Plog De Wereld Draait Buiten 2014

Vandaag vond voor de tweede keer het festival De Wereld Draait Buiten plaats. Sterker nog, terwijl ik dit schrijf (19.35) is het nog in volle gang. Maar wij (vriendin Ilona en ik) hielden het rond 17.15 voor gezien. Hieronder een verslag in plog-vorm.

Gearriveerd. Helaas zonder vriendin J., die nog niet helemaal bekomen was van de Oranje-festiviteiten van de vorige avond.

Gearriveerd. Helaas zonder vriendin J., die nog niet helemaal bekomen was van de Oranje-festiviteiten van de vorige avond.

De wereld draait buiten, rapper Digitzz

Eerst richting Westerunie voor The Achievers van Top Notch en Uitgeverij Lebowski. Rapper Digitzz bijt het spits af en wint de award voor het beste haar.

de_wereld_draait_buiten_03_achievers_karinbruers

Schrijfster Karin Bruers praatte het programma aan elkaar. Zij schreef het erg geestige boek Brigadier Oversteekmoeder

de_wereld_draait_buiten_04_achievers_omar

Omar leest voor uit zijn binnenkort te verschijnen boek. En doet dat inderdaad vanaf zijn telefoon. Papier is zo 2013

de_wereld_draait_buiten_05_achievers_ares

Rapper Ares en zijn maat Dennis. Ik vond ze schattig. En ze namecheckte The Beatles. Dus dat is altijd goed. Dennis’ broek verloor overigens bijna de strijd met de zwaartekracht. Gelukkig liep het net goed af

De wereld draait buiten, Erik Jan Harmens

Schrijver Erik Jan Harmens (zonder streepje) las, heel ouderwets van papier, voor uit zijn boek Hallo, Muur, dat binnenkort verschijnt. Hij vond het spannend

De wereld draait buiten, Karin Bruers

Karin Bruers zette haar bril om op voor te lezen, toen herkende vriendin Ilona haar ook eindelijk. Hoewel ze voorlas over een tamelijk serieus onderwerp (haar dementerende moeder) bleef de mevrouw twee stoelen verderop er bijna in. Moet ook zeggen dat Karin geweldig kan voorlezen, ik kijk al weer uit naar haar nieuwe boek (waarvan de titel me even ontschoten is).

De wereld draait buiten, MC Fit

MC Fit, die eigenlijk Glen Faria heet, speelde twee mooie nummers

De wereld draait buiten, Maan Leo

Schrijfster Maan Leo las voor uit haar, gelukkig voor haar man, maar deels autobiografische boek. Zij had trouwens ook geweldig haar.

De wereld draait buiten, Thé Lau

Thé Lau, geen verdere introductie nodig, las voor uit zijn binnenkort te verschijnen roman Juliette

De wereld draait buiten, Dio

Dio deed zijn ding

De wereld draait buiten, Matthijs van Nieuwkerk

Omdat we ver achter de man met het bruine petje stonden (die volgens de omroeper nog net naar binnen zou kunnen bij de Guilty Pleasures) door voor Plan B. Bureau Sport. Met aankondiging door Mr. Dwdd himself, Matthijs van Nieuwkerk. Lekker casual, Matthijs.

De wereld draait buiten, Frank Evenblij

Bureau Sport maakte een WK-lied, volgens Giel Beelen het allerslechtste lied dat hij ooit heeft gehoord. Ik sluit me aan bij Giel. Frank Evenblij moest het trouwens tijdens het Bureau Sport optreden alleen opknappen, want collega Erik Dijkstra was ziek. Wat leidde tot veel gegniffel in de zaal (vast te hard gefeest gisteren).

De wereld draait buiten, Bureau Sport

Maar ja, de heren van Bureau Sport hebben er wel alles aan gedaan om Nederland wereldkampioen te maken. Ze beklommen 500 traptreden op de knieën omdat dat volgens Braziliaans gebruik geluk zou brengen. Gaat tot nu toe best aardig, dus dat WK-lied zien we verder door de vingers.

