wie van literaire thrillers houdt.

De leugenaar – Lisa Gardner
En gelijk door met nog een deel. Vond deze iets minder dan de vorige twee delen, maar nog steeds een prima literaire thriller.

Zeg, ken jij de mosselman – Sam De Kegel
Ik reageerde een poosje terug op een oproepje van de bol.com boekenredactie. Zij zochten bloggers voor diverse genres en ik werd uitgekozen om boeken op het gebied van muziek en cultuur te bespreken. Mijn recensie van dit boek verschijnt binnenkort (bij bol.com en natuurlijk op MirandaLeest). Kan vast zeggen dat dit boek zeker interessant zal zijn voor liefhebbers van Gouden Jaren van Annegreet van Bergen.

MirandaLeest, recensies - Gelezen in februari 2016

Ik zag Menno – Sandra Bernart
Deze tweede kennismaking met Uitgeverij Palmslag beviel een stuk beter dan de eerste. Ik zag Menno is een frisse roman die je binnen een mum van tijd uit hebt.
Lees mijn volledige recensie van Ik zag Menno van Sandra Bernart

Van XL naar S – Mieke Kosters
Mijn goede voornemen voor 2016 was gezonder eten en een paar kilo afvallen. Het gaat heel lekker, maar een beetje extra inspiratie is altijd meegenomen. De methode van Mieke Kosters spreekt mij zeer aan, jezelf niets verbieden, maar bewuster keuzes maken. In Van XL naar S geeft Kosters recepten die daarbij kunnen helpen. De recepten waren niet helemaal mijn smaak, maar zijn wel redelijk eenvoudig te bereiden, dus dat is een plus. Ik probeerde pas een recept uit, van de penne arrabiata, maar vond die erg flauw, dus helaas niet echt voor herhaling vatbaar. Ik las dit boek via Mofibo.

Neem een geit – Claudia De Breij
Als je eenmaal volwassen bent moet je het vaak maar uitzoeken, een beetje wijze raad van mensen met al wat meer ervaring is nooit weg. Dat dacht Claudia de Breij ook en ze sprak met o.a. Hanneke Groenteman, Herman Van Veen, Geert Mak en Willeke Alberti maakte daarvan een vlot lezend boek met korte hoofdstukjes over diverse onderwerpen. Ik heb regelmatig erg hard moeten lachen om de verhalen. De tips zijn ook zeker zinvol. Ook dit boek las ik via Mofibo.

Rivka – Femmetje De Wind
Prachtige roman van een familiegeschiedenis, waarbij heden en verleden op een mooie manier met elkaar worden verweven. Mijn volledige recensie verschijnt binnenkort.

MirandaLeest, recensies - Gelezen in februari 2016

Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) – Astrid Harrewijn
Astrid Harrewijn kende ik alleen van naam. Het verschijnen van haar nieuwe boek leek me een mooi moment om eens nader kennis te maken. Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) is een lekker boek voor tussendoor, maar wist mij desondanks niet 100% te overtuigen.
Lees mijn volledige recensie van Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) van Astrid Harrewijn

Battleborn – Claire Vaye Watkins
Geweldige korte verhalen die zich (bijna) allemaal in de woestijnachtige omgeving van de staat Nevada afspelen. Vaak over loners of mensen die zich op een of andere manier aan de randen van de samenleving bevinden. Het decor van de woestijn past heel goed bij de rauwe sfeer van deze verhalen. Echt enorm van genoten.

De geest geven – Hilary Mantel
Voor de Club van echte lezers mocht ik dit nieuwe, autobiografische boek van Hilary Mantel lezen. Mantel is natuurlijk vooral bekend van Wolf Hall en andere historische romans. De geest geven verschijnt in april, mijn recensie verschijnt binnenkort op MirandaLeest.

Benieuwd naar een van deze boeken? Via onderstaande links bestel je ze snel op Bol.com.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.