Recensie en blogtour: Grote kleine leugens – Liane Moriarty

Vorig jaar genoot ik enorm van Het geheim van mijn man van Liane Moriarty. Ik vond het echt een heerlijk boek. Ik had dan ook direct heel veel zin in Moriarty’s nieuwe boek Grote kleine leugens.

Recensie Grote kleine leugens - Liane Moriarty blogtour

Over Grote kleine leugens van Liane Moriarty

Grote kleine leugens speelt zich af op en rondom de basisschool Pirriwee Public in een pittoresk Australisch badplaatsje. Jane is een jonge, alleenstaande moeder die met haar zoontje Ziggy net in Pirriwee is komen wonen. Na een incident met een potentieel klasgenootje op de introductiedag kiezen de meeste ouders direct partij. Dat het een lastig schooljaar gaat worden is direct duidelijk.

Het jaarlijkse ouderfeest eindigt dan ook in chaos. Een van de ouders is dood. Maar is het moord? Een tragisch ongeluk? En wie is het slachtoffer? Via terugblikken op het schooljaar en verklaringen van ouders aan de politie toont Liane Moriarty ons dat kleine leugentjes soms grote gevolgen kunnen hebben.

Mijn mening over Kleine grote leugens van Liane Moriarty

Moriarty’s schrijfstijl vind ik echt heerlijk, het enige woord wat ik er voor kan bedenken is smeuiïg. Een beetje chicklit achtig, maar met meer inhoud. Verhalen die niet zouden misstaan in een soap of fijne tv-serie (waarover later meer). Maar door haar originele invalshoeken, een flinke dosis humor en krachtige personages laat Moriarty zien dat ze een uitstekende schrijver is.

Hoewel het in dit boek draait om een moord en de vraag wie het gedaan heeft (en ook nog heel lang om de vraag wie er eigenlijk vermoord is), is dit zeker geen thriller of een typische whodunnit. Het gaat vooral om de relaties die mensen met elkaar hebben en hoe kleine leugentjes catastrofale gevolgen kunnen hebben. Wat dat betreft past de cover ook uitstekend bij het verhaal. Het zoete, kleurrijke van zo’n lolly dat uit elkaar spat. Zo spatten de zo zorgvuldig voor de buitenwereld perfect ogende levens van veel van de personages uit het boek ook ineens uiteen als de waarheid aan het licht komt.

De personages zijn goed uitgewerkt en complex. Ze zijn nooit alleen maar aardig, alleen maar gemeen, alleen maar verdrietig. Hebben goede kwaliteiten en minder goede kwaliteiten. Hierdoor ben je nooit heel erg op de hand van één persoon, maar blijf je het verhaal vanuit verschillende perspectieven bekijken. Dat voert de spanning goed op en zorgt voor een zeer verrassende ontknoping.

De film- en televisierechten van dit boek zijn gekocht door Nicole Kidman en Reese Witherspoon. De opnames voor een serie, die in 2017 door HBO wordt uitgezonden, zijn al begonnen. Ik verheug me er nu al op.

Het mag duidelijk zijn. Ik ben fan van Liane Moriarty. Het geheim van mijn man vond ik al fantastisch, maar dit boek is nog beter. Dus zet maar snel op je Summer Reading List.

Ik doe mee met de blogtour rond dit boek. Benieuwd wat andere bloggers van het boek vonden? Op de site van AW Bruna vind je een overzicht van alle bloggers die meedoen.

De boektrailer van Grote kleine leugens van Liane Moriarty

Details Grote kleine leugens van Liane Moriarty

Titel: Grote kleine leugens
Oorspronkelijke titel: Little Big Lies
Auteur: Liane Moriarty
Vertaling: Monique Eggermont
Uitgeverij: AW Bruna
ISBN: 9789400506138
MirandaLeest zegt: Echt smullen dit boek. Origineel boek vol spanning en de nodige humor. Een echte mustread voor komende zomer.

Via onderstaande links bestel je het direct bij Bol.com (en ontvangt MirandaLeest een kleine commissie).

Een gedachte over “Recensie en blogtour: Grote kleine leugens – Liane Moriarty”

  1. Beste, ik moet voor mijn nederlands spreekexamen dit boek bespreken maar ik ben nooit echt tot het lezen van het boek gekomen. Zou iemand mij misschien kunnen helpen ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.