Boeken bucketlist

Regelmatig zie ik de meest avontuurlijke bucketlists voorbij komen. Ik vind het altijd leuk om te lezen welke dromen mensen nog hebben. Zelf heb ik niet van die enorm avontuurlijke plannen, maar op boekengebied zijn er nog wel een aantal zaken die me erg leuk lijken en die ik ooit nog hoop te realiseren. En anders is het in ieder geval leuk om zo nu en dan over te fantaseren. Daarom vandaag, een boeken bucketlist.

Een tattoo
Boeken Bucketlist MirandaLeestEen tattoo nemen staat al jaren op mijn verlanglijstje. Maar ik ben nogal besluiteloos, want wat dan precies? Iets boekengerelateerds zal me vast niet snel gaan vervelen. Misschien een mooie quote, mijn favoriete van Martin Bril ‘Je mist meer dan je meemaakt. Helemaal niet erg’ wellicht? Of toch een tof plaatje met een boek of een stapel boeken? Dit design hiernaast, met het zogenaamde waterverfeffect, vind ik ook heel tof (maar is me wel weer net iets te groot). Nou ja, ik ben er nog niet uit, maar hij gaat er echt een keer komen.

Bill Bryson en/of Stephen King live zien
Een van mijn favoriete auteurs is Bill Bryson (mocht je het gemist hebben). Zijn manier van schrijven is fantastisch. En de audioversies van zijn boeken zijn helemaal een genot om naar te luisteren. Onlangs hoorde ik Bryson nog in de Penguin podcast praten over zijn laatste boek (die Penguin Podcast is hier te beluisteren, ook vind je deze op iTunes). Ik zou hem dan ook dolgraag nog eens live zien spreken en een boek door hem laten signeren. Helaas was er niets gepland rondom de Nederlandse uitgave van The Road to Little Dribbling, maar hopelijk komt het er ooit nog wel eens van.

Een andere schrijver die ik graag nog eens live zou zien is Stephen King. Jaren had ik niets van King gelezen, maar de afgelopen paar jaar heb ik hem weer helemaal opnieuw ontdekt. En dat is fijn, want dat betekent dat ik nog heel wat in te halen heb. Sowieso kan hij enorm boeiend vertellen over het schrijfproces (lees zijn boek Over lezen en schrijven, echt een aanrader voor iedereen die graag leest, ook als je geen schrijfambities hebt). Dus dat wil ik wel een keer live meemaken.

Boeken bucketlist MirandaLeest - boekenblog

Een leessabbatical nemen
So many books, so little time. Welke boekenliefhebber kent het probleem niet? Het lijkt me dan ook heerlijk om een jaartje vrijaf te nemen, zonder verdere verplichtingen, om eindelijk eens alle tijd te hebben om de boeken te lezen waar ik nog altijd niet aan toegekomen ben. Gewoon iedere dag een paar uur ongestoord lezen. Dat lijkt me nou echt ideaal.

Een prijsvraag winnen waarbij ik iedere week een boek mag uitzoeken
Of een minuut gratis winkelen in een boekhandel, lijkt me ook supertof. Oke, dan heb ik daarna natuurlijk weer een leessabatical nodig. Maar het lijkt me echt zo fijn om gewoon iedere week een boekhandel in te kunnen lopen en daar, als een soort kind in een snoepwinkel, een boek uit te mogen zoeken. Als jullie zo’n winactie nog ergens tegenkomen, dan hou ik me aanbevolen.

Een luisterboek inspreken
Ik hou van luisterboeken, al heb ik er de afgelopen tijd niet zo veel geluisterd. Ik heb helemaal geen ambities om te acteren of tekenfilms in te spreken, maar een luisterboek inspreken lijkt me echt heel gaaf om te doen. Natuurlijk bij voorkeur één van mijn favoriete boeken, Shotgun Lovesongs van Nickolas Butler bijvoorbeeld of iets van Bill Bryson. Maar sowieso lijkt het me tof om eens te zien hoe zoiets in zijn werk gaat.

Een baan in de boekenwereld
In het dagelijks leven werk ik als webredacteur (en daarvoor werkte ik jaren als contentspecialist). Ontzettend leuk werk. Maar stiekem lijkt het me heerlijk om mijn ruim 17 jaar werkervaring te combineren met mijn grootste passies, boeken en lezen. Misschien in een soortgelijke functie bij een toffe uitgeverij. Of juist eens iets heel anders, als het maar met boeken te maken heeft.

 Wat staat er op jouw boeken bucketlist?

4 reacties

 1. Een aantal dingen op mijn boek-bucketlist 🙂
  Naar een lezing gaan van een bekend auteur, bijvoorbeeld Hanna Bervoets
  Een hele nacht lezen tot het licht wordt (maar vaak vallen mijn ogen al vanzelf bijna dicht)
  Een klassiek en moeilijk boek lezen, maar dat stel ik meestal uit
  Een challenge organiseren
  Meedoen aan NaNoWriMo en het ook volbrengen

 2. Als ik me niet vergis doe ik al minstens 20 jaar lang jaarlijks mee aan wedstrijd waarbij je een jaar lang boeken kan winnen. Oftewel … 52 waardebonnen waardoor je wekelijks een nieuw boek kan uitkiezen. Het lijkt me echt zo’n heerlijke prijs.

  Mooie boekige tatouages bewonderen doe ik ook af en toe al zie ik mezelf niet snel een tatouage laten zetten.

  Mijn wenslijstje staat eigenlijk vol met niet-bestaande zaken … Een timeturner waardoor ik mijn aantal ongelezen boeken kan doen laten krimpen én mijn favoriete verhalen kan herlezen. De ingang naar de bibliotheek die hier ongetwijfeld goed verborgen zit in of onder ons huis. Een Hogwarts-brief én de bijhorende bibliotheek-kaart.

Geef een reactie

Required fields are marked *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.