De wereld draait buiten, de warming-up

Er is een heel bekend filmpje van Diego Maradonna waarop hij tijdens een warming-up voor een wedstrijd een balletje hooghoudt met op de achtergrond de muziek van Life is Life. Of althans, zoiets, het ging over voetbal, dus ik heb niet alles opgeslagen. In ieder geval, er konden prijzen worden gewonnen door degenen die de bal het langs kon hooghouden. Matthijs en ene Tim (Hofman?) deden een goede poging.

De wereld draait buiten, voetbalcommentaarkaraoke

Voetbalcommentaarkaraoke. Zelfs ik ga voetbal zo leuk vinden

De wereld draait buiten, Rock a coffee

De rij voor de singer songwriters van De beste singer songwriter van Nederland is ook al hopeloos lang. Een ijskoffie van Rock a Coffee dan maar

De wereld draait buiten, De jeugd van tegenwoordig

Op zoek naar een alternatief programma dan maar. Ze houden nogal van de handjes de lucht in bij De Jeugd van tegenwoordig. wij niet. Snel door.

De wereld draait buiten, vitamine boost

Terwijl we wachten op het volgende programma onderdeel eerst even een vitamine boost. Volgens de poster zit er evenveel vitamine C in als in 80 sinaasappels. Dat moet dus wel supergezond zijn.

De wereld draait buiten, Prof. Dr. Eric Scherder

Collega van Prof. Dr. Eric Scherder over Muziek voor het brein. Volgens mij zijn wetenschappers de rocksterren van 2014. De tent barstte bijna uit zijn voegen en na afloop kreeg hij een staande ovatie. Zelf kijk ik nog zelden naar De wereld draait door (scheelt zeeën van tijd), dus ik kende deze man niet echt. Maar wat een genot om naar te luisteren zeg. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk.

De wereld draait buiten, Prof. Dr. Eric Scherder

Niet vergeten binnenkort even je fasciculus longitudinalis superior te bedanken voor het feit dat je kunt lopen en tegelijk iets kunt vasthouden en nog veel meer andere handige dingen.

De wereld draait buiten, Prof. Dr. Eric Scherder

De eerstvolgende keer dat je ergens om moet huilen heb je een goed excuus, je hebt een kwetsbare frontale lob (het kan zijn dat het iets ingewikkelder ligt).

De wereld draait buiten, aan tafel

Omdat er heel veel leuke boekenbloggers bestaan, maar bijna niemand (behalve andere boekenbloggers) ze kennen riep ik laatst al een paar keer op social media dat er volgend seizoen een boekenblogger in het dwdd-boekenpanel moet. Ik probeerde de tafel vast even uit. Zit prima hoor.

De wereld draait buiten, Blaudzun

Nog even een half liedje van Blaudzun meepikken (sorry Blaud, het lag niet aan jou) en dan maar richting huis. Het begint te regenen en sommige van ons (hint, ik was het niet) beginnen wat slaperig te worden na een kort nachtje ivm Oranje-festiviteiten. Hoewel ik graag nog afsluiter Paolo Nutini had gezien (zijn laatste album is te gek) vind ik het programma aan het begin van de avond niet zo spectaculair om nog een paar uur rond te hangen.

Ik heb me vermaakt, maar vond het programma van dit jaar wat minder dan dat van vorig jaar. Maar dat is natuurlijk persoonlijke smaak. Aan het begin van de dag waren er een aantal dingen die me interessant leken, maar deze waren vaak gelijktijdig geprogrammeerd. En een aantal onderdelen waren al heel snel vol, tenzij je een uur van tevoren al in de rij stond. Dat hoort er natuurlijk bij, bij zo’n festival, vorig jaar hebben we waarschijnlijk ontzettend geluk gehad dat we alles konden zien waar we heen wilden en dat alles gunstig geprogrammeerd was (voor onze smaak).

3 reacties

Geef een reactie

Required fields are marked *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.