|

Recensie: Black Eyed Susans – Julia Heaberlin

Toen ik dit boek aangekondigd zag staan in de aanbieding van AW Bruna werd mijn oog direct getrokken naar het geweldige omslag. Die gele bloemen knallen eruit, maar als je beter kijkt, blijkt het eigenlijk een enorm duister plaatje te zijn. In april verscheen het boek en ik kon niet wachten om te beginnen met lezen.

Recensie Black Eyed Susans - Julia Heaberlin- MirandaLeest boekenblog

Tessa Cartwright werd als jong meisje ontvoerd en voor dood achtergelaten in een graf met een aantal andere meisjes. Maar, ze overleefde en door haar getuigenis zit de dader nu al twintig jaar opgesloten. Tessa heeft haar leven weer aardig op de rails en leidt met haar dochter Charlie een teruggetrokken leven. Wanneer ze bij haar huis een perk met net geplante Black-Eyed-Susans vindt, een kenmerk van de moordenaar, begint ze te vermoeden dat de verkeerde persoon vastzit. Langzaam maar zeker komen er herinneringen bij haar terug en dringt de waarheid tot haar door.

Mijn mening over Black Eyed Susans van Julia Heaberlin
Black Eyed Susans van Julia Heaberlin is echt zo’n boek dat je met gemak in één ruk uitleest. Lekkere korte, vloeiend geschreven, hoofdstukjes die zich afwisselend in heden en verleden afspelen zorgen ervoor dat je door het boek heenvliegt. Toegegeven, het boek was minder bloedstollend dan ik verwacht had, de ontknoping hangt al een tijdje in de lucht, waardoor het slot uiteindelijk niet extreem verrassend is.

Gelukkig is het psychologische element dik in orde. Want je kruipt steeds meer in het hoofd van Tessa. Door de terugblikken naar het verleden merk je dat er in haar geheugen luikjes opengaan en connecties worden gemaak die er eerst niet waren, of die Tessa niet onder ogen wilde zien. Tegelijk met Tessa ontrafel je wat er destijds daadwerkelijk gebeurd is. En kom je zelf ook de werkelijke moordenaar op het spoor, misschien nog wel voordat Tessa het doorheeft.

Dit boek gaat ongetwijfeld op veel summer reading lists komen, en terecht, want het is een boek dat je maar moeilijk weg kunt leggen. Zeker een aanrader dus voor liefhebbers van literaire thrillers. Mocht jij nou zo’n liefhebber zijn, kom dan later deze week zeker terug op mijn blog, want ik mag een exemplaar van Black Eyed Susans weggeven!

Recensie Black Eyed Susans - Julia Heaberlin- MirandaLeest boekenblogOver Black Eyed Susans van Julia Heaberlin
Op haar zestiende werd Tessa Cartwright door een seriemoordenaar voor dood achtergelaten op een akker in Texas, samen met de lichamen van drie andere slachtoffers. Ze was de enige overlevende, met slechts vage herinneringen aan wat haar was overkomen. Vanaf die dag stond zij bekend als een van de ‘Black-Eyed Susans’, een bijnaam die verwees naar de bloemen die groeiden op de vindplaats van de meisjes. Het was Tessa’s verklaring die de dader in de dodencel deed belanden. Althans, dat dacht ze…

Bijna twintig jaar later ontdekt Tessa bij haar huis een veld vers geplante, bloeiende Black-Eyed Susans. Ze gelooft dat het een teken is van de moordenaar, die nog vrij rondloopt. Bang geworden dat door haar nu een onschuldige vastzit, besluit ze de verdediging te helpen. Maar ze wordt geplaagd door flarden van herinneringen en vreest voor de veiligheid van haar dochter. Wat niemand weet is dat het angstige, fragiele meisje dat Tessa was, een muur van geheimen om zich heen heeft gebouwd.

Details Black Eyed Susans van Julia Heaberlin
Titel: Black Eyed Susans
Auteur: Julia Heaberlin
Vertaling: Saskia Peterzon-Kotte
Uitgeverij: AW Bruna
ISBN: 978940050715-9
MirandaLeest zegt: Lekkere, maar niet bloedstollend spannende, literaire thriller die je het liefst in één ruk uitleest.

Benieuwd geworden naar dit boek? Via onderstaande links kun je het boek direct bestellen bij Bol.com (MirandaLeest ontvangt een kleine commissie voor iedere bestelling).

Vergelijkbare berichten

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.