Update Boektober

Net als veel andere bloggers en boekenliefhebbers deed ik deze maand mee aan het initiatief #boektober. Hoewel het vooral de bedoeling was om in oktober meer te lezen dan normaal, maakte ik vooral gebruik van de gelegenheid om eens wat boeken van mijn nog te lezen stapel weg te werken. Ik maakte al een kleine voorselectie (zie mijn bericht Boektober: ik doe mee) en was van plan om minstens 3 van deze boeken te lezen.

Ik begon met Amsterdam van Russel Shorto. Erg fascinerend, maar best een pittige opgave, want niet alleen in het Engels, maar ook de stukken over liberalisme vond ik soms wat aan de saaie kant. Gelukkig maakte de verhalen over de geschiedenis van Amsterdam veel goed. Het ging dus niet supervlot, maar, ik las het boek uit. One down, two to go!

Ik begon in Utopian Man van Lisa Lang. Ik vind het omslag nog steeds prachtig, maar het boek kon me helaas niet echt boeien. Vond het allemaal iets te bizar en te warrig. Dus na een pagina of vijftig besloot ik het op te geven. Ook las ik een paar pagina’s in Het duistere dal van Thomas Willmann, maar het stijve taalgebruik stond me niet zo aan. Die heb ik dus ook weer weggelegd.

Net voor het weekend ben ik begonnen in Arthur & George van Julian Barnes. Daar zat ik gelijk lekker in. Dus ik heb de hoop dat ik die nog wel uitlees voor het eind van deze maand. Omdat er in de loop van de maand ineens allerlei fijne recensie-exemplaren binnenkwamen denk ik dat het me niet gaat lukken om drie boeken van mijn nog te lezen stapel te lezen. Maar goed, twee is beter dan nul. En ik las in oktober tot nu toe al zeven boeken uit, dus best netjes.

Boektober Instagram Challenge
Ook deed ik mee met de Boektober Instagram Challenge. Zeven dagen lang foto’s op Instagram plaatsen rond een bepaald thema. Ik ben dol op Instagram, dus vond het erg leuk om aan deze uitdaging mee te doen. Alleen met de opdracht van dag 6, een Bookface, kon ik niet zo veel. Ik  hou blijkbaar niet van covers met gezichten er op, want kon maar twee geschikte exemplaren vinden in huis (en dat wil wat zeggen met de hoeveelheid boeken die ik heb, haha) en in je eentje dat een beetje leuk op de foto krijgen was helemaal een uitdaging. Dus besloot ik dag 6 maar over te slaan.

Hieronder vind je mijn bijdragen aan deze challenge. Volg je me trouwens al op Instagram? Mijn gebruikersnaam is @mirandaleest.nl
Volg MirandaLeest ook op InstagramDoen jullie ook mee aan de #boektober uitdaging? Hoe gaat het? Gaan jullie je gestelde doel halen?

Een gedachte over “Update Boektober”

  1. Ik doe ook mee met boektober en ga mijn doel zeker halen. Ik had de lat niet te hoog gelegd en wou het mezelf niet te moeilijk maken 😉
    4 boeken ga ik zeker gelezen krijgen en misschien nog een klein en dun 5de boekje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.