Gelezen in september

Nou, dat ik #boektober niet persé nodig heb om lekker veel te lezen is in september maar weer eens bewezen, ik las 10 boeken uit. Lekker hoor. Wat ik zoals las, lees je in deze blogpost.

Gelezen in september 2015

De mannen van Raan – Martine de Jong
Martine de Jong kende ik van haar plogs en van de recensiekoning (met name haar recaps van Wie is de Mol vond ik altijd supergeestig), toen ik las dat ze ook een roman zou uitbrengen was ik direct benieuwd. Zeker nadat ik daar vrijwel alleen maar positieve dingen over las. En begrijpelijk, want De mannen van Raan is erg sterk. Ik genoot van de wat aparte hoofdpersoon en het verhaal, en verheug me al op een volgend boek.

Het boek van gevonden voorwerpen – Lucy Foley
Deze kwam ik per toeval tegen in de bibliotheek. Ik werd vooral aangetrokken door het prachtige omslag. Het bleek ook een heel fijn boek te zijn over een bijzondere en ontroerende familiegeschiedenis.

An Illustrated Journey – Danny Gregory
Dit is zo’n boek dat je niet in één ruk uitleest, maar waar je af en toe even lekker doorheen kunt bladeren om inspiratie op te doen. Eerder las ik van Danny Gregory al An Illustrated Life, over art journals of dagboeken met tekeningen, hoe je het noemen wil. Ook fantastisch. An Illustrated Journey gaat specifiek over reisdagboeken. Bijzonder inspirerend om te zien hoe verschillende kunstenaars, illustratoren en grafisch ontwerpers hun reizen vastleggen door middel van tekeningen en andere creatieve manieren. Kreeg er helemaal zin van om weer te gaan tekenen en journallen en op reis te gaan.

Thriller – Suzanne Hazenberg
Ik was net op zoek naar een fijne thriller voor in de trein, toen ik bij Leesdame een recensie las van dit boek. Omdat dit boek een poosje terug in de selectie van Elly’s Choice zat had ik deze al op mijn e-reader staan. Leest lekker vlot weg. Uitstekende thriller van een voor mij verder onbekende schrijfster.

Parijs – Edward Rutherfurd
Al eerder las ik zijn boeken over New York en Londen, en hoewel ik echt helemaal niets heb met Parijs was ik toch wel weer erg benieuwd naar dit boek. Ik had halverwege (de ruim 800 pagina’s!) even een dipje en het duurde een poosje voor ik weer moed had verzameld om verder te lezen. Maar ik genoot weer van de manier waarop Rutherfurd historische feiten weet te verweven met fictieve personages, waardoor een prachtig portret van een stad wordt gecreërd.

Gelezen in september 2015

Bossypants – Tina Fey
Mijn laatste dollars maakte ik op aan dit boek op het vliegveld van Los Angeles. Net als eerder met Yes Please van Amy Poehler, genoot ik ook weer enorm van Bossypants. Enorm geestige levenslessen (al is dat een beetje een zwaar woord) en duidelijk bewijs dat Tina Fey (samen met Poehler) één van de grappigste vrouwen ter wereld is.

Bonita Avenue – Peter Buwalda
Dit boek van Buwalda wilde ik sowieso nog eens lezen, dus toen ik het als hoorspel tegenkwam op iTunes (via een tip in De Volkskrant, meen ik) besloot ik het gelijk te downloaden. En wat verslavend, want ik bleef luisteren. Enorm leuk om een boek eens op een totaal andere  manier te beleven. Ik besteed binnenkort nog een apart blogje aan dit hoorspel.

Bruce en ik. 29 odes aan Springsteen – Onder redactie van Leon Verdonschot
Als dit boek over willekeurig welke andere artiest had gegaan, of over een politiek of religieus figuur zou het een beetje een eng boek zijn. Want het is wel echt een beetje Bruce verheerlijking. Maar het zijn odes, dus dat kun je verwachten. En bovendien ben ik dol op The Boss, dus herkende veel in de verhalen. Toch zeker ook de moeite waard als je niet zo’n fan bent, want het zijn gewoon een hoop mooie muziekverhalen en fijne muzikale herinneringen. Misschien moet je dan alleen niet het hele boek in één keer willen lezen. Of beter nog, ga Bruce Springsteen een keer live bewonderen, dan begrijp je het allemaal.
Mijn volledige recensie van Bruce en ik. 29 odes aan Springsteen.

Tijdloos ouderwets – Kees van Kooten
Kwam ik tegen in de bieb. Ik twijfelde of ik deze nou wel of niet gelezen had, toch maar meegenomen. En hoewel een aantal verhalen me bekend voor kwamen (uit het tijdschrift Hollands Diep) had ik het boek toch nog niet eerder gelezen. Zeker niet het beste boek van Van Kooten, maar toch heel aangenaam.

Eet – Suzanne Hazenberg
Na het lezen van Thriller zag ik dat ik nog een boek van Suzanne Hazenberg op mijn e-reader had staan (ook weer uit de Elly’s Choice selectie vermoed ik), aangezien Thriller zo goed beviel, maar gelijk door hiermee. Van dit boek was ik echter wat minder onder de indruk. De personages vond ik niet zo sympathiek en door de wisselingen van het ene naar het andere personage, in hele korte hoofdstukjes, kwam ik niet echt lekker in het verhaal.

Benieuwd geworden naar één van deze boeken? Via onderstaande links bestel je ze eenvoudig op Bol.com

3 gedachten over “Gelezen in september”

  1. Wat leuk dat je dankzij mij Thriller bent gaan lezen 🙂 En ook leuk om dat hier terug te lezen! Na Thriller komt ‘De debutant’, die vond ik ook goed!

  2. Zo, jij hebt veel gelezen zeg! Ik zag het boek van Suzanne Hazenberg ook voorbij komen bij Elly’s choice, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik nooit zoveel met die boeken doe.
    Dank voor de tip!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.