Boektober: ik doe mee!

De afgelopen dagen zag ik al op heel veel blogs berichten over #boektober verschijnen. Een initiatief van DagmarValerie. De bedoeling van boektober is om meer te lezen dan je normaal doet of om in een lekkere leesflow te komen. Nou ben ik zelf eigenlijk wel tevreden met de hoeveelheid boeken die ik lees en om die reden doe ik ook meestal niet mee aan dit soort challenges.

Maar ik werd toch aangestoken door alle leuke berichten en het enthousiasme van alle andere boekenbloggers die zich al hebben aangemeld. Dus grijp ik deze gelegenheid aan om in oktober minimaal drie boeken te lezen van mijn (enorme) nog te lezen-stapel. Want hoewel ik me had voorgenomen dit jaar per maand minstens één boek van deze stapel te lezen, komt dat plan nog niet echt van de grond 😉 Een beetje extra hulp van boektober is dus misschien helemaal niet zo’n gek idee.

Ik heb vast een kleine voorselectie gemaakt van vijf boeken. Welke drie ik uiteindelijk écht ga lezen bepaal ik in oktober.

Boektober

Arthur & George – Julian Barnes
Ooit gekocht op het Boekenfestijn volgens mij, was vooral geïntrigeerd door het feit dat de Arthur in de titel slaat op Sir Arthur Conan Doyle.
Over het boek: Arthur en George groeien op in twee verschillende werelden: Arthur in de gegoede middenklasse van Edinburgh en George in de pastorie van een klein plattelandsdorpje. Bij het aanbreken van een nieuwe eeuw kruisen hun paden zich bij een van de meest sensationele rechtszaken uit die tijd.

De Patrick Melrose romans – Edward St. Aubyn
Kocht ik dit voorjaar bij Paagman in Den Haag. Vooral op verschillende Amerikaanse sites vaak lyrische recensies gelezen over deze serie.
Over het boek: Op venijnige en hilarische wijze neemt St. Aubyn ons mee in het giftige milieu van de Britse upper class. We volgen het turbulente leven van Patrick Melrose, dat gekenschetst wordt door seksueel misbruik, drugs- en alcoholverslaving, en zijn worsteling om in het reine te komen met verleden en heden.

Utopian Man – Lisa Lang
Ook weer een aankoop op het boekenfestijn, deze kocht ik vooral vanwege de mooie cover en het fijne prijsje (€ 1,95), maar ligt dus al 1,5 jaar te wachten om gelezen te worden.
Over het boek: The story of a man who lives life on his own terms, and leaves behind a remarkable legacy.

Amsterdam – Russel Shorto
Van Shorto las ik al zijn boek over Nieuw Amsterdam. Ik hou van dat soort boeken waar de geschiedenis van een plaats op fascinerende wijze uit de doeken wordt gedaan. Daarom dus ook benieuwd naar dit boek over onze hoofdstad.
Over het boek
: In Amsterdam vertelt Russell Shorto de rijke geschiedenis van de meest vrijzinnige stad ter wereld. Van de aanleg van de eerste grachten in de veertiende eeuw tot het begin van de eenentwintigste eeuw, waarin de zo gekoesterde vrijzinnige idealen onder vuur liggen.

Het duistere dal – Thomas Willmann
Een poosje terug al ontvangen van Meridiaan Uitgevers en ik moet zeggen dat ik het boek eigenlijk een beetje vergeten was. Door wat positieve recensies die ik her en der zag verschijnen toch nieuwsgierig geworden.
Over het boek: Een ijzingwekkend verhaal over liefde en dood, schuld en vergelding. Thomas Willmann heeft een roman geschreven waarin het verleden tot heden wordt en een eenvoudige geschiedenis van wraak tot buitengewone literatuur.

Tammy Wynette – Jimmy McDonough
Dit boek ligt al zo’n tijd op de stapel dat ik niet eens meer zeker weet of ik dit nou tijdens een vakantie in Amerika kocht (2 of 3 jaar geleden) of een keer bij The American Bookcenter scoorde. Maakt verder ook niet uit. Ik begon al een keer in het boek, maar kwam niet verder dan pagina 132. Dus tijd voor een herkansing.
Over het boek: Tammy Wynette is an intimate portrait of a great singer whose incomparable voice simultaneously evoked universal pain and longing even as it belied her own.

Naast drie van vijf bovenstaande boeken ga ik sowieso de nieuwe Bill Bryson lezen (de Engelse versie verschijnt 8 oktober en ik heb deze al vooruitbesteld). En verder laat ik het nog even open, maar er komen vast nog twee of drie boeken bij.

Wil je ook meedoen met boektober? Op de boektober Facebook pagina vind je alle informatie en ook op het blog van DagmarValerie vind je alle informatie.

Doen jullie ook mee met boektober? En wat is jullie doel?

7 gedachten over “Boektober: ik doe mee!”

  1. Ik doe niet mee ivm de aankomende verhuizing en weekendje Berlijn, volgend jaar wil ik zeker wel mee doen! Waar ik erg benieuwd naar ben is Het duistere dal. Ook ik heb veel goede recensies gelezen.. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.