Recensie: Ik wist het – Chantal van Gastel

Ik ben voor het eerst van mijn leven gevraagd op tournee te gaan. En wel op blogtournee. Is dat nou niet leuk? Al eerder kwam de tournee voor Ik wist het van Chantal van Gastel langs bij Reviews and Roses, Ellis, Leave no story behind en Bookbabbles. En vandaag ben ik aan de beurt.

Wat zegt de uitgever
Ik wist het - Chantal van GastelMia is niet het type dat de gebaande paden bewandelt. Puur op intuïtie zegt ze haar baan op en opent haar eigen bloemenwinkel. Mia zet alles op alles om er een succes van te maken. Maar de magie van de bloemen brengt haar meer dan ze had verwacht. Ze ontmoet Feo, de man van wie ze altijd heeft gedroomd.

En alsof dat nog niet verwarrend genoeg is, vinden plots allerlei mysterieuze boodschappen hun weg naar haar. Als een magneet trekt Mia bijzondere verhalen aan. Dit blijft niet onopgemerkt door Axel, een verslaggever die De Haai wordt genoemd. Durft Mia haar gevoel te blijven volgen? Hoezeer mag ze betrokken raken bij de levens van anderen? En hoe kan ze ervoor zorgen dat de man van haar dromen ook de man van haar leven wordt?

Wat zegt MirandaLeest
In november las ik Zwaar Verliefd van Chantal van Gastel. Ik had het boek nog niet dichtgeslagen of ik werd benaderd om mee te doen aan de blogtour voor Chantal’s nieuwe boek Ik wist het. Helemaal geen straf bleek al snel, want Ik wist het is een heerlijke feelgoodroman die de nodige warmte brengt in deze koude, donkere dagen voor Kerst.

Een verhaal over iemand die haar droom gaat waarmaken, de liefde van haar leven tegenkomt en ook nog eens visioenen heeft (het ‘vloeipapiereffect’ in het boek) zou ik in eerste instantie misschien niet zo snel oppakken, want klinkt wel als een cliché chicklit verhaal. Maar dat zou echt zonde zijn, want Chantal van Gastel weet met warme personages, een vlot verhaal en de nodigde dosis humor een verhaal neer te zetten dat geen moment verveelt.

Hoofdpersoon Mia is sympathiek en verovert al snel je hart. En de spanning of ze voor Feo (haar droomman) of Axel (waarbij ze zich op haar gemak voelt) kiest, wordt mooi opgebouwd en ook beide mannen hebben zo hun charmes. Ook alle andere personages komen goed uit de verf. Zoals Viola, de werkloze dame die op goed geluk Mia’s winkel binnenwandelt op zoek naar werk en zich al snel onmisbaar maakt en Charlie, de kat (ja, een kat!) die aan komt waaien op de juiste momenten. Hierdoor is Ik wist het een boek dat je maar moeilijk weg kan leggen en dat je aan het eind met een tevreden glimlach dichtslaat.

Dus ben je nog op zoek naar een fijn boek voor de kerstvakantie? Of wil je iemand met de feestdagen blij maken met een hartverwarmend boek? Dan kan ik Ik wist het van Chantal van Gastel van harte aanbevelen.

Om alvast een beetje in de stemming te komen hieronder een fragmentje van schrijfster Chantal van Gastel die een stukje voorleest uit het boek.

Meer lezen? De blogtournee gaat nog even door. Morgen (20 december) kun je bij Biebmiepje verder lezen over Ik wist het van Chantal van Gastel.

Extraatje!
Stop - Chantal van Gastel. Gratis kerstverhaalSpeciaal voor de feestdagen schreef Chantal van Gastel een kerstverhaal, Stop. Met het verhaal van Mia dat voorafging aan het verhaal in Ik wist het. Je kunt dit e-boek helemaal gratis en voor niets downloaden (tot en met 5 januari 2015). Dus doe er je voordeel mee. Bovendien bevat het e-boek ook nog een bon waarmee je Ik wist het met korting kunt aanschaffen. Je kunt de e-pub downloaden via deze link (tot en met 5 januari 2015). Veel leesplezier.

Titel: Ik wist het
Auteur: Chantal van Gastel
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044344868
MirandaLeest zegt: Heerlijke feelgoodroman vol warme personages en de nodige dosis humor. Waarschuwing: Je krijgt zin in tosti’s 😉

Gelijk het boek lezen? Of wil je het cadeau doen? Bestel via onderstaande links direct bij Bol.com (MirandaLeest ontvangt dan een kleine commissie)
[bol_product_links block_id=”bol__selected-products” products=”9200000030107984,9200000031175601″ name=”blog” sub_id=”ikwisthetblogtour” link_color=”F3A703″ subtitle_color=”333333″ pricetype_color=”333333″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”05BFB0″ background_color=”FFFFFF” border_color=”AAAAAA” width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

5 gedachten over “Recensie: Ik wist het – Chantal van Gastel”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.