| |

Recensie: Veroordeeld – Karin Slaughter

Veroordeeld - Karin Slaughter
Wat is dat toch? Zodra het flink zomers weer wordt dan heb ik vooral heel veel zin in moord en doodslag. Qua leesmateriaal dan. Het kwam dus uitstekend uit dat ik het nieuwe boek van Karin Slaughter afgelopen weekend al in huis had.

Over het boek
Het is begin jaren zeventig in Atlanta, Georgia in het broeierige zuiden van de Verenigde Staten. De verhoudingen tussen zwart en blank zijn nog enorm gespannen. Werkende vrouwen zijn nog niet erg ingeburgerd en vrouwen bij de politie worden totaal niet serieus genomen.

Onder deze omstandigheden begint Kate Murphy haar loopbaan als agente. Kate is van goede komaf, maar wil graag aan het werk na een periode van rouw om haar in Vietnam omgekomen man. Haar eerste dag valt niet mee, want niet alleen haar mannelijke collega’s nemen haar niet serieus, van haar vrouwelijke collega’s hoeft ze ook geen hulp te verwachten. Die zijn keihard voor haar en voor elkaar. Het scheelt niet veel of Kate geeft er de brui aan. Maar al snel raakt ze diep betrokken bij de zaak waar het hele politiecorps van Atlanta druk mee is, die van de Atlanta shooter, die al vijf agenten heeft vermoord.

Ze komt nauw samen te werken met Maggie Lawson, een andere jonge politieagente, die uit een echte politiefamilie stamt, haar broer en oom zitten ook bij het corps. Maar denk maar niet dat ze trots op Maggie zijn, ze vinden het niets, een vrouw bij de politie. De partner van Maggie’s broer Jimmy is een van de slachtoffers van de Atlanta shooter. Maggie en Kate komen al snel nieuwe aanwijzingen op het spoor, maar hun mannelijke collega’s willen er niets van weten. Dus gaan ze zelf op onderzoek uit.

Wat vond ik er van?
Ik lees al jaren met veel plezier de boeken van Karin Slaughter, ze zijn altijd ontzettend spannend, zitten goed in elkaar en de zaken die erin voorkomen zijn behoorlijk heftig, wat de spanning nog verder verhoogt. Met de Grant County en Atlanta reeksen heeft zij veel succes gehad, dus het is dan best stoer om met een heel nieuw boek, vol nieuwe personages, te komen.

Veroordeeld is wat mij betreft in ieder geval zeer geslaagd. Met Kate Murphy en Maggie Lawson zet Karin Slaughter weer interessante personages neer. En zeker tegen de achtergrond van de jaren zeventig, waar ze moeten opboksen tegen de vooroordelen over werkende vrouwen is het duidelijk dat ze veel uitdagingen zullen tegenkomen (buiten nog de uitdagingen van het politiewerk).

Extra leuk voor de Nederlandse lezer, Kate’s familie (Murphy is de naam van haar overleden man) heeft een Nederlandse achtergrond, dus er komen regelmatig wat links naar Nederland en het Nederlands voorbij. Toch best een prestatie voor ons kleine kikkerlandje, dat ze daarbij ook iets schrijft als “Voor de meeste Amerikanen klinkt het Nederlands toch als een keelaandoening” dat vergeven we haar dan maar.

Karin Slaughter is de komende dagen in Nederland en België voor verschillende evenementen en signeersessie. Meer info op de site van Slaughter House. Daar kun je trouwens ook kans maken op alle boeken van Karin Slaughter die zijn verschenen bij Slaughter House op een gloednieuwe iPad, door een #slaughterselfie te maken met de display die in de boekhandels te vinden is. Meedoen dus!

Met dank aan Bol.com en Uitgeverij Cargo (Slaughter House) voor het ontvangen leesexemplaar.

Titel: Veroordeeld
Auteur: Karin Slaughter
Uitgeverij: Uitgeverij Cargo (Slaughterhouse)
ISBN: 9789023487241
MirandaLeest zegt: Als het enige negatieve punt van het boek is dat het te snel uit is dan zegt dat genoeg. Weer ijzersterk dus.

Lezen jullie bij dit zomerse weer ook graag een bepaald genre? Of heeft het weer geen invloed op jullie leesgedrag?

De Nederlandse vertaling verschijnt vandaag (22 mei). De Engelse versie is vanaf  juni verkrijgbaar.
[bol_product_links block_id=”bol_5379c4ead6d11_selected-products” products=”9200000026257152,9200000021357656″ name=”blog” sub_id=”karinslaughter” link_color=”F3A703″ subtitle_color=”333333″ pricetype_color=”333333″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”05BFB0″ background_color=”FFFFFF” border_color=”AAAAAA” width=”640″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Vergelijkbare berichten

6 reacties

  1. Mooie recensie!! Ik stuur hem even door naar mijn BFF, zij is ook groot liefhebber van Karin Slaughter.

    Ik heb daar nog nooit over nagedacht eerlijk gezegd, dus volgens mij verandert er niets aan mijn leesgedrag als het zomer wordt?

  2. Ben echt heel benieuwd naar deze nieuwe serie… je recensie belooft in ieder geval al heel wat! En nee, het weer heeft totaal geen invloed op het genre wat ik lees, zijn meestal toch thrillers, oorlogsboeken, historische romans of wat men dan onder de noemer literatuur schaart…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.